شاخص تعداد "پرستار به تخت" در دانشگاه علوم پزشکی مشهد نصف میانگین کشوری است

مشهد- ایرنا- مدیر اداره پرستاری دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: به ازای هر تخت بیمارستانی در کشور ۱.۸ پرستار موجود است که این شاخص در دانشگاه علوم پزشکی مشهد ۹ دهم پرستار است که نصف میانگین کشوری است.

دکتر محمد صادقی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود:بر این اساس میزان کمبود پرستار در بیمارستان‌ها و مراکز زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز به ازای هر تخت، ۹ دهم پرستار است تا به میانگین کشوری برسد.

وی ادامه داد: ماهانه به طور متوسط بین ۲۰ تا ۲۵ پرستار شاغل در بیمارستان ها و مراکز درمانی زیر پوشش این دانشگاه در خراسان رضوی بازنشسته می‌شوند که این بازنشستگان، نیازمند نیروی جایگزین هستند.

مدیر اداره پرستاری دانشگاه دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت:هم اکنون در مجموعه پرستاری دانشگاه علوم پزشکی مشهد ۱۰ هزار و ۵۰۰ نیرو شامل پرستار، کمک بهیار، کارشناس اتاق عمل و هوشبری، در ۱۴ بیمارستان دولتی مشهد و ۱۵ بیمارستان دولتی شهرستان های تابعه زیرپوشش این دانشگاه فعالیت می کنند.

صادقی افزود: از این تعداد ۶ هزار و ۵۰۰ نفر پرستار هستند که ۷۰ درصد آنان زن و ۳۰ درصد بقیه مرد هستند.

وی ادامه داد: در آزمون استخدامی امسال وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سهمیه استخدامی دانشگاه علوم پزشکی مشهد حدود ۴۰۰ نفر بود که ۲۵۰ نفر برای فوریت‌های پزشکی اورژانس و بین ۱۳۰ تا ۱۴۰ نفر برای شغل پرستاری آزمون دادند که هنوز نتایج قبول شدگان آزمون استخدامی امسال اعلام نشده است و مشخص نیست چند نفر از آنها نیروی تبدیل وضعیت بوده و چند نفر نیروی جدید استخدام شده اند.

مدیر اداره پرستاری دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: هر سه ماه یک بار بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ پرستار فارغ التحصیل شده، در سامانه "رشد" ثبت‌نام می‌کنند که این میزان برای فعالیت در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد جذب می‌شوند.

صادقی در خصوص میزان مهاجرت پرستاران افزود: آمار مهاجرت پرستاران مشخص نیست چرا که پرستارانی که برای دریافت گواهی رضایت شغلی (گود استندینگ) مراجعه می‌کنند مشخص نیست که این گواهی را برای مهاجرت می خواهند یا برای اشتغال در سایر بیمارستان‌ها.

وی ادامه داد: ماهانه بین ۴۰ تا ۴۵ نفر از پرستاران برای دریافت گواهی رضایت شغلی (گود استندینگ) به منظور فعالیت در سایر بیمارستان‌ها یا راه‌اندازی مرکز درمان و یا مهاجرت به سایر کشورها مراجعه می‌کنند.

مدیر اداره پرستاری دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: استخدام نیروی پرستار جدید و کاهش ساعات اضافه کار اجباری و پرداخت مطالبات تعرفه های پرستاری سال‌های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ از جمله مطالبات پرستاران است.

دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ارائه خدمات بهداشتی و درمانی در ۱۷ شهرستان خراسان رضوی، ۸۰ درصد از جمعیت ۶ میلیون و ۸۷۰ هزار نفری این استان را زیر پوشش دارد و ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به جمعیت ۱۷شهرستان دیگر این استان بر عهده دانشگاه‌های علوم پزشکی سبزوار، گناباد، تربت‌حیدریه، نیشابور و دانشکده‌ پزشکی تربت‌جام است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha