دست پُر اصفهان در "بازی‌های آسیایی هانگژو"

اصفهان-ایرنا-رقابت های "بازی‌های آسیایی هانگژو" به پایان رسید و ورزشکاران استان اصفهان با کسب سه نقره و سه برنز و جابجایی ۲ رکورد جهانی و ملی دست پُری در این رویداد قاره ای داشتند.

"بازی‌های آسیایی هانگژو" که از اول مهرماه با برگزاری مراسم افتتاحیه به‌صورت رسمی آغاز شده بود با برگزاری مراسم اختتامیه به پایان رسید و نفرات اعزامی کشورمان به این بازی ها با کسب ۱۳ مدال طلا، ۲۱ نقره و ۲۰ برنز بر سکوی هفتم آسیا قرار گرفتند.

ایران همچنان برترین تیم غرب آسیا و دومین کشور اسلامی بود که در جدول مدالی این دوره از بازی‌ها در بین ۱۰ کشور برتر قرار گرفت و ازبکستان با ۲۲ طلا و قرار گرفتن در جایگاه پنجم، بهترین نتیجه را در بین کشورهای اسلامی به نام خود ثبت کرد. بحرین نیز با ۱۲ مدال طلا جایگاه نهم این دوره از بازی‌ها را از آن خود کرد.

در ترکیب کاروان ورزشی جمهوری اسلامی ایران که در این دوره از بازی های آسیایی با نام شهید مدافع حرم "محسن حججی" در رقابت‌ها شرکت می‌کردند، ۷۷ زن و ۲۰۸ مرد حضور داشتند که سهم استان اصفهان از این تعداد، ۳۵ ورزشکار، مربی و داور بود که در ۱۴ رشته در بخش بانوان و ۱۸ رشته در بخش آقایان به مصاف حریفان خود رفتند.

اعزام ورزشکاران ایرانی در این دوره از بازی های آسیایی، با رعایت اصول کیفی‌گرایی انجام شُد و در حالی که کاروان ورزشی ایران برای حضور در هجدهمین دوره بازی های آسیایی در شهر جاکارتا با ۳۷۸ ورزشکار راهی اندونزی شده بود، کاروان هانگژو تنها ۲۸۵ عضو داشت که نسبت به دوره گذشته ۹۳ نفر کمتر بود.

کاروان ورزشی ایران در بازی های آسیایی هانگژو ۲۰۲۳ نسبت به دوره گذشته از لحاظ کمی ۲۵ درصد کوچکتر شده بود اما از لحاظ مدالی تنها ۱۲ درصد نسبت به دوره پیش اُفت مدال داشت و در بازی‌های آسیایی ۲۰۱۸ جاکارتا، ایران با ۳۸۷ ورزشکار ۶۲ مدال کسب کرده بود.

رشته‌های اسکیت، کبدی، تیراندازی، بدمینتون، شنا، دوومیدانی، بسکتبال، قایقرانی، هندبال، ووشو ، واترپلو، تکواندو،تنیس و سوارکاری رشته هایی بودند که در آن اصفهان نماینده ای به عنوان ورزشکار، مربی یا داور در "بازی‌های آسیایی هانگژو" داشت.

سه نقره و سه برنز و شکستن ۲ رکورد دستاورد ورزش اصفهان از "بازی‌های آسیایی هانگژو"

ورزشکاران اصفهانی شرکت کننده در "بازی‌های آسیایی هانگژو" با کسب ۳ مدال نقره، ۳ برنز و شکستن یک رکورد جهانی و یک رکورد ملی عملکرد به نسبت موفقی داشتند.

کسب این ۶ مدال ارزشمند، نشانه ای از توانایی‌های ورزشکاران این خطه برای افتخار آفرینی است.

دست پُر اصفهان در "بازی‌های آسیایی هانگژو"

زهرا کیانی اولین نقره اصفهان در بازی های آسیایی را کسب کرد

اولین مدال آور نقره از اصفهان در "بازی‌های آسیایی هانگژو"، زهرا کیانی ووشوکار و نماینده اصفهانی تالو زنان ایران بود که در چهارمین روز این رقابت ها مدال سیمین را برای کاروان ایران به ارمغان آورد.

کیانی در بسته "جین‌شو-چیانگ‌شو" به مصاف حریفان خود رفته بود با عملکردی درخشان و با نمره ۱۹.۴۳۶ به مدال نقره تالو بازی‌های آسیایی ۲۰۲۳ هانگژو دست یافت. در این فرم ورزشکار چینی با امتیاز ۱۹.۶۰۰ اول شد و نماینده ویتنام ۱۹.۴۲۶ با نمره در رتبه دوم ایستاد.

زهرا کیانی که در کارنامه خود مدال نقره بازی‎های آسیایی ۲۰۱۸ جاکارتا را نیز دارد در این پیوند به ایرنا گفت:مسیر سختی تا کسب مدال نقره بازی های آسیایی هانگژو سپری کردم و آسیب جدی دیده بودم و حتی نیاز به عمل جراحی داشتم اما بکمک روش های اصلاحی تا اتمام بازی ها صبر کردم.

وی ادامه داد: قبل از اینکه کنار زمین بیایم، استرس زیادی داشتم ولی وقتی حمایت و تشویق تماشاگران را دیدم استرسم کمتر شد و احساس کردم که در خانه هستم، چون من "میدان تالو" را جزئی از زندگی خودم می دانم.

وی خاطرنشان کرد:ووشو یک سبک از زندگی است و من سال‌هاست که با اجرای فرم زندگی می کنم و لحظاتی که در حال اجرا هستم در آن غرق می شوم.

کیانی تصریح کرد: حریف فینال من در بازی های آسیایی هانگژو، تالوکاری از کشور چین بود که در رقابت‌های جهانی هم با این حریف چینی روبرو شده بودم، البته تالو رقابت نیست بلکه اجرای فرم است و طبق سلیقه داوران و فاکتورهای دیگر امتیازات داده می شود.

دارنده مدال نقره بازی های آسیایی ۲۰۲۳ گفت:من در کارنامه خودم مدال نقره بازی‎های آسیایی ۲۰۱۸ جاکارتا را دارم ولی سطح مسابقات ووشو در هانگژو بمراتب از مسابقات جاکارتا بالاتر بود.

دست پُر اصفهان در "بازی‌های آسیایی هانگژو"

الهه منصوریان و کسب مدال نقره بازی های آسیایی

دومین مدال نقره اصفهان در "بازی‌های آسیایی هانگژو"،را الهه منصوریان دیگر ووشوکار شایسته استان و نماینده اصفهانی "ساندا زنان ایران" کسب کرد.

الهه منصوریان در پنجمین روز از بازی‌های آسیایی هانگژو در فینال وزن ۵۲- کیلوگرم بانوان به مصاف «یائه یائو لی» دارنده طلای دوره قبلی بازی‌ها از چین رفت و با شکست مقابل نماینده کشور میزبان، به مدال نقره بسنده کرد.

منصوریان که صاحب عنوان قهرمانی جهان است، سومین مدال ووشوی ایران و دومین مدال نقره اصفهان را در این بازی‌ها کسب کرد.

منصوریان که در کارنامه خود مدال نقره بازی‎های آسیایی ۲۰۱۸ جاکارتا را نیز دارد در این پیوند به ایرنا گفت:این دوره در فینال با تمام وجود جنگیدم، اما داوران کم‌لطفی کردند و به نظرم من بازی را بردم اما میزبان چین است و این رشته متعلق به چینی‌هاست و امتیازات مرا ندادند.

وی ادامه داد:مسابقات جهانی، ۲ ماه دیگر است و آن‌جا جبران خواهم کرد.، شرایط مسابقات جهانی بهتر است چون میزبان، چین نیست و به امید خدا آن‌جا طلا خواهم گرفت.

وی در پاسخ به این‌که آیا در دوره بعدی بازی‌های آسیایی هم حضور خواهد داشت، گفت: اگر آماده باشم و فدراسیون و تیم ملی به حضورم نیاز داشته باشند، برای ایران مبارزه خواهم کرد.

دست پُر اصفهان در "بازی‌های آسیایی هانگژو"

آخرین نقره اصفهان ره آورد ترانه احمدی از هانگژو بود

سومین نقره اصفهان در "بازی‌های آسیایی هانگژو"، را ترانه احمدی اسکیت سوار اصفهانی تیم ملی ایران کسب کرد و با این نقره، اصفهان به بیستمین نقره تاریخ بازی های آسیایی رسید.

احمدی در دوازدهمین روز بازی‌های آسیایی در رشته اسکیت فری‌استایل با حضور در فینال موفق به کسب مدال نقره شد و تعداد مدال های نقره اصفهان در تاریخ بازی‌های آسیایی را به عدد ۲۰ رساند.

احمدی در مرحله نهایی بازی‌های آسیایی هانگژو مقابل لیو چیائو از چین‌تایپه به رقابت پرداخت و در مسابقه اول و دوم خود مقابل این اسکیت‌باز شکست خورد و به مدال نقره این دوره از مسابقات رسید.

۲ نماینده چین‌تایپه در این ماده اول و سوم شدند و ترانه احمدی با قرار گرفتن در جایگاه دوم، تنها مدال نقره ایران را در اسکیت به دست آورد.

مربی اصفهانی تیم اسکیت کشورمان نیز بعد از کسب مدال نقره ترانه احمدی در اسکیت فری‌استایل بازی‌های آسیایی گفت: احمدی به خاطر دیر راه افتادن ۳هزارم ثانیه را از دست داد و همین موضوع کافی بود تا به مدال نقره بسنده کند، از رومینا سالک هم که چهارم شد دو خطا گرفته شد اما از نظر فنی، نفرات ما بهتر بودند و این را در مسابقات جهانی، اثبات خواهیم کرد.

احسان حبیب آبادی ادامه داد: برای طلا آمده بودیم اما داوری جدید مسابقات باعث شد مشکلاتی برای نمایندگان کشورمان ایجاد شود. در مسابقات قبلی فرمان حرکت توسط دستگاه صادر می‌شد اما در این بازی‌ها این کار توسط داور انجام شد و در چنین مسابقاتی، این کار خطای انسانی به همراه دارد.

وی تصریح کرد: خوشحالیم که امروز هدیه کوچکی به مردم ایران تقدیم کردیم هر چند دوست داشتیم این مدال طلا باشد، اما نشد.

دست پُر اصفهان در "بازی‌های آسیایی هانگژو"

نخستین مدال اصفهان در هانگژو برنز بود

نخستین مدال آور اصفهانی در "بازی‌های آسیایی هانگژو"،مرجان سلحشوری تکواندوکار شایسته استان و نماینده اصفهانی پومسه ایران بود که در دومین روز رسمی این رقابت ها مدال برنز را برای کاروان ایران به ارمغان آورد.

مرجان سلحشوری پومسه‌کار اصفهانی که پیش از این در مسابقات آسیایی ۲۰۱۴ به مدال طلا، در مسابقات جهانی ۲۰۱۶ به مدال برنز و در بازی‌های آسیایی ۲۰۱۸ جاکارتا به مدال نقره رسیده بود، در هانگژو تنها مدال پومسه ایران . اولین مدال اصفهان در این رقابت ها را کسب کرد.

تکواندوکار اصفهانی که تاکنون توانسته بیش از ۲۲ مدال برون‌مرزی در بخش پومسه تکواندوی زنان کسب کند با توجه به آنکه مرتضی زنده‌دل دیگر نماینده پومسه کار کشورمان از صعود به مرحله یک هشتم نهایی بازماند، تنها مدال آور تیم پومسه ایران در هانگژو ۲۰۲۳ بود.

سلحشوری پومسه کار اصفهانی تیم ملی در مبارزه سوم خود در بازی‌های آسیایی هانگژو برابر نماینده ژاپن شکست خورد و برنز گرفت. وی که تنها ملی پوش پومسه بانوان کشورمان دراین رقابت ها بود پس از گذشتن از حریفانی از بنگلادش و مالزی در مرحله نیمه نهایی به نماینده ژاپن باخت و به نشان برتر برنز دست یافت.

پومسه مجموعه ای از الگوهای تعریف شده و حرکات رزمی کلاسیک است که در تکواندو طرح شده است.

دست پُر اصفهان در "بازی‌های آسیایی هانگژو"

دومین برنز اصفهان در هانگژو از آن ا شهربانو منصوریان شد

دومین مدال اصفهان در دوازدهمین دوره بازی های آسیایی هانگژو را شهربانو منصوریان پس از ناکامی در صعود به فینال کسب کرد تا ۲ مدال نخستین اصفهان در بازی‌های آسیایی امسال برنز باشد.

شهربانو منصوریان در مرحله نیمه‌نهایی بازی‌های آسیایی هانگژو به مصاف «ژو ژیاووی» از چین رفت و با نتیجه ۲ بر صفر مقابل حریف خود شکست خورد و سانداکار وزن ۶۰ کیلوگرم تیم ملی زنان کشورمان پس از این شکست در مرحله نیمه‌نهایی، موفق به کسب مدال برنز بازی‌های آسیایی هانگژو شد.

دارنده مدال برنز وازدهمین دوره بازی های آسیایی پس از شکست در مرحله نیمه نهایی بازی های آسیایی مقابل حریف چینی اظهار داشت: بازیکن چینی را، به‌کمک مربیان، آنالیز کرده بودم و آلبته آنها نیز همین کار را انجام داده بودند.

شهربانو منصوریان ادامه داد: من بازیکنی هستم که می ایستم و زد و خورد می کنم اما متاسفانه حریفم بیشتر فراری بود و من دنبال او بودم و البته سرعت او بیشتر از من بود.

این ملی پوش ساندا اظهار داشت:من و خواهرم خیلی برای این مسابقات تمرین کرده بودیم ولی شرمنده مربیان و مردم شدیم‌ که طلا نگرفتیم.

سومین برنز و تنها مدال تیمی اصفهان در بازی های آسیایی را رویا داودیان کسب کرد

سومین برنز و تنها مدال تیمی اصفهان در بازی های آسیایی را رویا داودیان کسب کرد، این ورزشکاراصفهانی همراه تیم ملی کبدی ایران به مقام سوم بازی های آسیایی هانگژو دست یافت.

تیم ملی کبدی بانوان ایران ، در مرحله نیمه نهایی به مصاف چین تایپه رفت و چین تایپه از همان ابتدای مسابقه اختلاف امتیاز خوبی را با ایران ایجاد کرد و تا پایان مسابقه توانست همین‌ روند را حفظ کند.

بعد از ثبت نتیجه ۱۸-۱۰ به سود چین تایپه در پایان‌ نیمه نخست، ملی پوشان کبدی ایران سعی در جبران امتیازات از دست رفته در نیمه دوم‌ داشتند که این اتفاق رخ نداد و در نهایت ایران با نتیجه ۳۵-۲۴ بازی را به حریف خود واگذار کرد.

بدین‌ ترتیب‌ تیم‌ملی‌ کبدی بانوان ایران که در دوره قبلی به مدال طلای بازی های آسیایی جاکارتا دست یافته بود، با کسب مدال برنز به کار خود در هانگژو پایان داد. تیم های چین تایپه و هند به فینال راه یافتند و ایران و نپال صاحب مدال برنز مشترک شدند.

رکورد شکنی ورزشکاران اصفهانی در هانگژو

ورزشکاران اصفهانی حاضر در هانگژو علاوه بر کسب ۶ مدال رنگارنگ در دوازدهمین دوره بازی های آسیایی، ۲ رکورد جهانی و ملی را جابجا کردند، هرچند شکستن این رکورد ها موجب کسب مدال نشد ولی اتفاق مهمی برای ورزش کشور و استان است.

دست پُر اصفهان در "بازی‌های آسیایی هانگژو"

مینا سالک اصفهانی بازیکن ارزنده تیم اسکیت کشورمان با ثبت رکورد ۴ ثانیه و ۲۵۴ هزارم ثانیه توانست رکورد انفرادی جهان را در دور مقدماتی مسابقات اسکیت فری استایل بشکند، البته سالک اصفهانی با وجود شکست رکورد جهان در دور اول در دوره بعد موفق نبود و در نهایت به مقام چهارم بازی های آسیایی رسید.

متین سُهران شناگر ۲۱ ساله اصفهانی با مربیگری گامر دیلانچیان سرمربی اصفهانی تیم ملی نیز در این دوره از رقابت‌ها توانست رکورد ملی ۲۰۰ متر مختلط انفرادی را که متعلق به گامر دیلانچیان بود، پس از ۱۴ سال جابه‌جا کند.

سُهران در این پیوند به خبرنگار ایرنا گفت:خوشحالم در شروع مسابقات رکورد ۲۰۰ متر مختلط شنای ایران را بعد از ۱۴ سالی که دست نخورده مانده بود، در هانگژو شکستم و در گروهم صدرنشین شوم ولی بواسطه حضور ستاره‌های نامدار در شنای قاره آسیا ازگروهم صعود نکردم و حذف شدم.

به گزارش ایرنا، استان اصفهان با ۵۴ نماینده به عنوان ورزشکار، مربی و داور در نوزدهمین دوره بازی های آسیایی حضور پررنگی داشت،ورزشکاران، مربیان وداوران این استان اصفهان شامل ۲۲ ورزشکار زن، ۲۱ ورزشکار مرد، ۶ مربی و پنج داور بودند و ورزشکاران اصفهانی در قسمت مردان در ۱۶ رشته و در قسمت زنان در ۱۴ رشته ورزشی پا به عرصه رقابت‌ها می‌گذارند.

رشته‌های اسکیت، کبدی، تیراندازی، بدمینتون، شنا، دوومیدانی، بسکتبال، قایقرانی، هندبال، ووشو ، واترپلو، تکواندو و سوارکاری رشته هایی هستند که در آن اصفهان نماینده ای در تیم ملی دارد و در رشته تنیس نیز یک داور اصفهانی در "بازی‌های آسیایی هانگژو" حضور داشتند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha