به گزارش خبرنگار ایرنا - بستر سازی، تدارکات، تغذیه، تامین امنیت و نظارت کاربردی بر فرایند بهداشت و درمان امواج عظیم زائران و مسافران اربعین سالار شهیدان، مستلزم تحمل مشکلات زیاد، مرارتهای انبوه و فدا کاری های بی بدیل مردم و متولیان استان شهید پرور ایلام است که بعنوان یک مدال پر افتخار و عطیه ای الهی بدان عشق میورزند.
مقام معظم رهبری اربعین را یک پدیده جهانی دانست و فرمودند: " این رخداد مهم آیت عظمایی است که خدای متعال دارد نشان میدهد و ناگهان حادثه راهپیمایی اربعین را اینجور عظمت میدهد که هرچه میتوانیم باید پربارتر و معنوی تر برپا بکنیم."
این محشر معنوی و سمفونی سالیانه در کنار مسائل جمعی، مشکلات ترافیکی و فرسایش زیر ساختهای استانی، برخلاف نقد و نظر بعضی افراد که آن را فاقد اثرات عمرانی تلقی میکنند برکات ماندگاری در دو مقوله مهم امنیت و عمران و آبادانی نیز برای استان ایلام در برداشته که ذیلا به آن ۲ می پردازیم.
اثرات عمران و آبادانی اربعین بر استان ایلام
وزیر راه و شهرسازی در سفر مردادماه سالجاری به ایلام در حاشیه افتتاح تونل شماره ۲ کربلای معلی و بزرگراه ایلام مهران، گفت: از مجموع ۳۰ هزار میلیارد ریال اعتبارهای زیرساخت های اربعین بخش قابل توجهی از این بودجه به توسعه زیر ساختهای استان ایلام تخصیص یافته و هزینه میشود.
"مهرداد بذرپاش" ضمن موافقت با چهار خطه شدن مسیر ایلام - ملکشاهی بعنوان دومین معبر اربعین و تقبل هزینه های چند صد میلیاردی آن، بر تسریع در اجرای خطوط ریلی استان ایلام از دو محور اسلام آباد در شمال غرب و اندیمشک در جنوب شرق استان ایلام تاکید کرد.
استاندار ایلام نیز با تشریح نقش سازنده آیین جهانی اربعین در توسعه پایدار استان ایلام گفت: در ۲ سال گذشته بیش از ۶۴۰ هزار میلیارد ریال اعتبارات ملی به استان تزریق شده که در زمینه زیر ساختهای عمرانی اربعین، ارتقاء وضعیت و ایمنی راههای مواصلاتی، اصلاح و ترمیم شبکه های توزیع آب، برق و گاز، تکمیل و تجهیز مراکز درمانی، توسعه مبلمان شهری، رفع نیاز های اساسی و تقویت توان عمرانی و اجرایی استان ایلام هزینه شده است.
"حسن بهرام نیا" اعتبارهای مراسم اربعین سرور و سالار شهیدان را سرمایه گذاری در استان دانست و افزود: اربعین یک فرصت بی نظیر برای تعمیق مهر و محبت جمعی، تعاون عمومی، ارتقاء اخلاق دینی، امید آفرینی و کاهش آسیب های اجتماعی در این استان است.
به گفته صاحب نظران حماسه اربعین حسینی(ع) میتواند یکی از بسترهای جبران عقب ماندگی ها و بن بستهای تاریخی استان ایلام ناشی از جنگ تحمیلی و موقعیت جغرافیایی این استان تلقی و زمینه ساز ایجاد اتصال جمهوری اسلامی به دریای مدیترانه باشد.
رئیس مدیریت و برنامه ریزی استان ایلام نیز با تاکید بر اثرات مفید اقتصادی مراسم اربعین گفت: بیش از چهار هزار میلیارد ریال از محل اعتبارهای اختصاصی ردیف اربعین برای تعریص جاده های موجود، احداث راههای مواصلاتی جدید، احداث تونل، پلهای زیر و رو گذر، پار کینگ،سایبان، استراحتگاه، نمازخانه و توسعه سرویسهای بهداشتی در محورهای منتهی به مهران هزینه شده است.
"امین دوست محمدی" افزود: کلیه شهرها و شهرداریهای استان بخصوص مناطقی که در مسیر زوار کربلای معلی قرار دارند از مزایا و بودجه های اختصاصی اربعین سالار شهیدان بهره مند میشوند.
معاونت امور عمرانی استاندار ایلام نیز در این خصوص اظهار کرد: اعتبارهای شهرداریهای استان از ردیف بودجه اربعین از ۴۰۰ میلیارد ریال سال گذشته امسال به ۲ هزار میلیارد ریال ( ۵ برابر) افزایش یافته است.
"سعید هژبری" افزود: این میزان اعتبار علاوه بر تکمیل زیرساختهای اربعین برای اصلاح معابر، توسعه فضاهای سبز و تاسیسات حفاظت شهری مورد استفاده همه شهروندان محترم هزینه میشود.
مدیرکل راه و شهرسازی استان ایلام در پیوند با این موضوع گفت: تا کنون برای احداث تونل ۵ کیلومتر و ۷۰۰ متری کبیرکوه با ۹۵ درصد پیشرفت فیزیکی ۱۲ هزار میلیارد ریال هزینه شده که افتتاح آن در دهه فجر سال ۱۴۰۲ شتاب چشمگیری در رفت و آمد مردم و تسهیل در عبور و مرور زوار عتبات عالیات ایجاد خواهد شد.
"فرشاد دوستی" افزود: مطالبات هر 2 تا پیمانکار این پروژه تامین شده و بطور شبانه روز مشغول فعالیت اند تا بحول قو ه الهی در دهه فجر امسال بزرگترین تونل جاده ای کشور زیر بار ترافیک قرار گیرد و راهگشای مسافران و زائران عتبات عالیات در سال آینده باشد.
اثرات مثبت امنیتی اربعین براستان ایلام
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه ایلام نیز در این ارتباط اظهار کرد: حضور زوار حضرت امام حسین(ع) در کنگره عظیم اربعین فرصت بزرگی است که ضمن معرفت افزایی در جامعه با تامین کامل امنیت فردی و اجتماعی توجه اکثر زائرین شریف را به مرز مهران جلب و باعث شکست جنگ ترکیبی دشمنان بر علیه انقلاب اسلامی ایران شده است.
حجت الاسلام " اله نور کریمی تبار" افزود: اقتدار نظامی جمهوری اسلامی ایران ثمره شیرین عاشورای امام حسین(ع) و دستاورد ماندگار اربعین است که ابرقدرتها را به اقرار و قبول شکست و ادار کرده است.
وی حضور با شعور زائران و مسافران کربلای معلی و نجف اشرف در استان ایلام را برکتی امنیت زا و محرو میت زدا عنوان کرد و گفت: شایسته است که آحاد مردم استان و بخصوص اصحاب رسانه و خبرنگاران با تمام توان و امکانات در کنار متولیان اجرایی، خود را خادم و نوکر زوار حضرت امام حسین(ع) بدانند و این موقعیت ممتا ز را از دست ندهند.
استاندار ایلام اربعین حسینی(ع) را یک مولفه عظیم امنیت ساز عنوان کرد و گفت: با استفاده از اعتبارات اختصاصی اربعین و چهار خطه شدن مسیر ایلام به مهران امنیت جاده ای و آرامش روانی مسافران بطور کامل تضمین میشود.
بهرام نیا وضعیت زیرساختی و خدمات رفاهی زائران را بهتر از سنوات گذشته دانست و یاد آور شد: با هماهنگی مقامات امنیتی و انتظامی کشور عراق و استفاده از ظرفیت حشد الشعبی بخشی از نیازهای زوار ایرانی را به آن سوی مرز منتقل کرده ایم و الحمدلله هیچگونه مشکلی و جود ندارد و روند خروج مسافران از کشور در نهایت امنیت و آرامش ادامه دارد.
فرمانده سپاه حضرت امیرالمومنین(ع) استان ایلام نیز امنیت عالی و مطلوب در مرزهای مشترک استان با کشور عراق را دستاورد شیرین اربعین دانست و گفت: اربعین یک رزمایش و گفتمان فراگیر اجتماعی و حاصل یک نگاه جهادی است که به حرمت خون شهدای گرانقدر بدست آمده و علیرغم تحرکات دشمنان انقلاب اسلامی استان ایلام را به قله های رفیع ترقی و جمهوری اسلامی ایران را نیز به یک دالان امنیت و آرامش تبدیل کرده است.
سردار "جمال شاکرمی" تصریح کرد: نقاط مرزی استان ایلام که روزگاران بسیار طولانی محل تردد و تحریک معاندان و منافقان و مزدوران استکبار جهانی، جانیان و راهزنان خود فروش بود، امروز به یمن ایثارگری مردم استان و نهضت نورانی اربعین امام حسین(ع) به یک آزاد راه بدون مخاطره و یک بازار پرسود در ابعاد امنیت، تجارت و آرامگاه قلوب و قبله دل مؤمنان و دلدادگان حسین(ع) تبدیل شده و جهانی را در سایه خود گرد آورده است.
مرز مهران که در اثر تجاوز ارتش صدام ملعون شراره ای از رعب و وحشت و داغ و دهشت بود در سایه عزت و معنویت اربعین حسینی (ع) شهرتی جهانی یا فته و نقش یک جزیره جذاب و سرشار از آرامش و روحی و روانی بازی میکند.
اربعین سالار شهیدان(ع) یک کانون عطوفت، معبری مبارک، آوردگاهی آزاد، عبادتگاهی آسمانی، نقطه ای نورانی و گذرگاهی جهانی است که خاستگاه های مادی، مطالبات معیشتی و معاشرتهای دینی مردم استان در سیمای آن تجلی یافته است.
مهران در روزهای تلخ و طولانی محل و میدان پرفغان جنگ، جدال، جهاد، قتال و مدفن صدها پیکر پاک و مطهر مردان متعهدی بود که برای پایداری عزت ایران در مقابل دشمنان ایستادگی کردند و تحفه جان را تقدیم جانان نمودند تا دهلیز داغدار و مسیر منور و صال عاشقان به معشوق خویش در عتبات عالیات کشور عراق باز شود و عطیه اربعین ارزانی ملت شریف ما گردد.
امنیت پایدار، بعد مسافت، موقعیت تو پوگرافی و سرزمینی مناسب، این نقطه ایثار و فداکاری را بی بدیل نموده بطوریکه در چند سال گذشته مورد استقبال بی نظیر زوار از سراسر کشور و اقصی نقاط جهان اسلام قرار گرفته و طبق اسناد موجود، بیش از ۶۵ درصد زایران عزیز عتبات عالیات مهران را برای این سفر معنوی انتخاب می کنند.
اشتهار جهانی، محبوبیت ملی، خروج از بن بست جغرافیایی، وثاقت اجتماعی، وزانت سیاسی، توسعه متوازن عمرانی، ایجاد اشتغال پایدار، تامین امنیت کامل، تبدیل شدن به کانون توجهات ملی، لیاقت دروازه عتبات عالیات و اثبات نام و نشان سترگ در بعد کشوری مهمترین نعمات ماندگار حماسه حسینی اربعین برای استان ایلام و مردمان متدین این دیار با دیانت است.
امام جمعه آبدانان خاطرنشان کرد: اربعین امام حسین(ع) یک عطیه الهی است که به خاطر فداکاری های مردم استان ایلام نصیب این خطه خون رنگ شده و به حول و قوه الهی همه تهدیدهای ۴۲۵ کیلومتر مرز مشترک جمهوری اسلامی با کشور عراق را به یک فرصت با ارزش تاریخی تبدیل کرده است.
چنین باد.
نظر شما