به گزارش روز جمعه خبرنگار ایرنا، محرم امسال علاوه بر رنگ و بوی برادری، احترام به ایثار اهل بیت پیغمبر گرامی اسلام (ص) برای مبارزه با ظلم، مصادف با حوادث شیطانی توهین به بالاترین مقدسات مسلمین جهان یعنی اهانت پیروان شیاطین به قرآن کریم در اروپا شده است، اقدامی که در پاکستان نیز همگام با جهان اسلام با خشم و اعتراض گستردهای همراه بوده است.
امروز نهم محرم در پاکستان و مصادف با تاسوعای حسینی میباشد و هر نقطه از این کشور همسایه مسلمان شاهد آیینهای پرشور سوگواری شهادت امام حسین علیه السلام و ۷۲ تن از یاران باوفای آن حضرت است و همزمان عزاداران حسینی و پیروان اهل بیت عصمت و طهارات این ایام را فرصتی برای تجدید عهد با ارزشهای اسلامی و تجدید عهد با قرآن کریم میدانند و یکصدا توهینهای مکرر به کتاب آسمانی مسلمانان عالم قرآن را به شدت محکوم کردند.
رهبران مذهبی پاکستان از جمله چهرههای برجسته سیاسی از پیروان اهل بیت علیهم السلام و عزدارای حسینی خواستند تا با در دست گرفتن قرآن کریم ضمن نمایش وحدت و یکپارچگی در عزای سالار شهیدان، با دیگر ملتهای اسلامی جهان یکصدا شده و اقدامات شیطانی در کشورهای غربی علیه مقدسات اسلامی و بیحرمتی به قرآن کریم را محکوم کنند.
شایان ذکر است، پس از استقلال کشور مسلمان نشین پاکستان، اهمیت ماه محرم بیش از پیش در جامعه اسلامی این کشور نوظهور گسترش یافت به نحوی که به فرمان محمدعلی جناح بنیانگذار فقید پاکستان که مردم به دلیل ارادت به ایشان وی را قائد اعظم مینامند، تاسوعا و عاشورا در این کشور تعطیل رسمی اعلام شد و دستگاههای دولتی، مدارس، رسانهها و مطبوعات نیز موظفند به احترام شهادت امام حسین علیه اسلام و یارانش، در دهه اول محرم برنامههای ویژه تدارک ببینند.
به همین دلیل است که همه ساله مردم مسلمان پاکستان اعم از شیعه و سنی در فضای سوگوارانه و ماتم و عزا این ماه را گرامی میدارند و از هر نوع شادی و سرور در این ماه خودداری میکنند. در پاکستان از این ماه با نامهای «همدلی، برادری، آشتی، محبت، ایثار و فداکاری» نیز یاد میشود. در مدارس و مراکز آموزشی پاکستان از سوی معلمان به کودکان و دانش آموزان داستان شجاعت و ایثار امام حسین علیه السلام و اهل بیتش و ۷۲ یار باوفایش در صحرای کربلا بازگو میشود.
بدین گونه نسل کنونی و جامعه جوان پاکستان از کودکی با داستان قهرمانان کربلا به خوبی آشنا میشوند و میدانند دینی که به آنها رسیده، با رشادتها و ایثار و از خود گذشتگی بزرگوارانی چون امام حسین (ع) است. بنابراین امام حسین (ع) امام همه مذاهب اسلامی و غیراسلامی در پاکستان تصور میشود. بیشتر مساجد اهل تسنن پس از برگزاری نماز مغرب در دهه اول محرم به تبیین قیام خونین بهترین فرزندان اسلام به رهبری امام حسین (ع) میپردازند و در غم شهادت وی اشک میریزند.
عشق امام حسین (ع) چنان قلب و جان مردم اهل تسنن را فرا گرفته است که بسیاری از خانوادهها در این ایام در کنار برادران شیعه خود با پخت غذاهای نذری آن را در بین مستمدان و همسایگان تقسیم میکنند. برخی از این سنتهای در شهرهای تاریخی مانند کراچی، بَلتستان، لاهور، مولتان، راولپندی قدمتی چندصد ساله داشته و همچنان با روحیه قوی برادری و همدلی ادامه دارد.
در پاکستان با آغاز محرم به ویژه در روز دهم یعنی عاشورای حسینی همه شخصیتهای دولتی (از جمله رئیس جمهور و نخست وزیر)، چهرههای سیاسی، مذهبی و اجتماعی پاکستان پیام ویژه تسلیت در رسانهها منتشر میکنند.
امسال (محرم ۱۴۴۵) نیز همچون سالهای گذشته رئیس جمهور و نخست وزیر پاکستان به مناسبت آغاز محرم پیام ویژهای صادر کرد. عارف علوی رئیس جمهور و شهباز شریف نخست وزیر پاکستان در پیامهایی به مناسبت فرارسیدن محرم، این ماه را یادآور حماسه تاریخی کربلا، ایثار امام حسین (ع) و پیروزی ابدی حق علیه باطل دانسته و تاکید کردند: رستگاری ما در پیروی از تعلیمات اهل بیت پیامبر اکرم (ص) و یکصدایی علیه ظلم و ستم است.
پاکستان پس از جمهوری اسلامی ایران بزرگترین جمعیت شیعه را در خود جای داده است و بر اساس برخی آمارها، ۲۵ درصد جمعیت ۲۳۰ میلیونی پاکستان را شیعیان تشکیل میدهند.
مراسم عزاداری در پاکستان از سوی شیعیان این کشور متعلق به اقوام گوناگون شامل پنجابی، بلوچی، پشتون، هزاره، بَلتی، گِلگیتی، کشمیری، مهاجر و سِندهی بصورت گسترده و پرشور در همه مناطق شهری و روستایی برگزار میشود. از زمان تشکیل این کشور جامعه اهل تسنن نیز وظیفه تقسیم غذاهای نذری و آب و شربت در میان عزاداران را عهده دار بودهاند.
مسلمانان اهل سنت در بسیاری از نقاط پاکستان اگرچه حضوری مستقیم در عزاداریها ندارند، به دلیل ارادتی که به امام حسین (ع) و یارانش قائل هستند و به احترام عزاداران سالار شهیدان، هنگام عبور دستههای عزاداری، با آب و شربت از آنها پذیرایی کرده و حتی برای تامین امنیت آیینهای عزاداری محرم، داوطلب شده و به برگزاری هرچه بهتر این آیینها، کمک میکنند.
هر چند طی سالهای گذشته به دلیل توطئههای جهان استکبار برای ایجاد جنگ مذهبی و طایفهای بین شیعه و سنی، جهان اسلام درگیر خشونت و جنگهای داخلی بوده است، در پاکستان مردم مسلمان این کشور اهداف پشت پرده این توطئهها را به خوبی دریافتهاند و به همین دلیل است که آنها با ادامه سنت پدران و گذشتگان به صورت پرشور از عزاداری برادران شیعه خود در خیابانها و اماکن عمومی به گرمی استقبال میکنند و در غم شهادت امام حسین (ع) و اهل بیت اشک میریزند.
همزمان با فرا رسیدن روزهای نهم و دهم محرم، سازمان مدیریت رسانههای پاکستان (PEMRA) نیز از شبکههای تلویزیونی خصوصی خواسته است به احترام ماه محرم برنامههای ویژهای در راستای تقویت همدلی و اتحاد بین مذاهب مختلف اسلامی تهیه و پخش کنند. تلویزیون ملی و رادیو دولتی پاکستان نیز هر شب ویژه برنامههایی در خصوص اهمیت ماه محرم و تشریح فلسفه شهادت امام حسین (ع) و اهل بیت پخش میکند.
به احترام امام حسین (ع) و عزاداری شیعیان، شبکههای تلویزیونی پاکستان نیز با شروع این ایام به پخش مراسم مذهبی و عزاداری میپردازند و به احترام ماه محرم، از پخش برنامههای موسیقی و دیگر برنامههای شاد خودداری میکنند.
نظر شما