سمنان استانی پیشرو در اجرای «طرح ملی کاشت یک میلیارد درخت»

سمنان- ایرنا- سمنان با داشتن سه نهالستان در شهرستان‌های سمنان، شاهرود و دامغان، جزو استان‌های پیشرو کشور در اجرای «طرح ملی و مردمی کاشت یک میلیارد درخت» برای داشتن سرزمینی سبز و آباد است. این رویکرد با افزایش میزان تعهد استان محقق شد و اکنون مشارکت همگانی برای کاشت و نگهداری از نهال‌ها ضرورت دارد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در اجرای تعهدات بین المللی و قوانین داخلی، بر اساس تاکید مقام معظم رهبری و دستور رییس جمهور، در برنامه دولت مردمی سیزدهم قرار گرفت و مقرر شد طی چهار سال یک میلیارد درخت در کشور تولید و کاشته شود. بر این اساس استان سمنان در چهار سال تولید ۱۰ میلیون نهال را بر عهده دارد که نسبت به تولید بیش از سه میلیون اصله نهال گلدانی و ریشه ای در سال اول اقدام شد و بخش اعظمی از نهال های تولید شده در پاییز و زمستان امسال با مشارکت تمامی دستگاه‌های دولتی، خصوصی، و آحاد مردم کاشته می شود.

طبق جدیدترین اظهارات مجری طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در کشور، تولید نهال در طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در کشور به بیش از ۲۴۸ میلیون و ۶۰۰ هزار اصله رسیده است.

رضا احمدی مجری طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در کشور در مورد شرایط طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در استان سمنان، اظهار کرد: طی چهار سال در مجموع ۱۰ میلیون نهال در این استان باید تولید شود و برای تحقق این برنامه باید هر سال ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار اصله نهال کاشته شود که با توجه به وجود سه نهالستان در شهرستان‌های سمنان، شاهرود و دامغان، تاکنون بیش از سه میلیون اصله نهال با مشارکت صنایع، شرکت شهرک‌های صنعتی و شهرداری‌ها در استان سمنان تولید شده و از دی ماه این نهال ها در بین بخش خصوصی، مردم، شرکت شهرک‌های صنعتی و شهرداری‌های استان سمنان برای کاشت توزیع می‌شود.

سمنان استانی پیشرو در اجرای «طرح ملی کاشت یک میلیارد درخت»

افزایش تعهد تولید نهال از ۲ و نیم به سه میلیون نهال در استان سمنان

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان گفت: تولید و کاشت یک میلیارد درخت توسط دولت سیزدهم طی چهار سال برای کشور در دستور کار قرار گرفته که از این میزان، ۱۰ میلیون اصله درخت برای استان سمنان تعیین شد؛ اکنون استان سمنان در سال اول تعهد به تولید سه میلیون نهال به میزان بیش از تعهداقدام کرده است و از این لحاظ، سمنان جزو استان‌های پیشرو در کشور است.

سهم استان سمنان تولید سالانه ۲ و نیم میلیون نهال طی چهارسال در قالب طرح ملی کاشت یک میلیارد نهال در کشور هدفگذاری شد که اکنون تعهد استان در کاشت نهال از ۲و نیم میلیون نهال در سال به سه میلیون نهال افزایش یافت.جعفر مرادی حقیقی با اشاره به ظرفیت اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان در تولید نهال، بیان کرد: سهم این استان تولید سالانه ۲ و نیم میلیون نهال طی چهارسال در قالب طرح ملی کاشت یک میلیارد نهال در کشور هدفگذاری شد که اکنون تعهد استان در کاشت نهال از ۲و نیم میلیون نهال در سال به سه میلیون نهال افزایش یافت.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان نیز با تاکید بر اهمیت اجرای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت اضافه کرد: تولید نهال سالم و مرغوب و کاشت در اراضی مستعد از مهمترین برنامه های این اداره کل در تحقق این طرح کشوری است.

پرورش گونه‌های سازگار با اقلیم استان سمنان

وی افزود: درختان تبریزی، سنجد، توت، اُکالیپتوس، تاغ، صنوبر، بادام کوهی، سرو شیراز، و زیتون تلخ، از مهمترین گونه های گیاهی بومی و سازگار با اقلیم استان سمنان است که در نهالستان‌ها در قالب طرح مردمی کاشت یک میلیارد نهال تولید می‌شود.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان با تاکید بر اینکه در اجرای طرح ملی کاشت نهال باید مردم پای کار بیایند و دستگاه‌های دولتی نیز در زمینه حمایت و نظارت نقش آفرینی کنند، افزود: رهبر معظم انقلاب تأکید کردند که اگر هر ایرانی سه نهال بکارد و مردم پای کار بیایند، این هدف به راحتی قابل دسترس است.

وی افزود: طرح کاشت نهال یک طرح مردمی است که در کشور تحت عنوان «طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت» نامگذاری شده که امید آن می رود ضمن اطلاع رسانی های جامع و استفاده از ظرفیت معدنکاران و بخش صنعت، بهره برداران و عشایر، تمامی تشکلهای مردم‌نهاد، آموزش وپرورش، دانشگاه‌ها و سمن‌ها با موفقیت در استان به اجرا در آید.

وی تاکید کرد: حراست از اراضی ملی و منابع طبیعی کشور به عنوان سرمایه‌های ملی با مشارکت و همکاری مردم میسر و شدنی است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان حفظ عرصه های منابع طبیعی را یک رسالت ملی دانست و یادآور شد: فرهنگ استفاده صحیح از منابع طبیعی با مشارکت آحاد مردم نیاز به نهادینه سازی دارد.

حفظ گونه‌های محلی و بومی اولویت دولت و مجلس است

عضو کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط ‌زیست مجلس شورای اسلامی نیز از اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان به دلیل افزایش تعهد تولید نهال از ۲و نیم میلیون نهال در سال به سه میلیون نهال تقدیر و تصریح کرد: افزایش ۲۰ درصدی تولید نهال از تعهدات سال نخست در استان سمنان نشان از ظرفیت این استان و اهتمام بر تحقق طرح ملی مردمی کاشت یک میلیارد نهال است.مشارکت و همکاری همه جانبه از ائمه جمعه تا آحاد جامعه و اقشار مختلف مانند بانوان، ورزشکاران و دانش آموزان در تحقق طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت ضروری است.

علی‌اکبرعلیزاده با اشاره به اینکه تولید نهال گونه‌های بومی و بیابانی در نهالستان‌ شهرستان‌های سمنان، دامغان و شاهرود، گامی ارزشمند در حفاظت و صیانت از منابع طبیعی است،گفت: حفظ گونه‌های محلی و بومی یکی از مهمترین اولویت‌های دولت و مجلس شورای اسلامی در استان‌ها و شهرستان‌ها است.

وی اظهار کرد: گونه های بومی به دلیل سازگاری با آب و هوا، مقاوم بودن در برابر کم آبی و همچنین با جذب رطوبت، می توانند در وضعیت مدیریت مصرف آب در منطقه نیز موثر باشند.

سمنان استانی پیشرو در اجرای «طرح ملی کاشت یک میلیارد درخت»

مشارکت مردمی در کاشت و نگهداری، اصلی حیاتی در تحقق طرح کاشت یک میلیارد درخت

علیزاده بر مشارکت و همکاری همه جانبه ائمه جمعه و جماعت مساجد، فرمانداری‌ها،دستگاه‌های اجرایی، آحاد جامعه و اقشار مختلف بانوان و دانش آموزان در تحقق طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت تاکید کرد و یادآور شد: فرهنگ سازی برای حفاظت از عرصه های منابع طبیعی و کاشت نهال در فصل زمستان و هفته منابع طبیعی و آبخیزداری به عنوان یک ضرورت مورد توجه باشد تا چشم‌انداز کاشت یک میلیارد درخت محقق شود.

موفقیت استان سمنان در تحقق بیش از تعهد در طرح مردمی کاشت یک میلیارد نهال در نخستین سال اقدامی ارزشمند و نشان از اهتمام مسولان در حفاظت از منابع طبیعی است که البته در کنار تولید و کاشت نهال، آبیاری و مراقبت از نهال ها نیز نکته مهمی است که باید برای به ثمر نشستن آنها مورد توجه باشد.از جمله راهکارهای مهم در کاشت درختان با وجود شرایط کم‌آبی، حفر چاله به ارتفاع یک و نیم متر و سپس قرار دادن گونی کنفی در چاله است که این اقدام موجب می‌شود زمان آبیاری درخت بعد از سازگاری در محل کاشت، به ۲ ماه یکبار برسد.

راهکارهایی ساده وجود دارد که می‌توان نهال‌ها را به بلندقامتانی مقاوم تبدیل کرد که میراث‌دار هوای پاک و منابع طبیعی برای آیندگان باشند.

از جمله راهکارهای مهم در کاشت درختان با وجود شرایط کم‌آبی، حفر چاله به ارتفاع یک و نیم متر و سپس قرار دادن گونی کنفی در چاله است که این اقدام موجب می‌شود زمان آبیاری درخت، بعد از سازگاری در محل کاشت، به ۲ ماه یکبار برسد.

همچنین هر فرد دوست‌دار محیط‌زیست و حیوانات که قلبش برای سالم ماندن خاک، آب و هوا و پاک بودن زمین می‌تپد، می‌تواند با کاشت یک نهال در کنار خانه و آبیاری روزانه با یک سطل پساب خانگی مانند آب مربوط به شست و شوی ظرف‌ها یا آب سرد قبل از جریان آب‌گرم، در رفع عطش درختان در گرمای طاقت‌فرسای تابستان و حفاظت از محیط زیست مشارکت کند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، جذب گرد و غبار، جذب برخی گازهای شیمیایی، از بین بردن بسیاری از باکتری‌ها، قارچ‌های تک‌سلولی و حشرات مضر،و کاهش آلودگی صوتی، از جمله فایده‌های وجود درختان محسوب می‌شود و هر فرد می‌تواند با کاشت یک درخت و مراقبت از آن با آب‌ نامتعارف، در سرسبزی ایران زیبا همراهی کند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha