به گزارش خبرنگار ایرنا محمدمهدی برومندی چهارشنبه شب در جلسه بررسی وضعیت تولید و صادرات مرکبات مازندران افزود: مازندران استان بسیار مهمی از نظر سرمایههای انسانی و ظرفیتهای خدادادی در تولید محصولات کشاورزی و امنیت غذایی کشور است و علاوه بر نیاز استان، بخشی از نیاز کشور و سبد صادرات را نیز تامین میکند.
معاون باغبانی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه شناسهدار کردن محصول و شناسنامه دار شدن باغ ها و تولید و صادرات قراردادی از مازندران آغاز شد، ادامه داد: امروز پایانه صادراتی روماک در استان مازندران مجموعه ای است که بارها توانسته است نظر موافق کشورهای روسیه، هندوستان و چین را در سلامت و کیفیت محصول جلب و راه صادرات را باز کند.
برومندی با بیان اینکه شرکتهای صادرکننده کیوی را محدود کردیم تا بتوانیم بر اساس استانداردهای کشورهای هدف صادرات هدفمند داشته باشیم، افزود: اگر تجارت و صادرات هدفمند باشد، کشاورز و باغدار نیز به سود متعارف و منطقی میرسد.
وی باغداری دانش محور را راه رسیدن به تولید پایدار عنوان کرد و گفت: پژوهشکده مرکبات کشور که در مازندران واقع است باید کانون تولید نهال گواهی شده باشد و نیاز استان را تامین و تولید کند.
معاون باغبانی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به تامین کود یارانه ای بخش باغبانی کشور از سوی دولت و مجلس اظهار داشت: اتاق مشترک و پنجره واحد جهاد کشاورزی، گمرک و اتاق بازرگانی باید در استان تشکیل شود تا صادرکننده منتظر تاییدیههای گمرکی و قرنطینه ای نباشد.
برومندی با اظهار این که باید از باغداری معیشتی به سمت باغداری تجاری و پیشرفته و تولید و صادرات قراردادی برویم، ادامه داد: شناسنامهدار کردن باغ تکمیل کننده تولید پایدار و افزایش صادرات است.
کمبود نیرو در حفظ نباتات و گمرک نباید صادرات را با چالش مواجه کند
معاون وزیر جهاد کشاورزی با تاکید بر این که صادرات محصولات کشاورزی مازندران باید به سمت نظام مندی و استانداردهای کشورهای هدف حرکت کند، گفت:هدفمندی در تجارت و صادرات کیوی باغداران مازندران و گیلان در سال جاری سبب شد تا باغداران سود منطقی و بیشتری نسبت به سال گذشته ببرند.
وی با تاکید بر لزوم کاهش هزینههای تولید مرکبات مازندران گفت: این در حالی است که امروز از بعد از برداشت مرکبات، در مراحل حمل و نقل، بسته بندی، سورتینگ و گمرکات شاهد افزایش هزینه مرکبات مازندران هستیم.
معاون وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: حفظ نباتات مازندران در توسعه صادرات محصولات کشاورزی باید به کمک بیاید، این که کمبود نیرو در گمرکات و حفظ نباتات مازندران، صادرات را با چالش مواجه کند، اصلأ پذیرفتنی نیست.
برومندی با بیان اینکه در بازدید میدانی امروز از فرایند تولید تا صادرات مرکبات مازندران متوجه وجود موانع صادرات مرکبات در گمرک شدیم، تصریح کرد: سورتینگ داران مرکبات مازندران باید به سمت کشاورزی قراردادی بروند تا مورد حمایت تسهیلاتی دولت قرار بگیرند.
وی همچنین از استمهال بدهی وام کشاورزان مازندران خبر داد و گفت: تسهیلات جدید در ازای خرید مرکبات از باغداران مازندران با شرط نظارت، به سورتینگ داران پرداخت خواهد شد.
به گزارش ایرنا مازندران با تولید سالانه بیش از هفت میلیون و ۵۰۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی حدود ۱۱درصد ارزش افزوده و هفت درصد تولیدات بخش کشاورزی کشور را در اختیار دارد. دولت سیزدهم در مازندران یکی از اولویتهای خود را توسعه این بخش اعلام کرده و اینک با پیگیری مسوولان ملی و استانی تلاش بر این است تا این ظرفیت دیار علویان بیش از پیش شکوفا شود.
در این بین برنجکاری یکی از مهم ترین فعالیت کشاورزی در مازندران و منبع مهم درآمد کشاورزان استان است و با تولید بیش از یک میلیون تن، ۴۲ درصد برنج مورد نیاز کشور از این استان تامین میشود.
همچنین طبق آمارهای رسمی، مجموع باغ های مرکبات مازندران ۱۱۲ هزار هکتار است که از این میزان ۱۱۰ هزار هکتار ارقام بارده هستند.
همچنین از مجموع باغات مرکبات مازندران ۸۰ هزار هکتار زیر کشت ارقام مختلف پرتقال، ۳۰ هزار هکتار ارقام مختلف نارنگی و بقیه زیر کشت محصولاتی از جمله نارنج و لیمو قرار دارند.
نظر شما