به گزارش روز شنبه ایرنا، در این همایش که روز جمعه برگزار شد؛ سران و شیوخ قبایل عرب، کُرد، شیعه و سنی استان دیاله با نمایش اتحاد و همدلی ضمن تاکید بر برقراری و مشارکت در امنیت منطقه دیاله و مسیر عزیمت زائران از آمادگی برای پذیرایی گسترده از زوار ایرانی و خدماترسانی شایسته و مطلوب با تمام توان و امکانات خبر دادند.
در این همایش که با تلاش فرمانده نیروهای بسیج مردمی استان دیاله برگزار شد ضمن اجرای برنامه های متنوع عزاداری، اعضای مواکب شرکت کننده با در دست داشتن پرچم های مزین به نام اباعبدالله الحسین (ع) و همچنین تصاویر مراجع بزرگ شیعیان آیت الله سیستانی و رهبر معظم انقلاب اسلامی، شهدای مقاومت سردار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی و شهید ابوالمهدی المهندس با تاکید بر افتخار میزبانی زوار اربعین عشق و ارادت خود را به امام حسین (ع) ابراز داشته و خادمی زوار را افتخاری بزرگ برای خود دانستند.
فرمانده نیروهای بسیج مردمی استان دیاله در سخنانی گفت: امروز در اول ماه صفر و آغاز پیاده روی عظیم اربعین اقشار مختلف مردم قبایل استان دیاله و همه ما اینجا جمع شدیم تا اعلام کنیم میزبان جمیع زائران اباعبدالله الحسین(ع) از تمام کشورها باشیم و تلاش های زیادی برای میزبانی زوار انجام داده ایم.
«سید طالب الموسوی»، از حضور نیروهای حشد الشعبی و بسیج مردمی از امروز دوم ماه صفر در تمام مسیرهای تردد زوار برای برقراری امنیت زائران خبر داد و ادامه داد: ما پیام خود را به زائران اباعبدالله الحسین (ع) در تمام دنیا می رسانیم که استان دیاله و کشور عراق برای حضور آنها امن است و هم امنیت و هم خدمات لازم برای زوار تامین شده و به هیچ کس اجازه نخواهیم داد خللی در امنیت زوار ایجاد کند.
وی اضافه کرد: با وجود گرمای هوا در عراق ما پای کار هستیم و با افتخار به زوار خدمت رسانی می کنیم.
الموسوی افزود: هماهنگی های لازم برای استفاده از ظرفیت مردمی استان دیاله عراق از کُرد و عرب، شیعه و سنی با وحدت در کنار یکدیگر برای خدمات رسانی به زوار اباعبدالله الحسین(ع) انجام شده و تمام موکب ها از نقاط مختلف عراق جمع شده اند و در خدمت زوار هستیم و شعار ما همان حدیث معروف" کل یوم عاشورا و کل ارض کربلا "است.
وی گفت: بیش از ۵۳ موکب از موکب های استان دیاله چه از زائران و چه عشایر و مردم جمع شده اند و با تمام توان در خدمت زوار هستند و برای همیشه پرچم امام حسین (ع) برافراشته است.
دیاله از معدود استان های مختلط عراقی است که علاوه بر شیعه و اهل سنت دارای ۲ قومیت بزرگ کُرد و عرب است و در پنج استان مرزی دیگر چنین ترکیب جمعیتی وجود ندارد.
مرکز استان دیاله، شهر «بعقوبه» است که در۵۶ کیلومتری شمال بغداد قرار دارد. از دیگر شهرهای مهم استان دیاله می توان به «خانقین» همسایه شهرستان قصرشیرین و مرز خسروی در استان کرمانشاه اشاره کرد.
به گزارش خبرنگار ایرنا، قصرشیرین در غرب کرمانشاه بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت و بیش از ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد که دارای ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان است.
سال گذشته در مجموع ۵۰۰ هزار زائر در ایام اربعین از مرز خسروی تردد کردند که به گفته ی مسوولان با توجه به توسعه زیر ساخت ها و ۲۴ ساعته شدن تردد از این گذرگاه، امسال پیش بینی ها حاکی از سه برابر شدن تردد زائران از این مرز رسمی به عنوان اصلی ترین و قدیمی ترین محل تردد زائران به عتبات عالیات و کربلای معلا است.
مرز رسمی خسروی در فاصله ۱۵ کیلومتری قصرشیرین تا بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۳۰۰، کاظمین ۲۰۳ و تا سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد و به دلیل مسافت کوتاهی که نسبت به سایر مرزهای کشورمان با شهرهای زیارتی و مهم عراق دارد، کانونی مهم برای تردد مسافران و زائران ایرانی و عراقی است.
در این شهرستان ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا درجه سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و ۲۰۰ تخت از اوایل دهه ۸۰ ساخته شده تا زائران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق، یک شب را در این منطقه مرزی اقامت داشته باشند، این مهم با هدف رونق بخشیدن به شهر و بهره مندی مردم قصرشیرین از مزایای تردد زوار صورت می گرفت.
خسروی یکی از مرزهای مهم و با موقعیت راهبردی کشورمان است که این مرز بین المللی قدیمیترین مرز رسمی کشورمان با عراق برای تردد زائران عتبات عالیات است که در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است.
مرز رسمی خسروی - منذریه مسیر اصلی جاده کشورمان به سوی بغداد پایتخت کشور عراق است که این جاده در ادامه به کشور سوریه متصل شده و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل میشود.
نظر شما