به گزارش روز چهارشنبه ایرنا به نقل از تارنمای اسپوتنیک موندو، رئیسجمهوری برزیل با انتقاد از عملکرد آمریکا در وتوی تصمیم شورای امنیت برای ایجاد وقفههای بشردوستانه در فلسطین خاطرنشان کرد که ساختار سازمان ملل متحد که پس از جنگ جهانی دوم تاسیس شد، قدیمی است.
داسیلوا تصریح کرد: فقط یک کشور حق وتو داشت و آن (پیشنهاد) را وتو کرد و آن کشور ایالات متحده بود. این غیرقابل درک است، قابل قبول نیست. به همین دلیل ما برای تغییر سازمان ملل مبارزه کردیم. سازمان ملل متحدِ ۱۹۴۵ دیگر در سال ۲۰۲۳ ارزشی ندارد.
رئیسجمهوری برزیل افزود: به همین دلیل ما میخواهیم تعداد اعضا و نحوه عملکرد آن را تغییر دهیم و به حق وتو پایان دهیم.
داسیلوا با اشاره درگیری میان رژیم صهیونیستی و فلسطین یادآور شد که این کشور آمریکای جنوبی در ۱۸ اکتبر (۲۶ مهر) قطعنامهای را به بالاترین نهاد تصمیمگیر سازمان ملل ارائه کرد که در آن پیشنهاد لغو دستور تحمیل شده توسط اسرائیل بر غیرنظامیان مبنی بر تخلیه تمام مناطق شمال غزه و انتقال به جنوب این باریکه مطرح شد.
قطعنامه S/۲۰۲۳/۷۷۳ همچنین وقفههای بشردوستانه برای اجازه ارسال کمک به غیرنظامیان توسط آژانسهای امدادی سازمان ملل متحد و شرکای آنها و همچنین کمیته بین المللی صلیب سرخ و سایر سازمانها را خواستار شد.
۱۲ عضو از ۱۵ عضو شورای امنیت از این قطعنامه حمایت کردند، اما واشنگتن آن را وتو کرد چرا که طبق رویکرد آمریکا، به حق اسرائیل برای دفاع از خود اشارهای نکرده بود.
داسیلوا با بیان اینکه درگیریهای جاری در خاورمیانه «باورنکردنی» است، بار دیگر انتقاد خود مبنی بر اینکه حمله رژیم اسرائیل به غزه «برابر با تروریسم» است را تکرار کرد.
وی گفت: کاری که اسرائیل با بیمارستانها، کودکان و زنان انجام میدهد، نگرشی برابر با تروریسم است.
رئیسجمهوری برزیل پیشتر نیز با تاکید بر اینکه «آنچه اکنون در غزه شاهد هستیم دیوانگی نخست وزیر اسرائیل است» اعلام کرد سازمان ملل متحد باید شجاعت تضمین ایجاد دولت فلسطین را داشته باشد.
داسیلوا همچنین از پایان دادن به استفاده از حق وتو در شورای امنیت سازمان ملل دفاع کرد و آن را «دیوانگی» و یک ابزار «غیر دموکراتیک» توصیف کرد.
عملیات «طوفان الاقصی» درحالی امروز وارد چهلویکمین روز خود شده است که کشورهای آمریکای لاتین در این مدت، موضع قاطعانهای در قبال جنایتهای رژیم اشغالگر به دلیل نسلکشی علیه ساکنان نوار غزه اتخاذ کردهاند. پس از تصمیم شجاعانه بولیوی مبنی بر قطع روابط دیپلماتیک با اسرائیل، بلیز، کشور واقع در آمریکای مرکزی نیز رویه بولیوی را تکرار کرد. دولتهای شیلی، کلمبیا، ونزوئلا، کوبا و نیکاراگوئه نیز فریاد انتقاد خود علیه رژیم صهیونیستی را بارها بلند کردهاند.
خبرها از تشدید حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی به مناطق مسکونی، درمانی و مدارس غزه در حالی منتشر میشود که نظامیان رژیم صهیونیستی پس از چند روز محاصره بیمارستان الشفاء غزه، ساعاتی پیش وارد این مجتمع بیمارستانی شدند.
دفتر اطلاع رسانی دولتی در نوار غزه در عین حال نسبت به وقوع قتل عام در این مجتمع از سوی نظامیان اشغالگر صهیونیست هشدار داد.
نظر شما