نگاه آمریکای لاتین به «قیام فلسطین» علیه اشغالگری اسرائیل

تهران- ایرنا- دولت‌های آمریکای لاتین از تشدید درگیری‌ها میان فلسطین و رژیم صهیونیستی که طبق اعلام دولت کوبا، «پیامد ۷۵ سال نقض دائمی حقوق مسلم مردم فلسطین و سیاست تهاجمی و توسعه‌طلبانه اسرائیل» است، ابراز تاسف کردند و گفت‌وگو میان طرفین را خواستار شدند.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا، وزارت امور خارجه ونزوئلا در بیانیه‌ای، تبعیت از قطعنامه ۲۳۳۴ شورای امنیت سازمان ملل متحد به عنوان تنها راه دستیابی به صلح را خواستار شد که رژیم اسرائیل را ملزم می‌کند تا به صورت فوری و به طور کامل، تمام فعالیت‌های شهرک‌سازی و اشغالگری در سرزمین فلسطین را پایان دهد.

دولت کاراکاس در این بیانیه از رژیم صهیونیستی خواست تا به اشغال فلسطین پایان دهد و همچنین بر ضرورت یافتن راه‌حلی برای وضعیت کنونی و پایان دادن به خشونت در سراسر منطقه از طریق گفت‌وگوهای مستقیم تاکید کرد.

ونزوئلا همچنین از سازمان ملل خواست که نقش خود در حفظ صلح و قانون بین‌المللی را ایفا کند.

نیکاراگوئه دیگر کشور آمریکای لاتین در واکنش به تشدید مناقشه میان فلسطین و رژیم غاصب اسرائیل، همبستگی خود با آرمان فلسطین را اعلام کرد و اقدام بین‌المللی را خواستار شد.

دولت ساندینیستای نیکاراگوئه از طریق بیانیه‌ای، موضع خود مبنی بر «همبستگی همیشگی و برادرانه با آرمان فلسطین» را یادآور شد.

ماناگوآ در عین حال، تشدید تنش‌های اخیر را محکوم و «جهان را به تامل دعوت کرده است».

در این بیانیه آمده است: ما شدیدا تشدید درگیری وحشتناک اسرائیل و فلسطین را محکوم می‌کنیم، که قربانیان و دردهای بیشتری را برای بسیاری از خانواده‌های بی گناه ایجاد می‌کند و وضعیتِ به اندازه کافی خشونت‌آمیز در منطقه و جهان را تشدید می‌کند.

دولت نیکاراگوئه در انتقاد از عملکرد منفعلانه سازمان ملل اعلام کرد که در مواجهه با این «وضعیت دراماتیک»، جامعه بین‌المللی، به ویژه سازمان ملل هیچ کاری انجام نمی‌دهد.

لولا داسیلوا رئیس‌جمهوری برزیل نیز اعلام کرد: من بار دیگر بر رد تروریسم به هر شکل آن تاکید می‌کنم. برزیل از هیچ تلاشی برای جلوگیری از تشدید درگیری‌ها، حتی در دوران ریاست شورای امنیت سازمان ملل متحد دریغ نخواهد کرد.

داسیلوا در راستای راهکار دو دولتی سازمان ملل، از جامعه بین‌الملل خواست تا فوراً مذاکرات بین فلسطین و اسرائیل برای حل‌وفصل مناقشه از طریق وجود کشور فلسطین در همزیستی مسالمت‌آمیز با همسایه‌اش در مرزهای امن برای هر دو طرف را از سر بگیرد.

وزارت امور خارجه برزیل در بیانیه‌ای با محکوم کردن این درگیری و بیان اینکه «توسل به خشونت هیچ توجیهی ندارد»، تاکید کرد: برزیل در مقام ریاست شورای امنیت سازمان ملل متحد، نشست اضطراری این نهاد را تشکیل خواهد داد.

دولت کوبا نیز «نگرانی جدی» خود را ابراز و در بیانیه‌ای خاطر نشان کرد که این درگیری «پیامد ۷۵ سال نقض دائمی حقوق مسلم مردم فلسطین و سیاست تهاجمی و توسعه‌طلبانه اسرائیل» است.

کوبا راه‌حلی گسترده، عادلانه و پایدار را خواستار شد که به مردم فلسطین اجازه می‌دهد تا از حق خود برای تعیین سرنوشت شان استفاده کنند و یک کشور مستقل در محدوده مرزهای قبلی خود تا سال ۱۹۶۷ با پایتختی بیت‌المقدس شرقی داشته باشند.

هاوانا از شورای امنیت سازمان ملل خواست تا «به وظایف خود عمل کند و به مصونیت از مجازات اسرائیل، قدرت اشغالگری که ایالات متحده در طول تاریخ با آن همدست بوده است، پایان دهد».

طبق این بیانیه، کوبا همچنین ایجاد صلح و جست‌وجوی راه حلی از طریق مذاکره را خواستار شد که از تشدید بیشتر درگیری جلوگیری کند.

گوستاوو پترو رئیس‌جمهوری کلمبیا نیز با ابراز تاسف از تشدید خشونت‌ها، یادآور شد که در سخنرانی خود در سازمان ملل تاکید کرده است که قدرت جهانی در مواجهه با درگیری‌هایی مانند اوکراین و اشغال فلسطین توسط اسرائیل برخورد دوگانه‌ای دارد.

پترو ضمن یادآوری این که خواستار برگزاری کنفرانس صلح برای حل این وضعیت شده است، گفت: رای من به برقراری گفت‌وگوی صلح است که در آن، کشور فلسطین به طور کامل به رسمیت شناخته شود.

وزارت امور خارجه مکزیک نیز حملات علیه شهرک‌نشینان رژیم صهیونیستی و تلفات انسانی ناشی از آن را محکوم کرد و دفتر دیپلماتیک ریاست جمهوری این کشور اعلام کرد که مکزیک، پایان دادن به خشونت‌ها برای جلوگیری از تشدید تنش که باعث آسیب و رنج بیشتر به مردم غیرنظامی می‌شود را خواستار است.

در راستای موضع دولت برزیل، دولت مکزیک همچنین از سرگیری مذاکرات مستقیم بین طرفین برای دستیابی به یک توافق عادلانه، کامل و قطعی را خواستار شد.

در همین راستا، وزارت امور خارجه آرژانتین در واکنشی عجیب، نسبت به حملات مسلحانه علیه جنوب اسرائیل ابراز تاسف کرد و اقدامات حماس را تروریستی توصیف کرد.

وزارت امور خارجه بولیوی نیز همزمان با ابراز تاسف از درگیری میان فلسطین و رژیم صهیونیستی، آنچه که آن را عدم اقدام شورای امنیت سازمان ملل در این وضعیت توصیف کرد، مورد انتقاد قرار داد.

دولت بولیوی اعلام کرد: سازمان ملل متحد، جامعه بین‌الملل، مسئولیت تاریخی دارند که با جست‌وجوی راه‌حل‌های اساسی در غلبه بر این وضعیت بحرانی مشارکت کنند.

در همین حال، اوو مورالس رئیس‌جمهوری سابق بولیوی اقدامات رژیم صهیونیستی علیه قیام فلسطینی‌ها را «امپریالیستی و استعماری» توصیف کرد و گفت: همبستگی بین مردم، اساس یک جامعه عادلانه‌تر و با عزت‌تر است.

رزمندگان مقاومت فلسطین از صبح روز شنبه ۱۵ مهرماه جاری عملیات همه‌جانبه و گسترده خود را از غزه (جنوب) علیه مواضع رژیم صهیونیستی در سرزمین‌های اشغالی آغاز کرده‌اند؛ عملیاتی که با تلفات گسترده برای صهیونیست ها، در عمر ۷۵ ساله اشغالگران غاصب نظیر نداشته و رژیم صهیونیستی را در شوک فرو برده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha