نوبخت اژدری روز دوشنبه در مصاحبه با خبرنگار ایرنا گفت: این میزان بذر در اجرای طرح الگوی کشت و جهش تولید در دیمزارها مصرف شده و با کشت اصولی و فنی گندم، تولید این محصول در سال زراعی جاری در استان شتاب بیشتری میگیرد.
وی اجرای الگوی کشت، کشت قراردادی و جهش تولید در دیمزارها را سه طرح مهم و اساسی بخش زراعت در استان اردبیل ذکر کرد و افزود: همه متولیان بخش کشاورزی و گندمکاران باید دست در دست هم دهند تا این طرحهای ارزشمند به بهترین نحو ممکن اجرا شود.
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل با اشاره به محدودیت منابع آبی در بخش کشاورزی این استان بیان کرد: وضعیت بارندگی در یک ماهه اول سال زراعی جاری در استان خوب بود ولی متاسفانه در سال زراعی گذشته ، بخش کشاورزی این استان با کاهش ۲۲ درصد میزان بارندگی و نیز پراکنش زمانی و مکانی نامناسب بارندگی دچار مشکل جدی شد.
وی اضافه کرد: بهرغم این تنش وضعیت تولید گندم در استان اردبیل در سال زراعی گذشته مطلوب بود ، به طوری که با وجود چالش خشکسالی و کمآبی بیش از ۲۸۰ هزار تن گندم از کشاورزان گندمکار استان به شکل تضمینی خریداری شد.
استفاده از ارقام سازگار با شرایط کمآبی و دیم یکی از مهمترین نیازها و چالش جدی بخش کشاورزی استان اردبیل استاژدری استفاده از ارقام سازگار با شرایط کمآبی و دیم را یکی از مهمترین نیازها و در عین حال چالش جدی بخش کشاورزی دانست و گفت: مراکز تحقیقات کشاورزی باید در این زمینه وارد میدان شده و با معرفی ارقام پرمحصول و سازگار با شرایط اقلیمی دیم، نگذارند که تولید گندم به عنوان محصول راهبردی آسیب ببیند.
وی تاکید کرد: دستاوردهای مراکز تحقیقاتی میبایست توسط کارشناسان ترویج به بهترین نحو ممکن به کشاورزان منتقل شود تا آنها به عنوان عاملان اصلی تولید بتوانند با کشت ارقام اصلاح شده و پرمحصول و کمآببر و رعایت اصول صحیح کاشت، داشت و برداشت، حداکثر تولید را در واحد سطح برداشت کنند.
مطالبات تمام گندمکاران اردبیلی پرداخت شد
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل همچنین افزود: مطالبات تمامی گندمکاران از بابت خرید تضمینی گندم پرداخت شده است و امیدواریم که برای سال زراعی جاری نیز دولت با تعیین قیمت منصفانه و قابل قبول، انگیزه را برای تولید بیشتر محصول در بین کشاورزان افزایش دهد.
به گزارش ایرنا، استان اردبیل ۱۸ هزار کیلومتر مربع وسعت دارد که معادل ۱.۰۹ درصد از مساحت کل کشور ایران است.
۴۳.۶ درصد از مساحت این استان شامل ۸۱۷ هزار هکتار اراضی کشاورزی، ۵۰.۴ درصد معادل ۹۴۹ هزار هکتار مرتع، ۳.۵ درصد برابر با ۶۳ هزار هکتار جنگل و مابقی نیز مربوط به سایر کاربریهاست.
استان اردبیل کمتر از یک درصد مساحت ایران را دارد ولی با تولید سالانه ۴.۵ میلیون تن انواع محصول کشاورزی، چهار درصد تولیدات کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده است.
این استان با تولید حدود ۴۰۰ هزار تن گندم، ۸۵۰ هزار تن سیب زمینی و ۴۵۰ هزار تن انواع محصولات باغی، سهم عمدهای در تامین نیاز به محصولات کشاورزی کشور را دارد.
۷۵۰ هزار هکتار از اراضی استان اردبیل کشت میشود که ۲۷۰ هزار هکتار آن اراضی آبی و ۴۸۰ هزار هکتار نیز جزو اراضی دیم است.
محصول گندم با حدود ۲۹۰ تا ۳۰۵ هزار هکتار و محصول جو با حدود ۹۰ تا ۱۲۰ هزار هکتار، بیشترین سهم اراضی کشت محصول کشاورزی در استان اردبیل را دارد.
نظر شما