۲۳ مرداد ۱۴۰۲، ۱۰:۵۲
کد خبرنگار: 1452
کد خبر: 85198215
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

قدم به قدم تا حرم؛ تلفیقی از سلامتی و معنویت

۲۳ مرداد ۱۴۰۲، ۱۰:۵۲
کد خبر: 85198215
قدم به قدم تا حرم؛ تلفیقی از سلامتی و معنویت

همدان- ایرنا- شهریور امسال برای عاشقان و دلدادگان حسینی متفاوت از تمام ماه‌های سال است ایام بیقراری خیل عظیمی از زائران حسینی که در مسیر عشق به امام حسین (ع) قدم بر می دارند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، آنچنان عشق به حسین (ع) همه وجودت را اسیر خود کرده که این روزها به فاصله این ماه تا پانزدهم شهریور در انتظار اربعینی، عهد کرده‌ای که هر سال اربعین به کربلا بروی و به خیل هزاران زائر حسین (ع) بپیوندی و در هر اربعین قدم در مسیری بر می‌داری که هیچ گاه سیراب نمی‌شوی از این همه عاشقی و دلدادگی.

گام در این مسیر عاشقی و پیمودن فرسخ‌ها با پای پیاده شاید با مشقت و سختی همراه باشد، اما همقدم شدن در کنار میلیون‌ها نفر که با همه حیرانی و سرگشتگی، می‌روند تا سر بر آستان جانان بگذارند، حسی وصف ناپذیر دارد.

قدم در مسیری که از همه چیز و همه کس عبور می‌کنی، از دنیا و تعلقاتش، زن و فرزند، خانه و کاشانه‌ای که سال‌ها برایش زحمت کشیده‌ای، کوله بار سبکی بر می‌داری و یا علی گویان قدم در راه می‌گذاری.

اما پیمایش این مسیر طولانی با عشق و ارادت به خاندان عصمت و طهارت (ع) ، جسم سالم می‌طلبد و گام استوار؛ ورزیده نباشی قدم هایت لرزان می‌شود و قامتت بی‌جان.

عشق به حسین (ع) هر چند جسم خسته افراد کهنسال را به زحمت بر زمین می‌کشد، کودکان بازیگوش را دوان دوان در میان خیل جمعیت روانه می‌کند و تمام وجود جوانان سرمست و عاشقان خاندان نبوت و امامت را مالامال از شعف کرده و با سربند یا زهرا (س) و پرچم لبیک یا حسین (ع) در همه مسیرهای منتهی به کربلا قرار می‌دهد، اما مهمتر از هر قدم، قامت استوار است.

سلامت جسمانی مهمترین نیاز برای قدم برداشتن در اربعین حسینی (ع) است و اهمیت این موضوع سبب شد تا معاونت توسعه ورزش همگانی وزارت ورزش و جوانان به همراه فدراسیون ورزش‌های همگانی کشور اقدام به اجرایی کردن طرح قدم به قدم تا حرم کند.

آمادگی بدنی رویکرد اصلی طرح قدم به قدم تا حرم

رئیس هیات ورزش‌های همگانی استان همدان و مشاور عالی فدراسیون ورزش‌های همگانی کشور درباره این طرح به خبرنگار ایرنا گفت: طرح قدم به قدم تا حرم با هدف حمایت و ترویج فرهنگی حسینی، ترویج فرهنگ ورزش همگانی و ارتقا سطح سلامت آحاد مردم، تقویت روحیه جمعی، افزایش آگاهی از فواید تمرینات ورزشی، ترویج ارتباطات اجتماعی، ارتباط معنوی با اربعین و از همه مهمتر آماده‌سازی جسمی برای اربعین تدوین و هم اکنون در اقصی نقاط کشور در حال اجرا است.

قدم به قدم تا حرم؛ تلفیقی از سلامتی و معنویت

«هادی سبزواری» افزود: شعار این طرح نیز "حیاتنا الحسین" یعنی با امام حسین (ع) زنده می‌شویم، است و ۱۷ دستگاه اجرایی را درگیر برگزاری برنامه می‌کند و انتظار می رود هیات های مذهبی، مجامع حسینی و گروه‌های مردمی در راستای ایجاد موکب ها در مسیر تعیین شده همکاری لازم را داشته باشند.

وی اضافه کرد: طرح قدم به قدم تا حرم یکی از طرح‌های اثرگذار از سوی معاونت امور فرهنگی و توسعه ورزش همگانی وزارت ورزش و جوانان کشور بوده و فدراسیون ورزش‌های همگانی را مجری آن در شهرهای مختلف کشور کرده است.

سبزواری خاطرنشان کرد: شروع این طرح از ۱۵ مرداد ماه آغاز شده و تا ۱۵ شهریورماه همزمان با سوگواری اربعین حسینی (ع) ادامه دارد.

رئیس هیات ورزش‌های همگانی همدان ادامه داد: طرح قدم به قدم تا حرم تلفیقی از سلامتی، تمرینات ورزشی، معنویت و نهضت حسینی، یک فرصت منحصر به فرد برای شرکت کنندگان به منظور آماده‌سازی جسمی و روحی برای مراسم اربعین فراهم می‌کند.

طرح قدم به قدم تا حرم تلفیقی از سلامتی، تمرینات ورزشی، معنویت و نهضت حسینی، یک فرصت منحصر به فرد برای شرکت کنندگان به منظور آماده‌سازی جسمی و روحی برای مراسم اربعین فراهم می‌کند.

وی اضافه کرد: هر چند این طرح با تاخیر ابلاغ شده اما این فرصت همچنان باقی است تا با همکاری سایر ارگان‌های دولتی به اجرای این طرح در مسیری بین سه تا ۶ کیلومتر بپردازیم.

پیاده روی در مسیر سلامت

مشاور عالی فدراسیون ورزش‌های همگانی کشور اظهار داشت: طرح قدم به قدم تا حرم در قالب پیاده روی صبحگاهی، عصرگاهی و شامگاهی انجام می‌شود و علاوه بر اینکه با ایجاد موکب‌های پذیرایی در طول مسیر، فعالیت‌های فرهنگی و نواهای حسینی صورت می‌گیرد، ایستگاه‌های آموزشی در راستای فضایل پیاده روی اربعین، سلامتی نیز برای شرکت کنندگان ایجاد می‌شود.

وی افزود: مربیان پیاده روی در این مسیرها، توصیه‌ها و آموزش‌های لازم در خصوص اصول پیاده روی و فعالیت بدنی را به شرکت کنندگان ارایه می‌دهند ضمن اینکه در ایستگاه‌ها نسبت به ارایه جدیدترین نکات علمی و تمرینی به شهروندان اقدام خواهیم کرد.

سبزواری اضافه کرد: این طرح به دلیل تاخیر در ابلاغ شیوه اجرایی و نیز هماهنگی دستگاه‌های اجرایی در سطح استان همدان همه روزه در سطح شهرهای استان از ابتدای شهریورماه اجرایی خواهد شد و قرار است سه روز از آن بین یکم تا ۱۵ شهریورماه به صورت گسترده و حضور حداکثری انجام شود.

وی گفت: در شهر همدان مسیر بلوار ارم در اجرای طرح قدم به قدم تا حرم جانمایی شد و به افرادی که قرار است رهسپار اربعین حسینی شوند، توصیه می‌کنیم با حضور در این طرح ضمن آماده‌سازی بدنی، از اصول پیاده روی و علوم ورزشی نیز آگاه شوند.

ضرورت رعایت اصول پیاده روی زائران اربعین

رئیس کمیته پیاده روی هیات ورزش‌های همگانی همدان نیز با تاکید بر ضرورت اصول پیاده روی توسط زائران اربعین حسینی گفت: استفاده از کفش مناسب یکی از مهمترین نیازهای انجام این ورزش است به طوریکه مانع از ایجاد تاول و پینه پا شود ضمن اینکه پاشنه کفش پیاده روی باید سفت و پنجه نیز فضای کافی داشته باشد.

قدم به قدم تا حرم؛ تلفیقی از سلامتی و معنویت

غلامرضا رضایی بیان کرد: از ورزشکاران پیاده روی می‌خواهیم پنج دقیقه ابتدایی را گرم کنند، سپس به تناوب سرعت را بالا برده و تنفس عمیق را همراه فعالیت انجام دهند و ۱۵ دقیقه این وضعیت را طی کنند.

وی افزود: به هنگام پیاده روی نیز باید دست‌ها را تاب داد، قامت را صاف و سر روبه بالا باشد و با گام بلند قدم برداشت ضمن اینکه پنج دقیقه پایانی نیز باید با سردکردن و چند حرکت کششی ملایم همراه باشد و نوشیدن آب فراموش نشود.

به هنگام پیاده روی نیز باید دست‌ها را تاب داد، قامت را صاف و سر روبه بالا باشد و با گام بلند قدم برداشت ضمن اینکه پنج دقیقه پایانی نیز باید با سردکردن و چند حرکت کششی ملایم همراه باشد و نوشیدن آب نیز نباید فراموش شود.

رضایی با اشاره به دیگر مزیت‌های ورزش پیاده روی گفت: پیاده‌ روی سریع میزان مصرف اکسیژن را افزایش می‌دهد، قلب را برای پمپ کردن خون بیشتر تقویت می‌کند و گردش خون را بهبود می‌بخشد.

وی خاطرنشان کرد: این ورزش فشار خون را کاهش می‌ دهد، همچنین روند پیشرفت آرتروز را کند می‌کند، سرعت از دست رفتن توده استخوانی را در پوکی استخوان کاهش می‌دهد و عضلات را تقویت می‌کند.

رضایی یادآور شد: پیاده ‌روی به بسیاری از افراد مبتلا به درد آرتروز و کمردرد کمک کرده است ضمن اینکه استرس را کاهش می‌دهد و کمک می‌کند چشم‌انداز مثبتی از زندگی پیدا کرده و احساس جوانتر بودن داشته باشیم.

وی در خصوص پیاده روی افراد مبتدی نیز گفت: آن‌هایی که به تازگی پیاده‌ روی را شروع کرده‌اند باید سعی کنند سرعت پیاده‌ روی خود را در پنج تا ۶ کیلومتر در ساعت حفظ کنند.

رئیس کمیته پیاده روی هیات ورزش‌های همگانی همدان ادامه داد: هر فرد باید هفته‌ای ۱۵۰ دقیقه یا بیشتر فعالیت بدنی با شدت متوسط یا ۷۵ دقیقه یا بیشتر فعالیت شدید بدنی داشته باشد و براین اساس می‌توانید هر هفته پنج پیاده‌ روی سریع ۳۰ دقیقه‌ای انجام دهید.

وی گفت: اگر این کار برایتان سخت است، فعالیت پیاده‌ روی را طور دیگر زمانبندی کنید، به طور مثال ۲ پیاده روی ۱۵ دقیقه‌ای در روز و یا سه پیاده روی ۱۰ دقیقه‌ای در روز و ابتدا باید از زمین مسطح این کار شروع شود و پس از آنکه استقامت و قدرتتان افزایش پیدا کرد، می‌توانید پیاده‌ روی بر شیب‌ها را شروع کنید.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha