ساخت بیمارستان خوسف از وعده تا عمل + فیلم

بیرجند - ایرنا - ساخت و تکمیل بیمارستان ۳۲ تختخوابی خوسف یکی از مطالبات دیرینه مردم این شهرستان بوده که ۱۰ سال از کلنگ زنی پروژه می‌گذرد و تا سال ۱۴۰۰ پیشرفت فیزیکی آن ۴۰ درصد بود اما با سرعت گرفتن عملیات عمرانی در دولت سیزدهم این طرح زیربنایی با ۹۹ درصد پیشرفت فیزیکی در آستانه افتتاح است.

به گزارش ایرنا، یکی از مهمترین برنامه‌های دولت سیزدهم ساماندهی و تعیین تکلیف طرح‌های نیمه‌تمام در کشور بوده و در همه استان‌ها طرح‌های نیمه‌تمام یا رهاشده از سال‌ها و دهه‌های گذشته وجود دارد که همیشه مورد گلایه مردم و مسئولان بوده است.

با روی کار آمدن دولت سیزدهم، سفرهای استانی ابتدا از مناطق کم‌برخوردار اما پر ظرفیت کشور شروع شد و اکنون بعد از گذشت یک سال از فعالیت این دولت، شواهد حاکی از سرعت گرفتن و به نتیجه رسیدن بسیاری از این طرح‌های نیمه‌تمام است.

۱۹ شهریور ۱۴۰۰ بود که رئیس جمهور در سومین سفر استانی به خراسان جنوبی آمد و این سفر بیش از ۱۰۰ نوع مصوبه با اعتبار بیش از ۱۱۷ هزار میلیارد ریال برای این استان به همراه داشت.

کمبود تخت بیمارستانی در برخی شهرستان‌های استان از جمله مطالباتی بود که در سفر رئیس جمهور به این استان مرزی، مطرح شد و بر همین اساس تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام از جمله بیمارستان‌های در حال احداث خوسف و بشرویه، مورد توجه و تاکید قرار گرفت.

حرکت لاک پشتی با اعتبارات قطره چکانی

شهرستان خوسف سومین شهرستان پهناور خراسان جنوبی در ۳۵ کیلومتری مرکز استان واقع شده و با وجود ۲۰۰ آبادی دارای سکنه و ۱۶ هزار کیلومتر مربع وسعت هنوز بیمارستان ندارد.

این شهرستان در مسیر اصلی تهران، کرمان، یزد و اصفهان واقع شده است اما خدمات بهداشتی و درمانی به جمعیت ۳۰ هزار نفری این شهرستان و مسافران عبوری فقط از طریق خانه‌های بهداشت و یک مرکز خدمات سلامت شبانه‌روزی ارائه می‌شود.

با توجه به لزوم توسعه مراکز بهداشتی و درمانی استان، پروژه ساخت بیمارستان شهرستان خوسف سال ۱۳۸۹ به عنوان یکی از طرح‌های “مهر ماندگار” سفر هیات دولت وقت به استان در دستور کار قرار گرفت و در نهایت سال ۱۳۹۲ به‌طور رسمی کلنگ‌زنی شد.

اجرای این پروژه ابتدا با عنوان مرکز بهداشتی شبانه روزی کلید خورد اما با پیگیری های مکرر مسئولان و نمایندگان مجلس به بیمارستان ۳۲ تختخوابی ارتقا یافت.

طی پنج سال (۹۰ تا ۹۵) تنها ۱۳ میلیارد ریال، سال ۹۶ به میزان ۱۰ میلیارد ریال اعتبار و سال ۹۷ ۳۵ میلیارد ریال اوراق برای ادامه کار این پروژه به استان ابلاغ و بخشی از آن اختصاص یافت.

از سال ۹۲ تا ۹۹ بارها مسئولان مختلف از پروژه در حال احداث بیمارستان خوسف بازدید کردند و برای رفع مشکل اعتباری و افتتاح آن قول‌ دادند.

احداث بیمارستان خوسف از وعده تا عمل+ فیلم
پیشرفت پروژه در سال ۹۸

سال ۹۶ بنا به اعلام مسئولان وقت این پروژه توانست در ردیف ۲۰ بودجه قرار گیرد و امید ها برای تخصیص اعتبار مورد نیاز زنده شد.

مردم شهرستان خوسف قرار بود پایان سال ۱۳۹۹ شاهد اتمام این پروژه باشند و برای ابتدای سال ۱۴۰۰ تجهیز بیمارستان توسط دانشگاه علوم پزشکی انجام شود اما این طرح در نیمه راه، مجدد متوقف شد.

دور تازه پیگیری ها بعد از سفر رئیس جمهور

در نهایت سفر شهریور ماه رئیس جمهور به خراسان جنوبی و تاکید آیت‌الله رئیسی بر تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام سبب شد دور تازه‌ای از پیگیری‌ها با تعامل مدیران دستگاه‌های اجرایی و تامین اعتبار، برای رفع موانع این پروژه شکل بگیرد.

احداث بیمارستان خوسف از وعده تا عمل+ فیلم

در این سفر مصوب شد برای تکمیل بیمارستان شهرستان خوسف ۳۰۰ میلیارد ریال توسط سازمان برنامه و بودجه کشور به ترتیب، ۲۲۰ میلیارد ریال توسط این سازمان تا پایان سال ۱۴۰۱ و ۸۰ میلیارد ریال به‌صورت نقدی توسط خزانه پرداخت شود.

بعد از سفر رئیس جمهور با پیگیری استاندار و مسئولان استان برای تامین اعتبار و رفع مشکل پیمانکار، احداث بیمارستان خوسف سرعت گرفت و تاکنون به ۹۹ درصد پیشرفت فیزیکی رسیده است.

هزینه کرد۵۰۰ میلیارد ریالی در بیمارستان خوسف

سرپرست فرمانداری خوسف هم چندی پیش از طریق رسانه‌های گروه برای راه اندازی بخش اورژانس بیمارستان شهرستان در هفته دولت وعده داد.

به گفته سید علی حسینی این بیمارستان شامل بخش‌های داخلی، کودکان، جراحی، زنان و زایمان، اورژانس و خدمات آزمایشگاهی است که تاکنون برای آن بیش از ۵۰۰ میلیارد ریال هزینه شده است.

وی یادآور شد: امیدواریم که سایر بخش‌های بیمارستان نیز به محض جذب نیروی متخصص آن پس از برگزاری آزمون استخدامی راه‌اندازی شود.

استخدام نیروهای بیمارستان خوسف در مهرماه

سرپرست معاونت توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در همین خصوص به خبرنگار ایرنا گفت: از نظر ما این پروژه تکمیل بوده و آماده بهره برداری رسید.

غلامرضا شریف زاده افزود: این بیمارستان در طول ۶ سال دولت های قبلی ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته اما در ۲ سال اول دولت سیزدهم این رقم به ۹۹ درصد رسید که پیشرفت قابل توجهی را رقم زد.

وی یادآور شد: در این ۲ سال بیش از ۴۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای این پروژه هزینه شده و در حال حاضر هم به لحاظ اعتباری مشکلی نداریم.

سرپرست معاونت توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با اشاره به اینکه تجهیزات این بیمارستان کامل توسط دانشگاه تامین شده که بعد از تامین نیروی انسانی منتقل می‌شود گفت: نیروهای مورد نیاز بیمارستان خوسف در آزمون استخدامی ۲۱ مهرماه جذب می‌شوند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha