«صبح زیتون» و آغاز «طرح ملی کاشت یک میلیارد درخت» در استان سمنان

سمنان- ایرنا- پویش «صبح زیتون» با کاشت سه هزار نهال به یاد شهدای فلسطین و غزه در استان سمنان همزمان با سراسر کشور در راستای «طرح ملی و مردمی کاشت یک میلیارد درخت» آغاز شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در اجرای تعهدات بین المللی و قوانین داخلی، بر اساس تاکید رهبر معظم انقلاب و دستور رییس جمهور، در برنامه دولت مردمی سیزدهم قرار گرفت و مقرر شد طی چهار سال یک میلیارد درخت در کشور تولید و کاشته شود. بر این اساس استان سمنان در چهار سال تولید ۱۰ میلیون نهال را بر عهده دارد که نسبت به تولید بیش از سه میلیون اصله نهال گلدانی و ریشه ای در سال اول اقدام شد.

امروز یازدهم آذر کاشت درخت در استان سمنان به نام «مردم مظلوم فلسطین و شهدای غزه» با حضور حجت الاسلام و المسلمین مرتضی مطیعی، نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه سمنان و سیدمحمدرضا هاشمی استاندار و جعفر مرادی حقیقی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان در محوطه بیرونی نیروگاه سیکل ترکیبی شهید باکری سمنان آغاز شد.

«صبح زیتون» و آغاز «طرح ملی کاشت یک میلیارد درخت» در استان سمنان

آحاد جامعه در کاشت درخت مشارکت داشته باشند

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه سمنان در آیین آغاز طرح مردمی «کاشت یک میلیارد درخت به نام مردم مظلوم فلسطین و شهدای غزه در استان سمنان با پویش کویر سبز» گفت: طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت اقدامی ارزشمند در توسعه فضای سبز و تقویت پوشش گیاهی است و انتظار می‌رود اقشار مختلف جامعه در کاشت و نگهداری درخت همراهی و مشارکت داشته باشند.

حجت الاسلام و المسلمین مطیعی تاکید کرد: نگهداری و حفظ درخت مهم تر از کاشت آن است و باید در این زمینه دقت شود.

نماینده ولی فقیه در استان سمنان افزود: کاشت درخت «صدقه جاریه» محسوب می‌شود و باید حفظ، احیا و توسعه پوشش گیاهی با اهتمام ویژه و مشارکت آحاد جامعه در کاشت نهال و شرکت در پویش کاشت یک میلیارد درخت به عنوان اصلی مهم در حفاظت از منابع طبیعی مورد توجه باشد

به گفته امام جمعه سمنان، فضای سبز، ریه‌های شهر هستند و تخریب فضای سبز به دلایل مختلف در برخی مناطق شهری کشور و استان سمنان شکل گرفت که مشکلات زیادی را به همراه داشت.

«صبح زیتون» و آغاز «طرح ملی کاشت یک میلیارد درخت» در استان سمنان

تعهد کاشت ۱۰ میلیون نهال در استان سمنان طی چهار سال

استاندار سمنان با بیان اینکه طرح مردمی کاشت یک میلیارد نهال در کشور و استان سمنان آغاز شده و طی چهار سال کاشت ۱۰ میلیون نهال در این استان باید انجام شود، گفت: حفاطت از منابع طبیعی باید به یک فرهنگ عمومی تبدیل شود.

هاشمی افزود: احیای جنگل و فضای سبز، توسعه جنگل، ایجاد بوستان‌های جنگلی، توسعه زراعت چوب برای تامین نیاز چوبی کشور، کاهش گازهای گلخانه ای، جلوگیری از گسترش ریزگردها، و افزایش سرانه جنگل، از جمله اهداف طرح کاشت یک میلیارد نهال است.

وی تصریح کرد: ایجاد فضای با نشاط برای تفریح و محلی برای استراحت مسافران و زائران از جمله فواید اجرای طرح ملی کاشت درخت است.

وی اضافه کرد: جلب مشارکت مردم و همیاران طبیعت برای نظارت بر محافظت از منابع طبیعی به عنوان سرمایه ای ارزشمند در حوزه زیست محیطی برای آیندگان بیش از پیش مورد توجه باشد.

«صبح زیتون» و آغاز «طرح ملی کاشت یک میلیارد درخت» در استان سمنان

سه میلیون نهال در استان سمنان طی یک سال تولید شد

مدیرکل‌ منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان گفت: کاشت ۱۰ میلیون نهال در قالب «طرح ملی و مردمی کاشت یک میلیارد درخت» برای این استان در نظر گرفته شد که در سال نخست بیش از سه میلیون نهال تولید شده است.

مرادی حقیقی افزود: فضای ۳۰ هکتاری با نام شهدای استان سمنان و شهدای مظلوم غزه و در حمایت از مردم بی دفاع فلسطین برای اجرای «طرح ملی و مردمی کاشت یک میلیارد درخت» در نظر گرفته شده است.

مدیرکل‌ منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان گفت: توسعه سرانه فضای سبز، جلوگیری از گرد و غبار و تثبیت کربن از اهداف اجرای «طرح ملی و مردمی کاشت یک میلیارد درخت» است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، جذب گرد و غبار، جذب برخی گازهای شیمیایی، از بین بردن بسیاری از باکتری‌ها، قارچ‌های تک‌سلولی و حشرات مضر،و کاهش آلودگی صوتی، از جمله فایده‌های وجود درختان محسوب می‌شود و هر فرد می‌تواند با کاشت یک درخت و مراقبت از آن با آب‌ نامتعارف، در سرسبزی ایران زیبا همراهی کند.

سمنان با داشتن سه نهالستان در شهرستان‌های سمنان، شاهرود و دامغان، جزو استان‌های پیشرو کشور در اجرای «طرح ملی و مردمی کاشت یک میلیارد درخت» برای داشتن سرزمینی سبز و آباد است. این رویکرد با افزایش میزان تعهد استان محقق شد و اکنون مشارکت همگانی برای کاشت و نگهداری از نهال‌ها ضرورت دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha