وزیر کشور: مرز خسروی آمادگی پذیرش شمار زیادی از زائران را دارد

قصرشیرین- ایرنا- وزیر کشور در حاشیه بازدید از زیرساخت های مرز رسمی خسروی از آمادگی این گذرگاه با توجه به زیرساخت های بسیار مناسب برای پذیرش شمار زیادی از زائران خبر داد و گفت: کسانی که هنوز مرز خود را برای خروج از کشور مشخص نکرده اند با انتخاب گذرگاه خسروی با توجه به نزدیکی، سفر و زیارتی راحت را برای خود فراهم کنند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، «احمد وحیدی» جمعه شب در بازدید از زیرساخت های مرز خسروی و منذریه عراق افزود: زوار به راحتی و با سهولت از مرز خسروی عبور می کنند و تمهیدات بسیار خوب و زیرساخت های مناسبی در این گذرگاه فراهم شده که استاندار کرمانشاه و سایر دست اندرکاران تلاش های خوبی انجام دادند و به لحاظ سایبان ها، پارکینگ هایی که در مسیر هستند، دروازه های ورودی به عراق و همکاری خوبی که برادران عراقی داشتند اکنون وضع مناسبی داریم و مردم به راحتی عبور کرده و در آن طرف مرز (منذریه) هم مورد پذیرایی قرار می گیرند و با ناوگان حمل و نقل منتقل می شوند.

وی با بیان اینکه وضعیت و همه امکانات در مرز خسروی و سایر مرزها خوب است، اظهار کرد: در صحبتی که با زائران داشتیم همه زوار ابراز رضایت می کردند و امیدواریم بتوانیم خادمان زوار و در خدمت زائران باشیم.

وزیر کشور گفت: مرز خسروی آمادگی برای پذیرش زوار بیشتری را دارد و با زیرساخت هایی که فراهم شده نیز زوار به راحتی بیشتری عبور می کنند.

وحیدی ادامه داد: یکبار دیگر شور و شوق حسینیان را می بینیم که به طرف حرم شریف امام حسین (ع) مانند یک رودخانه روان شده اند و اکنون در مرزهای کشور یک شور و شعف خاصی حاکم است.

وزیر کشور: مرز خسروی آمادگی پذیرش شمار زیادی از زائران را دارد

او با توصیه به زائرانی که به سمت مرزها در حرکتند، گفت: زائران از خودروهای شخصی استفاده کنند چون در مرزها پارکینگ های مناسبی پیش بینی شده و همچنین زوار برای عبور و مرور وقت مناسب را انتخاب کنند صبح ها قبل از ساعت ۱۱ و بعد ازظهرها بعد از ساعت پنج حرکت کنند به جز کسانی که از مرزهای تمرچین و باشماق عبور می کنند به دلیل اینکه وضعیت هوا در آن مرزها مناسب است و زوار می توانند در هر ساعتی عبور کنند.

وزیر کشور در ادامه از زائران خواست تا سفر خود را مدیریت کرده و بیشتر از یک هفته در عراق اقامت نداشته باشند چون امکانات در عراق نیز محدود است از این رو زوار زودتر به کشور بازگردند ضمن اینکه گرمای هوا در عراق بسیار بالا است و همچنین فضا برای دیگر زواری که قصد عزیمت به عراق را دارند نیز فراهم شود.

وی اضافه کرد: حرکت زوار اربعین امسال از اول ماه صفر شروع شد که تراکم زیادی در مرزها و طرف عراقی نداشته باشیم و زائران در سامانه سماح مرزی که انتخاب کنند برای آن برنامه ریزی شده تا خدمتگزاران بر اساس آمار موجود در سامانه در مرزها پذیرای زوار باشند.

وی همچنین در بازدید از زیرساخت های مرز منذریه گفت: مواکب ایرانی و عراقی برای پذیرایی از زوار برقرار است و فضای منذریه آسفالت شده و هم اکنون وضعیت مناسبی دارد و همه زائران ابراز رضایت می کنند.

او افزود: وضعیت منذریه و خسروی نسبت به قبل بهتر شده و برادران عراقی نیز در منذریه کارهای خوبی انجام داده اند که اکنون زائران می توانند خسروی را به عنوان یک مرز مناسب برای عبور و مرور انتخاب کنند.

وزیر کشور جمعه شب با سفر به قصرشیرین از زیرساخت های مرز خسروی و منذریه و روند خدمات رسانی و تردد زائران در این مرز بازدید کرد که در این سفرمعاون عمرانی وزیر کشور، استاندار کرمانشاه و جمعی از مسوولان وی را همراهی کردند.

وزیر کشور: مرز خسروی آمادگی پذیرش شمار زیادی از زائران را دارد

به گزارش خبرنگار ایرنا، قصرشیرین در غرب کرمانشاه بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت و بیش از ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد که دارای ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان است.

سال گذشته در مجموع ۵۰۰ هزار زائر در ایام اربعین از مرز خسروی تردد کردند که به گفته ی مسوولان با توجه به توسعه زیر ساخت ها و ۲۴ ساعته شدن تردد از این گذرگاه، امسال پیش بینی ها حاکی از سه برابر شدن تردد زائران از این مرز رسمی به عنوان اصلی ترین و قدیمی ترین محل تردد زائران به عتبات عالیات و کربلای معلا است.

مرز رسمی خسروی در فاصله ۱۵ کیلومتری قصرشیرین تا بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۳۰۰، کاظمین ۲۰۳ و تا سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد و به دلیل مسافت کوتاهی که نسبت به سایر مرزهای کشورمان با شهرهای زیارتی و مهم عراق دارد، کانونی مهم برای تردد مسافران و زائران ایرانی و عراقی است.

در این شهرستان ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا درجه سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و ۲۰۰ تخت از اوایل دهه ۸۰ ساخته شده تا زائران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق، یک شب را در این منطقه مرزی اقامت داشته باشند، این مهم با هدف رونق بخشیدن به شهر و بهره مندی مردم قصرشیرین از مزایای تردد زوار صورت می گرفت.

خسروی یکی از مرزهای مهم و با موقعیت راهبردی کشورمان است که این مرز بین المللی قدیمی‌ترین مرز رسمی کشورمان با عراق برای تردد زائران عتبات عالیات است که در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است.

مرز رسمی خسروی - منذریه مسیر اصلی جاده کشورمان به سوی بغداد پایتخت کشور عراق است که این جاده در ادامه به کشور سوریه متصل شده و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل می‌شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha