آیت‌الله رئیسی: تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان در دولت سیزدهم ۲ برابر شد

شهرکرد - ایرنا - رییس جمهور توسعه توامان کمی و کیفی شرکت‌های دانش‌بنیان را مورد تاکید قرار داد و گفت: تعداد این شرکت‌ها در ابتدای دولت سیزدهم پنج هزار مورد بود که این آمار در حال حاضر  به ۱۰ هزار شرکت رسیده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی روز پنجشنبه در دومین سفر استانی خود به استان چهارمحال و بختیاری در نشست با نخبگان و فعالان اقتصاد دانش‌بنیان این استان افزود: شرکت‌های دانش‌بنیان ارتباط مستقیمی با اقتصاد مقاومتی دارند و دانشگاه باید در کنار اقتصاد، صنعت، معدن و کشاورزی قرار گیرد تا بتوانیم علم و دانش و فناروی را با تولید در همه عرصه‌ها عجین کنیم.

وی ادامه داد: اگر این مهم شکل گیرد هم هزینه‌ها کاهش می‌یابد و هم تولید افزایش پیدا می‌کند و استقلال اقتصادی کشور محقق می‌شود.

بانک‌ها شرکت‌های خُرد و نوپا را در اولویت قرار دهند

رییس دولت سیزدهم با اشاره به مطالبه نخبگان و شرکت‌های دانش‌بنیان در خصوص تخصیص اعتبارات و تسهیلات بیشتر به این بخش، تصریح کرد: بانک‌ها در پرداخت تسهیلات، شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور را در اولویت قرار دهند.

آیت‌الله رئیسی همچنین بر ضرورت تسهیل صدور مجوز برای فعالیت‌ شرکت‌های دانش‌بنیان تاکید کرد و گفت: در صدور مجوز باید به بخش‌های خُرد و شرکت‌های نوپا توجه بیشتری شود و اینطور نباشد که فقط شرکت‌های بزرگ و دارای برند از تسهیلات برخوردار شوند.

وی با تاکید بر اینکه در هریک از استان‌های کشور که محصول دانش‌بنیان تامین می‌شود، استاندار در شورای اداری اعلام کند که دستگاه‌های اجرایی نیازهای خود را از محصولات شرکت‌های دانش‌بنیان همان استان تامین کنند و حق تامین آن را از خارج استان را ندارند.

واردات بی رویه همچون خنجری از پشت بر تولید کشور

رییس جمهور با بیان اینکه واردات بی‌رویه خنجری است از پشت بر تولید وارد می‌شود، اظهار داشت: در سطح کلان کشور نیز این موضوع باید رعایت شود و هر محصولی که در کشور تولید می‌شود نباید آن را وارد کرد، البته یک مافیای واردات در کشور داریم که فقط دنبال سوداگریی است و از این طریق پول به جیب می‌زند که باید جلوی آن را گرفت.

وی همچنین توصیه کرد تا هلدینگ‌های بزرگ از شرکت‌های دانش‌بنیان حمایت کرد و خود را ملزم به سرمایه‌گذاری در این رابطه کنند.

رییس جمهور، توزیع عادلانه امکانات را که یکی از مهمترین مطالبه شرکت‌های دانش‌بنیان استان چهارمحال و بختیاری را مورد تاکید خود قرار داد و گفت: اصل عدالت توزیعی در امکانات، مطالبه درست و برحقی است و باید این مهم در همه نقاط کشور شکل گیرد.

آیت‌الله رئیسی با بیان اینکه ملت ایران تهدید تحریم را به فرصت تبدیل کرده است، تصریح کرد: تحریم‌ها سبب شد بر توانمندی‌های داخلی تمرکز کرده و نیازهای خود را تولید کنیم و در این خصوص محصولات استراتژیک و راهبردی به ویژه در بخش کشاورزی و کالاهای اساسی در اولویت حمایت و تخصیص اعتبارات قرار دارند.

وی، ضمانت بانکی برای برخورداری شرکت‌های دانش‌بنیان از تسهیلات را چالش جدی این شرکت‌ها برشمرد و گفت: باید ضمانت بانکی جای خود را به ارزش‌گذاری دانش آن شرکت بدهد تا مشکل این شرکت‌های نوپا برطرف شود.

دولت رقیب بخش خصوصی نیست

رییس جمهور با تاکید بر اینکه دولت رقیب بخش خصوصی نیست، افزود: کارِ دولت نظارت، حمایت و هدایت است.

آیت‌الله رئیسی در ادامه به قابلیت‌های گردشگری استان چهارمحال و بختیاری اشاره کرد و گفت: با شکوفایی گردشگری طبیعی در استان موافقم و برخی از مناظر این استان را اگر نگوییم بی‌نظیر اما کم نظیر است و ظرفیت خوبی برای رونق این صنعت به شمار می‌رود.

وی تصریح کرد: باید در جذب گردشگر داخلی و خارجی اهتمام به کار گرفت، هرچند جذب گردشگران داخلی برای شکوفایی صنعت گردشگری این استان کفایت می‌کند.

آیت‌الله رئیسی افزود: اینجا استان دل‌انگیزی است و برای گردشگر خاطره‌انگیز باشد و بهره‌گیری از این ظرفیت‌ها نیاز به کار جهادی دارد و باید تزاحم‌ها حل شود و نگاه بخشی را کنار بگذاریم.

وی در خصوص مطالبه نبخگان در خصوص استقلال بنیاد ملی نخبگان از معاونت علمی رییس‌جمهور نیز گفت: این مطالبه قابل بررسی است.

تاکید بر تکمیل زنجیره بادام و گیاهان دارویی در استان

رییس جمهور در خصوص تکمیل زنجیره‌های ارزش در استان چهارمحال و بختیاری بر محصول بادام و گیاهان دارویی تاکید کرد و گفت: ارزش‌افزوده صادرات گیاهان دارویی بیشتر از نفت است.

وی با بیان اینکه اشتغال برای نیروهای تحصیل‌کرده موضوع مهمی است و باید بیش از این به آن پرداخت، یادآور شد: شغل مساله مهمی در کشور است اما باید حساب شده باشد.

به گزارش ایرنا، آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی روز پنجشنبه ۲۵ آبان برای دومین بار به استان چهارمحال و بختیاری سفر کرد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha