محرم در قاب آیین‌های عزاداری فارس

شیراز-ایرنا-امسال هم همزمان با ماه محرم پرچم‌های سیاه در کوچه و معابر شهرهای مختلف فارس برافراشته شده و این استان همزمان با ماه عزای سرور سالار شهیدان میزبان گردشگران مذهبی شده است‌.

به گزارش خبرنگار ایرنا، گردشگری مذهبی یکی از تدابیر مهم به منظور بسط توسعه و تبادل فرهنگی و تعامل اجتماعی میان اقوام و ملت‌ها محسوب می‌شود که آثار و برکات بسیاری را برای جامعه‌ به دنبال دارد.

استفاده از ظرفیت گردشگری مذهبی در دستورکار دولت

در حال حاضر ۸۵ درصد گردشگران ورودی ایران را گردشگران کشورهای همسایه و شیعه تشکیل می‌دهند و وجود اماکن تاریخی مذهبی و بقاع متبرکه یکی از مهم‌ترین ظرفیت‌های کشور در جذب گردشگران بشمار می‌رود که برای بهره‌گیری از این ظرفیت مهم می‌بایست با برنامه‌ریزی صحیح تأثیرات مثبت آن را تقویت و از پیامدهایی منفی با ارائه تمهیدات متنوع فرهنگی و اجتماعی جلوگیری کرد.

محرم در قاب آیین‌های عزاداری فارس

توسعه گردشگری مذهبی در شرایط کنونی از اولویت‌های وزارت میراث فرهنگی تلقی می‌شود؛ وزیر میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری معتقد است رونق گردشگری مذهبی در کشور منجر به توسعه اشتغال در اطراف این اماکن خواهد شد و باید ظرفیت گردشگری مذهبی در نقاط مختلف شناسایی و در این حوزه سرمایه‌گذاری شود.

این در حالی بود که در ابتدای تشکیل دولت سیزدهم نیز برای بهره‌برداری بهتر از اماکن مذهبی، توافق‌هایی با سازمان اوقاف و امور خیریه انجام و در این زمینه پروژه‌هایی با همکاری دو نهاد دولتی و بخش خصوصی اجرایی شد.

بیش از ۱۴۰۰ بقعه متبرکه در فارس

استان فارس هم با تاریخ کهنی که دارد و با برخورداری از اماکن متعدد مذهبی شامل امامزادگان، بقاع متبرکه و مساجد تاریخی از ظرفیت‌های غنی در حوزه گردشگری مذهبی برخوردار است.

در حقیقت وجود قدمگاه امام هشتم(ع)، مساجد و ابنیه مذهبی تاریخی و بیش از ۱۴۰۰ بقعه متبرکه در فارس، این استان را به عنوان یکی از محورهای گردشگری مذهبی در کشور تبدیل کرده است.

بسیاری از این اماکن افزون بر یک مکان فرهنگی و زیارتی به عنوان یک اثر تاریخی هستند که در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده و در طول سال به همراه دیگر جاذبه‌های گردشگری مورد توجه گردشگران قرار می‌گیرند.

این اماکن و مساجد در کنار فضای معنوی شان، معماری بی‌نظیری دارند که نشان از هنر و خلاقیت هنرمندان و معماران آن‌ها دارد.

و حالا با شروع ماه محرم مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس از آمادگی استان فارس برای میزبانی از گردشگران مذهبی در این ماه خبر داد.

فارس میزبان گردشگری مذهبی

سید مؤید محسن نژاد افزود: تنوع کم‌نظیر آیین‌های عزاداری و محرمی استان فارس سبب شده که در ایام محرم و صفر شاهد مراسم‌ها و مناسک متعددی در استان باشیم که هرکدام ریشه عمیقی در سنت‌ها و باورهای ملی مذهبی دارد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس گفت: آیین‌ها و رسوم فرهنگی و دینی همواره از جذابیت‌های بسیاری به‌ویژه در گردشگری برخوردار بوده است.

آیین‌های عاشورایی فارس
وی پیرامون قرار داشتن آیین‌های عاشورایی فارس در فهرست آثار ناملموس ایران اظهار کرد: تاکنون آیین چارچوگردانی و چک چکو در استهبان، عمه کبار و تعزیه در خرم بید، خیمه‌های برافراشته و تعزیه در زرقان، تعزیه صحرا رود فسا، مراسم عاشورای روستای دوان کازرون، تعزیه مرودشت، مراسم پرچم سرخ حسینی در فورگ داراب، مراسم عزاداری لار، مراسم سینه‌زنی قطاری در شهر شیراز، چاووش‌خوانی اول محرم در بوانات، تعزیه شیراز و کازرون در زمره آثار ناملموس کشور به ثبت رسیده‌اند.

محسن نژاد افزود: شناخت و تداوم این رویدادها بر غنای فعالیت‌های مذهبی در فارس افزوده است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس گفت: آیین عزاداری سالار شهیدان برای مردم فارس تنها به سیاه‌بندی تکیه‌ها محدود نمی‌شود بلکه ریشه‌های اعتقادی دیرین و قدیمی ویژه‌ای دارد که آن را متمایز ساخته است.

محرم در قاب آیین‌های عزاداری فارس

او با اشاره به ظرفیت‌های گردشگری مذهبی استان گفت: لازم است فعالان عرصه گردشگری به‌ویژه دفاتر خدمات مسافرتی و جهانگردی بسته‌های مناسب سفر را زمینه گردشگری محرم تهیه و اجرا کنند تا گردشگران داخلی و خارجی هرچه بیش‌تر با آیین‌ها و آداب ماه محرم در سایر نقاط استان فارس آشنا شده و شاهد توسعه این نوع گردشگری و از سویی معرفی فرهنگ و سنت استان و کشور عزیزمان باشیم.

استان فارس همه‌ساله میزبان خیل کثیری از گردشگران داخلی و خارجی بوده و محور اصلی اقتصاد استان بر مبنای گردشگری بنا نهاده شده است؛ بر همین اساس توسعه گردشگری مذهبی در این منطقه از مهم‌ترین اهداف متولیان امر به شمار می‌آید.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha