موسی اونق روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: رودخانه «اوغان» گالیکش در بخشی از مسیر خود از روستای بایلر این شهرستان در مسیر گنبدکاووس - کلاله عبور میکند که با طغیان این رودخانه سطح آب از روی پل بایلر عبور کرده و موجب مسدودی این جاده شده بود.
وی افزود: نیروهای راهداری با فروکش کردن آب از سطح پل بایلر اقدامات لازم برای پاکسازی محل از گل و لای را انجام دادند و خودروها با حفظ سرعت مطمئن میتوانند از این مسیر عبور کنند.
حمید گوگلانی معاون عمرانی فرماندار گنبدکاووس هم گفت: در پی بارش شدید باران و طغیان رودخانه، روستای عباس آباد بخش مرکزی مجاور روستای سارجه کر در محاصره کامل آب قرار گرفت که با هوشیاری مردم و همکاری دستگاههای عضو ستاد بحران در همان ساعات اولیه سکنه در روستای سارجهکر اسکان داده شدند.
وی از حضور نیروهای مردمی ۲ روستای عباس آباد و سارجه کر و جوانان هلال احمر در محل قدردانی کرد و افزود: نصب ۱۱ چادر امدادی و توزیع ۱۰۴ پتو و ۴۸ موکت بین ۲۳ خانوار سیل زده روستای عباس آباد توسط هلال احمر انجام شد.
معاون فرماندار گنبدکاووس ادامه داد: با توجه به استعلام از هلال احمر در خصوص آخرین اطلاعات خسارت دیدگان سیلاب روستای عباس آباد، خانههای ۲۳ خانوار با جمعیت حدود ۱۱۰ نفر بین ۱۰۰ تا ۵۰ درصد بر اثر آبگرفتگی خسارت دید.
به گزارش ایرنا، سیل و طغیان رودخانهها، عجین شده با نام گلستان است؛ از سیل مرداد سال ۱۳۸۰ که موجب کشته شدن بیش از ۵۰۰ نفر شد و پر تلفاتترین سیل ایران لقب گرفت تا سیلاب دشت سال ۱۳۹۸ آق قلا و گمیشان با ۴۸ هزار میلیارد ریال خسارت و ۱۱ کشته، چهار ستون بدن گلستانی ها با هر بارش شدید باران لرزیده و وجود آن ها از دلهره و ترس لبریز میشود.
انجام اقدامات آبخیزداری و لایروبی رودخانهها و نیز مقاوم سازی خانههای مسکونی در مناطق روستایی پس از سیل ۱۳۹۸ در گلستان و سرعت بخشیدن به این اقدامات در دولت سیزدهم از دلائل اصلی در کاهش خسارات بارش های سیل آسای در این استان است.
استان گلستان حدود ۲ میلیون نفر جمعیت دارد که نیمی از آنها در هفت شهرستان واقع در شرق آن سکونت دارند.
نظر شما