۱۲ مرداد ۱۴۰۲، ۱۹:۳۹
کد خبر: 85188487
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

بزرگترین تعزیه میدانی کشور؛ از برکه غدیر تا گودی قتلگاه در زمین "صحرارود"

شیراز - ایرنا – تعزیه عاشوراییان صحرارود فسا که لقب بزرگترین تعزیه میدانی کشور را دارد؛ امسال بار دیگر به اجرا درآمد و روایت "از برکه غدیر تا گودی قتلگاه" را به نمایش گذاشت.

به گزارش خبرنگار ایرنا، تعزیه به عنوان نمایش آیینی ایران زمین در هر گوشه و کنار کشور واقعه عاشورای نینوا را به صحنه می‌کشاند و در قالب هنر نمایش زنده پیام‌های همیشه زنده کربلا و جفای تاریخی در حق خاندان پیامبر و یاران باوفایشان را بازگو می‌کند.

در فارس نیز هنر تعزیه هر سال بویژه در محرم و صفر در شهرستان‌های مختلف از جمله لامرد، فسا، زرقان و شیراز به اجرا در می‌آید، اما آنچه در محل تپه صحرا رود فسا می‌گذرد متفاوت‌تر است؛ گستردگی فضا و بزرگی صحنه نمایش به تعزیه‌ای که در هشت کیلومتری شهر فسا به اجرا در می‌آید، لقب "بزرگترین تعزیه میدانی کشور" را داده است.

امسال نیز به رسمی که بیش از ۲۰۰ سال است در روستای صحرارود ریشه دارد، قرار بود این تعزیه میدانی ساعت ۱۶ روز شانزدهم محرم در محل تپه یا صاحب الزمان به اجرا درآید و این رویداد جاده منشعب از محور فسا – جهرم فارس را بسیار پرترددتر از دیگر روزها کرده بود.

بزرگترین تعزیه میدانی کشور؛ از برکه غدیر تا گودی قتلگاه در زمین "صحرارود"

ساعت از ۱۷ گذشته بود که تعزیه آغاز شد و برخی ازده‌ها هزار تماشاچی این نمایش آیینی ردیف به ردیف در دامنه تپه‌ها نشسته و برخی به تماشا ایستاده بودند تا هنرمندان فسایی روایت‌هایی تاریخی از را از واقعه کربلا تا پایمال کردن حق علی (ع) و دختر رسول خدا را به نمایش بگذارند.

آنطور که ابوالفضل مروجی کارشناس رسانه گروه تعزیه صحرارود به ایرنا گفت: ۵۰۰ نفر بازیگر و یکهزار نفر عوامل پشت صحنه، تدارکات و انتظامات در اجرای بزرگترین تعزیه میدانی کشور در فسا نقش‌آفرینی کردند.

به گفته او امسال فضایی ۱۵ هکتاری برای میدان تعزیه، جایگاه تماشاچیان و پارکینگ آماده‌سازی و مهیای برپایی این نمایش آیینی باشکوه شد.

نمایش آیینی صحرارود، امسال از آخر جنایت تاریخی دشت نینوا را روایت کرد و ریشه آن را در سقیفه بنی ساعده جستجو کرد.

آنطور که مروجی نمایشنامه تعزیه امسال را روایت کرد: تعزیه "از برکه غدیر تا گودی قتلگاه" از زبان حضرت زینب (س) روایتگری شد؛ جایی که از عاشورای ۶۱ و شهادت نمادین علیاصغر ۶ ماه حسین (ع) آغاز شد و به عقب برگشت.

بر این اساس در مدت یک ساعت و نیم، صحنه به صحنه روایت‌های تاریخی ادامه یافت تا به پایمال شدن حق علی (ع) و حضرت زهرا (س) پس از وفات رسول (ص) در ۱۱ سال و نشست تاریخی سقیفه بنی ساعده و خلافت ابوبکر رسید.

سپس بازیگران با تغییر لباس در هیبتی جدید واقعه تاریخی غدیر خم را به نمایش گذاشتند تا بیانگر ارتباط میان این ۲ واقعه تاریخی اسلام باشند.

در میان تماشاچیان پرشمار این نمایش آیینی شور و حالی از جنش هیجان و آگاهی و اشک موج می‌زد و در بخش‌هایی از نمایش صدای شور و هیجان جمعیت دوستدار اهل بیت (ع) به اوج آسمان صحرارود می‌رسید.

بزرگترین تعزیه میدانی کشور؛ از برکه غدیر تا گودی قتلگاه در زمین "صحرارود"

به گفته حیدری مسئول روابط عمومی تعزیه عاشوراییان صحرارود فسا برای برگزاری این تعزیه، ۶ ماه مطالعه از کتاب‌های متقل، لهوف، مجموعه دانشنامه امام حسین (ع) و اسرار آل احمد تحت نظر اساتید برجسته دانشگاه و علمای قم انجام شد تا روایت‌هایی متقن و بی اغراق به نمایش گذاشته شود.

به گفته مجتبی دستان تهیه کننده تعزیه "از برکه غدیر تا گودی قتلگاه"، تعزیه صحرارود تا قبل از سال ۸۰ به سبک تخت حوضی اجرا می‌شد، اما از آن پس با تحول در اجرا و بهره‌گیری از ابزار و فنون هنری و نمایشی و استفاده از هنرمندان، ورزشکاران رزمی و اسب سواری و موسیقی‌دانان تغییر شکل داد و ۲۱ سال است که به شکل کنونی اجرا می‌شود.

دستان یادآور شد: این تعزیه در سال ۱۳۹۱ به فهرست آثار ناملموس معنوی ملی اضافه شده و ماه محرم هر سال در مقابل دیدگان جمعیتی بیش از ۵۰ هزار نفری در تپه‌ یاصاحب الزمان(عج) صحرارود به نمایش در می‌آید.

آنطور که او گفت: براساس مستندات موجود تاریخی، نخستین تعزیه صحرارود در عصر حکومت صفویان برگزار شده است.

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha