رحیم عبدالکریمی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: به دنبال تلف شدن گروهی چندین قطعه پرنده «سار» در معابر شهر بوکان، بررسی موضوع با فوریّت در دستور کار اداره حفاظت از محیط زیست و شبکه دامپزشکی قرار گرفت و در اسرع وقت نمونه هایی از قطعات تلف شده برای انجام آزمایشات بیشتر به آزمایشگاه تخصصی ارجاع داده شد.
وی اضافه کرد: نتایج آزمایش ها نشان داد علّت تلف شدن «سارها» ارتباطی به بیماریهای مسری بویژه آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان نداشته و بیشتر تلفات به دلیل «مسمومیّت غذایی» ناشی از «تغذیه آلوده» اتفاق افتاده است.
رییس اداره حفاظت محیط زیست بوکان گفت: در حالی که جیره غذایی «سار» دانه گیاهان، گندم و حشرات است، یافته های کالبد شکافی نشان می دهد که پرندگان تلف شده بیشتر از پسماند و مواد غذایی آلوده تغذیه کردهاند.
وی افزود: پایش جمعیت حیات وحش به صورت مستمر در دستور کار اداره حفاظت محیط زیست قرار دارد و هرگونه موارد غیرعادی پیگیری و در صورت لزوم به استحضار شهروندان گرامی خواهد رسید.
وی از شهروندان خواست در صورت مشاهده پرندگان بیمار از تماس با آنها خودداری کرده و مراتب را به سامانه ۱۵۴۰ محیط زیست اطلاع دهند تا کارشناسان این اداره موضوع را در کمترین زمان ممکن بررسی و پیگیری کنند.
به گزارش ایرنا، چند روز قبل فیلم کوتاهی از شهروندان بوکانی در پارک ساحلی این شهر در فضای مجازی این شهرستان پخش شده بود و در آن تصاویری از تلف شدن تعدادی از پرنده های «سار» نمایش داده شده بود.
سار پرنده ای از گونه ساریان بوده که بومی مناطق ایران بوده و از ۲ گونه معمولی و یک گونه مینا تشکیل شده است و در واقع پرندگانی خودنما و به شدت اجتماعی و پر سر و صدا هستند که این سرو صدا وقتی پرندگان به صورت گروهی جمع می شوند تشدید شده و نمود بیشتری پیدا می کند.
بوکان در جنوب آذربایجان غربی واقع شده است.
نظر شما