معاون وزیر بهداشت: نگرش نسبت به حرفه پرستاری باید اصلاح شود

گناباد-ایرنا- معاون پرستاری وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به این که نگرش عمومی نسبت به حرفه پرستاری در جامعه باید اصلاح شود گفت: در همین راستا باید از طرح مطالبی که اجحاف در حق فعالان این بخش است پرهیز کرد.

به گزارش خبرنگار ایرنا عباس عبادی روز دوشنبه در آیین تجلیل از پرستاران دانشگاه علوم پزشکی گناباد افزود: تصور نادرستی در جامعه نسبت به پرستاران وجود دارد مبنی بر این که فعالان این بخش تنها دنبال مطالبات خود هستند که نباید بیان این مطالب غیر واقع در جامعه ترویج یابد.

وی ضمن تاکید بر لزوم ارایه تصویر معنوی و واقعی از حرفه پرستاری در جامعه ادامه داد: باید نگاه ها به پرستاری تغییر کند و این نگرش که قشر پرستار مظلوم هستند و یا دریافتی کمی دارند را تغییر و خدمات و اثربخشی واقعی و جایگاه خدمات آنان را در جامعه نشان دهیم.

معاون پرستاری وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: فعالان این حرفه برای رفع درد و رنج مردم تلاش می کنند و پرستار در واقع مدافع مردم در حوزه سلامت است و نسبت به پرداخت هزینه کردهای اضافه مردم در حوزه سلامت دغدغه مند است.

عبادی افزود: ضریب اشغال تختهای بیمارستانی ملاک بهبود راندمان و اثر بخشی و موفقیت در ارایه خدمات درمانی نیست بلکه نشان دهنده موفقیت در زمینه تامین سلامت و بهداشت عمومی است.

وی تاکید کرد: تلاش برای تامین سلامت و بهداشت عمومی که موجب کاهش ضریب اشغال تختها و بستری بیماران در بیمارستانها می شود باید به عنوان یک شاخصه مهم موفقیت در بخش بهداشت و درمان مورد توجه قرار بگیرد.

معاون پرستاری وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: دانشگاه علوم پزشکی گناباد با عنایت به ظرفیتهای علمی و آموزشی در رشته های مختلف بهداشتی و درمانی قابلیت پذیرش رشته دکتری پرستاری را دارد و برای راه اندازی این رشته تلاش می شود.

فرماندار گناباد هم در این آیین گفت: برای نخستین بار فوق تخصص خون و سرطان در دانشگاه علوم پزشکی گناباد جذب شده و بخش سوختگی بیمارستان علامه بهلول گنابادی تا پایان دولت سیزدهم به اتمام می رسد و مجوز راه اندازی ۲ بیمارستان اقماری در شهر بیدخت گناباد و شهرستان بجستان اخذ شده است.

رضا نصیری افزود: با توجه به راه اندازی فرودگاه منطقه ای گناباد و ظرفیتهای بهداشتی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی این شهرستان مذاکراتی برای راه اندازی بخش گردشگری سلامت با کشورهای خارجی انجام شده است.

وی مطالبه ۶۰۰ میلیارد ریالی دانشگاه علوم پزشکی گناباد از تامین اجتماعی را یادآور شد و بر لزوم توجه بیشتر مسوولان ذیربط نسبت به پرداخت این بدهی معوقه تاکید کرد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی گناباد نیز گفت: تعرفه گداری خدمات پرستاری خواسته به حقی بود که پس از ۱۶ سال اجرایی شد و گناباد و بجستان کمترین میزان اعتراضات را در این حوزه داشت.

دکتر رضا احمدی گفت: افزایش خدمات پرستاری و تعداد خدمات باعث افزایش حقوق فعالان این بخش می شود به روز رسانی حقوق و کارانه پرستاران در حال انجام است.

رییس اداره خدمات پرستاری دانشگاه علوم پزشکی گناباد هم گفت: راه اندازی واحد آموزش و پیگیری بیماری در بیمارستانهای شهرستانهای تحت پوشش گناباد و بجستان نقش مهمی در کاهش برگشت بیماران به مراکز درمانی داشته است.

سمانه نجفی تبدیل وضعیت نیروهای پرستاری که در دوران شیوع کرونا در درمان بیماران مشارکت فعال داشتند را خواستار شد.

از مجموع ۴۶۲ پرستار شاغل در مراکز بهداشتی و درمانی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی گناباد (در شهرستانهای گناباد و بجستان) ۶۵ درصد زن و ۳۵ درصد مرد و ۸۹ درصد دارای تحصیلات کارشناسی ارشد هستند.

دانشگاه علوم پزشکی گناباد با ۲ بیمارستان علامه بهلول گنابادی و آیت الله مدنی، ۱۷ مرکز سلامت، ۴۶ خانه بهداشت و ۱۶ پایگاه اورژانس و یک پایگاه اورژانس هوایی، مشغول ارائه خدمت به مردم شهرستان های گناباد و بجستان در جنوب خراسان رضوی است.

۱۳۰ عضو هیات علمی در چهار دانشکده پزشکی، بهداشت، پرستاری و پیراپزشکی کار آموزش ۲ هزار دانشجو را در این دانشگاه بر عهده دارند.

دانشگاه علوم پزشکی گناباد شامل مراکز تحقیقاتی توسعه اجتماعی و ارتقا سلامت، عوامل اجتماعی موثر بر سلامت (SDH)، پرستاری، بیماریهای عفونی و سلامت باروری و جمعیت است و بیش از ۱۴۰ هزار نفر از مردم این شهرستانها زیر پوشش خدمات دانشگاه علوم پزشکی گناباد قرار دارند.

شهرستان گناباد در فاصله ۲۸۷ کیلومتری جنوب مشهد قرار دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha