خام فروشی سیر و سیب زمینی همدان باید متوقف شود/ رکورد خرید گندم با وجود خشکسالی شکسته شد

همدان - ایرنا- معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات،آموزش و ترویج کشاورزی با بیان اینکه خام فروشی سیر و سیب زمینی در همدان به عنوان قطب تولید این محصولات باید با توسعه صنایع تبدیلی و فرآوری متوقف شود،گفت: امسال در زمینه خرید محصول استراتژیک گندم با وجود خشکسالی شاهد رکوردشکنی بودیم که برنامه مناسب دولت در حوزه تامین امنیت غذایی جامعه را می رساند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، سید مجتبی خیام نکوئی روز یکشنبه در دهمین همایش ملی و تخصصی "علوم علف های هرز ایران" با انتقاد از نبود صنایع فرآوری سیر و سیب زمینی در همدان گفت: همدان در تولید سیب زمینی رتبه اول را دارد اما فرآورده تبدیلی مناسب ندارد و در ۲ محصول سیب زمینی و سیر خام فروشی می کند.

وی با بیان اینکه امروزه کشورهای توسعه یافته از طریق فرآوری محصولات کشاورزی ارزش افزوده زیادی را به تولیدات زراعی و باغی خود می بخشند که این موضوع باید در کشورمان مورد توجه جدی قرار بگیرد، ادامه داد: صنایع فرآوری در همدان در رابطه با محصولاتی مانند سیر می‌تواند ارزش افزوده زیادی برای کشاورز ایجاد کند و به اشتغال استان نیز کمک کند.

معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با بیان اینکه امسال رکورد خرید تضمینی گندم در کشور شکسته شد و به ۱۰.۵ میلیون تن رسید، افزود: این عملکرد در حالی است که کشور در خشکسالی قرار دارد.

وی کل نیاز کشور به گندم را ۱۳.۵ میلیون تن دانست و تاکید کرد: کسب این میزان باید بصورت پایدار باشد و تحقق آن در گرو دانش بنیان کردن کشاورزی است.

نکوئی همچنین گفت: از محافل علمی استان همدان انتظار داریم که بر سر زمین های کشاورزی حضور داشته باشند و بر عملکرد کشاورزان نظارت کنند.

وی با بیان اینکه اغلب روی کمیت تولید محصول تمرکز می کنیم، یادآور شد: باید در رابطه با بهره وری از جمله کنترل خسارات محصول نیز تمرکز لازم را داشته باشیم و راههای مبارزه علمی با خسارات را به کشاورزان منتقل کنیم.

رئیس سازمان تحقیقات ، آموزش و ترویج کشاورزی گفت:برای خودکفایی در امنیت غذایی در افق ۱۴۳۰، باید ۱۸۰ میلیون تن غذا تولید کنیم و این ممکن نیست جز از طریق انقلابی که در بهره وری در کشاورزی باید انجام شود.

وی با بیان اینکه باید میزان استفاده از علف کش ها را باید به حداقل رساند،ادامه داد: میزان خسارت سن گندم در یکسال اخیر با توجه به مبارزه انجام شده کاهش یافته است.

نکویی تصریح کرد: چالش مقاومت‌ علف های هرز را باید با تلفیق گیاه و تنوع گیاهی مدیریت کنیم و از فناوریهای نوین نیز در این مسیر بهره ببریم.

وی ادامه داد: ماندگاری سموم در برخی گیاهان باعث ماندگار آفت آنها در زمین می شود و برای این مساله نیاز است که باقیمانده علف کش ها و تاثیر آن بر روی منابع آبی نیز بررسی شود.

معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: مقاومت علف های هرز در برابر علف کشها روبه افزایش است و باتوجه به اینکه برخی علف های هرز قابلیت هجومی دارند، باید روشهای مقابله با آنها ارزیابی شوند.

وی با بیان اینکه در دنیا میزان استفاده از سموم علف کش ۳۸ درصد و در ایران ۱۷ درصد است،گفت:۵۳ درصد سموم برای از بین بردن علف های هرز است.

نکوئی همچنین گفت: باید تلاش کرد، مبارزه غیر شیمیایی با علف های هرز انجام شود و در این راه از هوش مصنوعی که بیشترین کاربرد را می تواند داشته باشد، استفاده کرد.

خام فروشی سیر و سیب زمینی همدان متوقف شود/ رکورد خرید گندم با وجود خشکسالی شکسته شد

وجود ۲ هزار گونه گیاه دارویی در کشور

وی بازنگری در رشته های کشاورزی و گیاهپزشکی است را ضروری دانست و تاکید کرد: باید قدر کشورمان و ظرفیت هایی را که دارد بدانیم، چرا که هشت هزار گونه گیاهی که ۲ هزار گونه آن جنبه دارویی دارد در میهن اسلامی ما وجود دارد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی، جایگزینی سموم علف کشها را با انواع کم خطرتر آن را برای سلامت انسان و محیط زیست ضروری دانست و گفت: کشاورزان باید به این سمت حرکت کنند.

در ادامه این همایش رئیس انجمن علوم علف های هرز ایران در سخنانی با اشاره به اینکه انجمن های علمی متخصص و دلسوز هستند، گفت: شفاف نبودن جایگاه علمی انجمن ها باعث ضرر کشور می شود.

حسین نجفی ادامه داد: آنچه کشاورزی را پس از آب تهدید می کند، تنش های زیستی است و اگر در این رابطه تجهیز نشویم در آینده به مشکل بر می خوریم.

وی تاکید کرد: برای امنیت غذایی سالم باید با هماهنگ کردن بهره وری با تنوع زیستی موجب پایداری در کشاورزی شد.

خام فروشی سیر و سیب زمینی همدان متوقف شود/ رکورد خرید گندم با وجود خشکسالی شکسته شد

نقش مهم مبارزه با علف هرز در تامین امنیت غذایی جامعه

رئیس انجمن علوم علف های هرز ایران گفت: باید حجم تولید محصولات کشاورزی را به ۱۰۰ تا ۱۲۰ میلیون تن در افق ۱۴۰۶ برسانیم که یکی از راه های تحقق این برنامه مبارزه مناسب با علف های هرز است.

وی با اشاره به اینکه علف های هرز مزاحم توسعه کشاورزی هستند، ادامه داد: مقاومت در علف های هرز موجب شکل گیری علف های جدیدی شده است که می تواند هزینه ها را تا ۵۰ درصد افزایش دهد.

نجفی تاکید کرد: توزیع علف کشها باید متناسب با وضعیت جغرافیایی هر منطقه باشد.

وی با بیان اینکه حذف علف کشهای پر خطر ضرورت دارد، در بازنگری سیاست واردات آنها و امحای برخی از آنها تاکید کرد.

رئیس انجمن علوم علف های هرز تصریح کرد: باید فناوری استفاده از علف کش ها به روز شود و قوانین نظارتی و صدور آیین نامه جدید نیز برای علف کش ها بازنگری شود.

وی افزود: بقایای به جای مانده از آفت کش ها باید از لحاظ علمی بدقت بررسی شود و آئین نامه استفاده از پهپادها برای سمپاشی نیز تدوین شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha