دبیرکل سازمان ملل: پیشنهاداتی به روسیه برای احیای توافق صادرات غلات ارائه کرده ایم

نیویورک – ایرنا- آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل با بیان اینکه احیای توافق صادرات غلات باید با ثبات باشد، گفت: پیشنهاداتی را به روسیه برای احیای این توافق ارائه کرده ایم که به تسهیل صادرات مواد غذایی و کودهای شیمیایی روسیه به بازارهای جهانی کمک کند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل روز پنجشنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران در نیویورک در خصوص توافق غلات و اظهارات سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه افزود: ما مجموعه ای از پیشنهادات بسیار خوب درباره ابتکار غلات دریای سیاه ارائه کرده ایم.

وی اضافه کرد: طرح ابتکار غلات دریای سیاه ( موسوم به صادرات غلات اوکراین) سهم بسیار مهمی در نزدیک کردن ما به هدف امنیت غذایی داشته است. این طرح به کاهش قیمت غذا و دسترسی کشورهای فقیر به غذا کمک کرده است.

گوترش تصریح کرد: احیای ابتکار صادرات غلات دریای سیاه بسیار مهم است. اما احیای این طرح باید با ثبات باشد ما نمی توانیم با توقف های مکرر مواجه باشیم. اگر ما با جدیت کار کنیم می توانیم به یک راه حل خوب برای همه از جمله مردم اوکراین، روسیه و جهان دست یابیم.

دبیرکل سازمان در پاسخ به سوالی در خصوص احتمال پایان جنگ‌ اوکراین در آینده نزدیک گفت: اگر بگویم ما در آینده نزدیک شانس صلح در اوکراین داریم دروغ گفته ام. متاسفانه ما در این مرحله نیستیم. اما انجام اقدامات برای کاهش عواقب منفی این جنگ و همه جنگ ها بسیار اهمیت دارد.

وزارت خارجه روسیه اعلام کرده بود که سرگئی لاوروف وزیر خارجه این کشور در دیدار  با هاکان فیدان وزیر خارجه ترکیه درباره ایجاد جایگزینی برای «توافق غلات» رایزنی خواهد کرد.

به گزارش رویترز، وزارت خارجه روسیه افزود که مسکو با حمایت مالی قطر یک میلیون تن غلات با قیمت تخفیفی به ترکیه خواهد فرستاد تا در آنجا فرآوری و به کشورهای نیازمند صادر شود.

این وزارتخانه اعلام کرد: ما این پروژه را بهترین جایگزین کارآمد برای «توافق غلات دریایی سیاه» می‌دانیم.

وزیر خارجه ترکیه پنجشنبه به مسکو سفر کرده و  کرملین اعلام کرده است که رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه نیز بزودی به مسکو سفر خواهد کرد.

ابتکار غلات دریای سیاه موسوم به توافق صادرات غلات به منظور کاهش تأثیر جنگ روسیه و اوکراین بر قیمت جهانی مواد غذایی و به خصوص تامین غلات مورد نیاز تعدادی از کشورهای وارد کننده با ابتکار ترکیه و با همکاری سازمان ملل متحد، روسیه و اوکراین یک سال پیش در استانبول (۲۲ ژوئیه ۲۰۲۲ ـ ۳۱ تیرماه ۱۴۰۱) امضا شد.

این قرارداد ابتدا برای اجرا در مدت ۶ ماه امضا شده بود و در سه دوره متوالی دو ماهه تمدید شد که مهلت تمدید دو ماهه سوم این قرارداد نیز به پایان رسید و به رغم تلاش دولت ترکیه و آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل، دولت روسیه به علت کوتاهی و کارشکنی غرب در عمل به تعهدات خود در قبال تعدادی از مفاد این قرارداد که مورد نظر روسیه بود، با تمدید آن موافقت نکرد.

در طول حدود یکسال اجرای توافق غلات، ۳۲.۸ میلیون تن محموله از اوکراین صادر شد که بیش از ۷۰ درصد آن به کشورهای ثروتمند رفت و تنها کمتر از یک میلیون تن محموله به فقیرترین کشورهای آفریقا رسید.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha