بحران جمعیت جدی‌تر از کمبود آب در استان سمنان است

سمنان - ایرنا - استاندار سمنان گفت: همیشه اولین بحران در این استان آب مطرح بوده است، ولی باید بحران اصلی را مساله جمعیت دانست.

به گزارش خبرنگار ایرنا، سیدمحمدرضا هاشمی روز چهارشنبه در نشست ستاد حمایت از خانواده وجوانی جمعیت استان سمنان در سالن یادگار امام(ره) استانداری افزود: بحران مساله‌ساز برای آینده استان سمنان مساله جمعیت است.

بحران جمعیت جدی‌تر از کمبود آب در استان سمنان است

وی با اشاره به رتبه دوم سمنان پس از گیلان در شاخص پیری جمعیت در کشور، بیان کرد: امروز استان مساله کمبود کارگر ساده در واحدهای تولیدی دارد و مشخص نیست با وضعیت کنونی کمبود رشد جمعیت، در آینده چه مسایلی گریبان‌گیر استان سمنان شود.

هاشمی با تاکید بر اینکه همه مسایل قابل حل شدن است، طرح های عمرانی پیش می‌رود و هدفگذاری‌ها در خیلی از بخش‌ها اجرایی می‌شود، گفت که کمبود جمعیت مساله‌ای خاموش و پنهان است که نباید از آن غافل بود.

استاندار سمنان با تاکید بر رفع خلاءهای قانونی برای جوانی جمعیت، ابراز کرد: هر گونه مشوق و امکان قانونی باید برای ترغیب جوانان به ازدواج و فرزندآوری مهیا شود.

به گفته وی، بسیاری از امکان‌ها برای کمک به ازدواج جوانان و جوانی جمعیت وجود دارد، به عنوان نمونه بانک‌های عامل باید تمهیدی داشته باشند که متقاضیان وام ازدواج ۶ ماه در نوبت نمانند و بدون نوبت این مساله انجام شود.

وی درنظرگرفتن مشوق هایی مانند ایجاد اتاق کودک در محیط های اداری را از سوی مدیران امری پسندیده برای جوانی جمعیت برشمرد و اضافه کرد: مشوق ها باید به گونه ای باشد که برای فرزندآوری در جامعه رقابت ایجاد شود.

هاشمی تک‌فرزندی را پدیده‌ای دانست که آثار منفی آن در آینده پدیدار می شود و خاطرنشان کرد: در این مباحث از سوی برنامه‌ریزان و دستگاه‌های متولی حوزه‌های بهداشت، جوانان، رسانه‌ها و همچنین از سوی خانواده ها آینده‌نگری شود.

وی بحث جوانی جمعیت را مساله ای مورد تاکید رهبر معظم انقلاب، رییس جمهور و قانون دانست و افزود: رسانه ها و امامان جمعه به صورت سلسله‌وار این مساله را برای جامعه بازگو کنند.

استاندار سمنان از حایز شرایط بودن ۲ هزار و ۱۰۰ نفر برای دریافت زمین به عنوان جایزه جوانی جمعیت در این استان خبر داد که ۷۵۰ فقره زمین واگذار شده است و گفت: ۲۰۰ هکتار زمین در هر کدام از شهرهای سمنان و شاهرود نیز با زیرسازی لازم به متقاضیان واگذار می شود.

مدیرکل دفتر امور زنان و خانواده استانداری سمنان نیز به مباحثی مانند ضرورت ایجاد اتاق مادر و کودک در ادارات، کمک به کاهش ناباروری و کاهش سقط جنین از سوی دستگاه‌های بهداشت و درمان و فرهنگی، و تامین زمین برای افراد مشمول قانون جوانی جمعیت اشاره و تصریح کرد: در برخی مباحث در موضوع جوانی جمعیت نیاز شهرستانهای استان متفاوت است و ضرورت دارد متناسب با شرایط هر شهرستان برنامه‌ریزی لازم ضورت گیرد.

سعیده همتی یادآور شد: شناسنامه جمعیتی استان با تفکیک شهرستانی آماده شده است تا به صورت تخصصی از سوی دستگاه‌های متولی برای مساله جمعیت برنامه‌ریزی لازم صورت گیرد.

استان سمنان، بعد از گیلان، دارای پایین‌ترین نرخ جمعیت کشور را دارد؛ در حالی که نرخ زادآوری کشور یک و هفت دهم گزارش شده، این شاخص در استان سمنان یک و چهار دهم است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha