بی‌ تعارف با سخنگوی دولت در دانشگاه بیرجند + فیلم

بیرجند - ایرنا - دانشگاه بیرجند در یازدهمین روز آذر ماه میزبان سخنگوی دولت بود و دانشجویان در نشستی با عنوان «صدای جمهور، بدون سانسور» سوالات، مطالبات و راهکارهای خود را در حوزه‌های مختلف مطرح کردند.

به گزارش خبرنگار ایرنا نشست پرسش و پاسخ دانشجویان عصر شنبه در فضای صمیمی و البته پرهیجان با حضور "علی بهادری جهرمی" سخنگوی دولت سیزدهم در تالار ولایت دانشگاه بیرجند برگزار شد.

سخنگوی دولت ابتدا با صبر و حوصله به سخنان دانشجویان گوش داد سپس به طور جامع صحبت کرد.

نماینده تشکل‌های دانشجویی اولین نفری بود که پشت تریبون قرار گرفت و گفت: وقتی ما به جوانان اهمیت نمی‌دهیم نباید توقع داشته باشیم که نسل جوان پای کار باشند.

امین جعفرپور مقدم افزود: این گونه جلسات اقدام خوبی است اما به شرط اینکه فقط برای گفت و گو نباشد، در زمینه‌های مختلف می‌توانیم از ظرفیت قشر تاثیرگذار دانشجو استفاده کنیم ولی تاکنون نکرده‌ایم، اگر ظرفیت عظیم دانشجویان را باور داشته باشیم دیگر نمی‌گوییم «نمی‌شود» بلکه می‌گوییم «می‌شود» و باید بشود.

وی گفت: از دولت سیزدهم انتظار تبیین بیشتر دستاوردها می‌رود اما شرایط به گونه‌ای است که حتی رهبری هم نقدهایی به اطلاع‌رسانی وارد می‌کنند، در همین خراسان جنوبی روند اجرایی راه‌آهن شروع شد ولی مردم هنوز باور نمی‌کنند، متاسفانه ید واحد برای تبیین دستاوردها نیست و این موضوع نافی امیدآفرینی و جهاد تبیین است.

این فعال دانشجویی با بیان اینکه دولت در میدان هست ولی در دید نیست ادامه داد: مردم نرخ تورم سالانه ۲۹ درصدی آبان سال ۱۳۹۹ را فراموش نمی‌کنند همچنین نرخ تورم ۴۴ و نیم درصدی سال ۱۴۰۰ را فراموش نخواهند کرد، اما مردم توجیحات برای نرخ تورمی ۴۵ درصدی آبان امسال را نمی‌پذیرند.

وی گفت: هیچ افقی برای بهبود شرایط خودرو وجود ندارد و تکلیف ما در زمینه واردات خودرو چی شد؟ شایعاتی که درخصوص هزینه مالیات و گمرکی به گوش می‌رسد آیا واردات خودرو را از هدف اولیه آن دور نمی‌کند؟

جعفرپور مقدم با طرح این موضوع که تکلیف دلارهای بلوکه شده کشور چه می‌شود؟ افزود: مجلس آمریکا به تازگی تصویب کرد که ایران به دارایی‌های خود نرسد، بالاخره ما مردم ایران نفهمیدیم که به دارایی‌های خود می‌رسیم یا نه؟

وی با اشاره به ضعف زیرساخت‌ها و خشکسالی‌های مستمر در خراسان جنوبی گفت: اگر به توسعه زیرساخت‌ها توجه نشود، امنیت این خطه از کشور خدشه دار خواهد شد و از جهتی برای توسعه متوازان کشور باید به این استان مرزی توجه شود.

نماینده انجمن اسلامی دانشجویان مستقل خراسان جنوبی هم با اشاره به افزایش قاچاق سوخت در استان و شهادت امیرحسین ابراهیمی از کارکنان پلیس در برخورد با خودرو شوتی گفت: برای کاهش قاچاق سوخت در خراسان جنوبی و کشور چه تدابیری اندیشده شده‌ است؟

میثم حاجی زاده با اشاره به افزایش سن بازنشستگی افزود: برای حل مشکل بیمه‌ای ورود شاغلان و خروجی بازنشستگان آیا تنها راهکا افزایش سن بازنشستگی است یا راهکار دیگری هم دولت در دستور کار دارد؟

وی عنوان کرد: از آنجایی که ما شاهد افزایش مالیات‌های جمع آوری شده در سطح کشور هستیم، برخی معتقد هستند که این مالیات‌ها فشاری بر مردم و عرصه تولید تحمیل می‌کند، برنامه دولت برای کاهش فشار بر مردم و افزایش تولید و از طرفی دریافت سنجیده مالیات چیست؟

حاجی‌زاده گفت: مقام معظم رهبری بر اصلاح ساختار بودجه تاکید دارند ولی ما شاهد هستیم که اصلاحی بر ساختار بودجه صورت نگرفته است.

بی‌تعارف با سخنگوی دولت در دانشگاه بیرجند

نماینده دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند هم گفت: دولت دستاوردهای زیادی داشته اما زبانش در اطلاع‌رسانی لکنت دارد در زمینه کرونا دولت خوش درخشید اما این دستاورد کجا تبیین شد؟

محمد قاسمی‌فرد افزود: در زمینه سیاست خارجی کشور را از گره زدن آب خوردن مردم به دست غربی‌ها نجات دادید و از تحریم‌های آمریکا عبور کردید اما اطلاع‌رسانی شما ضعیف بود، مدعی هستید که پول‌های بلوکه شده ما آزاد شده چرا مردم نمی‌دانند؟

وی گفت: عملکرد دولت در عرصه سیاست خارجی قابل ستایش است و در ارتباط با کشور عربستان دیپلماسی ما از ملتمسانه به عزتمندانه تبدیل شده‌ است.

این فعال دانشجویی ادامه داد: دولت قبلی رسانه ناموس آن بود اما شما رسانه را رها کردید، دولت قبلی اقدامات خود را به سطح جامعه می‌کشاند اما شما این اقدام را انجام نمی‌دهید.

وی گفت: در شرایط کنونی مردم دغدغه معیشت و نان دارند و وقت لازم برای انتخابات و تحلیل‌های سیاسی را ندارند، اگر می‌خواهید برای مشارکت انتخاباتی کار کنید روی سفره مردم هم کار شود.

قاسمی‌فرد افزود: رهبری فرمودند که از جهانی سازی قیمت‌ها جلوگیری شود اما اکنون شاهد سیاست جهانی سازی قیمت‌ها هستیم.

وی با تاکید بر لزوم جوان گرایی در دولت سیزدهم گفت: اگر می‌خواهیم جوانان امید بگیرند باید بستری فراهم شود تا جوانان برای حل مشکلات جامعه راهکار ارائه دهند.

این دانشجو با اشاره به وضعیت صنعت خودرو گفت: آیا ذهنی که می‌تواند موشک بسازد، نمی‌تواند خودرو بسازد، قطعا می‌تواند! این مساله سبب شده که دشمن از آن سوء استفاده کند و خواهش ما از شما این است که مساله مافیای خودرو را حل کنید.

بی‌تعارف با سخنگوی دولت در دانشگاه بیرجند

نماینده بسیج دانشجویی خراسان جنوبی هم در این نشست گفت: حضور مسئولان ارشد نظام در بین مردم و دانشگاه‌ها بسیار خوب است اما حضور مسئولان استانی و نماینده دولت در بین دانشجویان کمرنگ بوده هرچند تلاش‌های استاندار خراسان جنوبی قابل تقدیر است.

زینب سبزه کار افزود: با وجود تلاش فراوان دولت و مسئولان کشوری و استانی، پیشرفت خراسان جنوبی در برخی حوزه‌ها در برخورد با برخی تصمیمات نادرست و مدیران نابلد به گروگان گرفته شده است.

وی با بیان اینکه خام فروشی باعث خروج سرمایه‌های این استان شده و فرصت اشتغال و ایجاد اقتصاد پویا را گرفته است گفت: مسیر تحول در خراسان جنوبی از نقش آفرینی جوانان باانگیزه و تحول خواه و با برنامه همین استان می‌گذرد.

سبزه‌کار تصریح کرد: داغ همشهریان ما که در تصادف خودروهای شوتی از بین می‌روند واقعا آزار دهنده است و این موضوع آرامش مردم را تحت الشعاع قرار داده‌ است.

دانشجوی رشته علوم سیاسی دانشگاه بیرجند هم  در این دیدار خطاب به سخنگوی دولت گفت: فرهنگ جامعه ما در این صحبت‌ها کجا بود، ما در بخش فرهنگی قافیه را باخته‌ایم و کار فرهنگی صبر، گوش شنوا،   مسئول با تدبیر و آینده نگر می‌خواهد.

محمد مهدی وثوقی ادامه داد: گویی فرقه رادیکالی در بخش فرهنگی نفوذ کرده و قصد دارند تمامی فرهنگ، ادبیات، هنر و تاریخ این سرزمین را به نابودی بکشانند چه دست هایی پشت پرده معماری شهری است؛ معماری که روز به روز شهرهای ایران را شبیه شهرهای روم باستان می‌کند.

وی گفت: چه افرادی با چه نیتی در حال حذف پهلوانان و شاهان نیک در تاریخ ایران در کتب درسی هستند چرا می‌خواهند این فرهنگ که تنها سلاح ما در مقابل هجوم فرهنگ بیگانه است را ضعیف کنند؟

این دانشجو ادامه داد: در سراسر دنیا ملت ها به دنبال تاریخ سازی برای خود هستند و ما به دنبال نابود کردن تاریخ و دو قطبی سازی هستیم.

وی گفت: از آقای رئیسی به خاطر برگردندان لوح های گلی از آمریکا تشکر می کنم که دستاورد بزرگی بود.

نماینده کانون‌های دانشگاه بیرجند هم با طرح این سوال که چرا از ظرفیت رسانه‌ها و دانشجویان شجاعانه برای دست گذاشتن بر زخم‌های کشور استفاده نمی‌شود؟ گفت: مسئولان فکر می‌کنند با چند برنامه محدود، حصر فکری را شکسته‌اند؟

زهرا یزدانی خواستار حق اعتراض و آزادی بیان شد و گفت: با وجود کمیته‌های انضباطی دانشگاه‌ها و پرونده‌سازی چطور امکان این امر وجود دارد؟

وی افزود: چرا در تمدن‌سازی تنها مردم عادی باید حضور داشته باشند و فرزند مسئولان در این زمینه قدم‌ رنجه نمی‌کنند؟

نماینده کانون‌های دانشگاه بیرجند گفت: وقتی دانشجویانی برای روزانه ۱۰۰ هزار تومان درخواست کار می‌دهند، چطور می‌توانند در تمدن‌سازی نقش داشته باشند؟

مرضیه حیدری دانشجوی دیگری خواستار افزایش وام دانشجویی شد و گفت: با سه میلیون تومان وام، دانشجویانی که هم کار می کنند و هم درس می خوانند نمی توانند کارهای خود را ارائه دهند.

یک دانشجوی رشته مکانیک هم گفت: در برنامه امروز با عنوان "صدای جمهور، بدون سانسور" مطالبات شورای صنفی دانشگاه بیرجند سانسور شد و چرا شورای صنفی که مطالبات خود دانشگاه است اجازه صحبت کردن در این جلسه را نداشت؟

وی با اشاره به اینکه انقلاب اسلامی با کوخ نشینان به پیروزی رسید عنوان کرد: در این زمینه انتظار دانشجویان اهتمام و توجه ویژه به مناطق محروم است زیرا فشار اقتصادی حاکم بر جامعه برای دانشجویان سنگین‌تر است.

این دانشجو ۲ برابر شدن اجاره خوابگاه‌ها و برخی هزینه‌های جاری را یادآور شد و گفت: این موضوع جدیدی است و ما هم صبح جمعه متوجه شدیم البته دانشگاه بیرجند منابع درآمدی سرشاری همچون دانشگاه تهران ندارد تا این افزایش هزینه ها از آن محل را جبران کند لذا حمایت دولت را خواهانیم و امیدواریم که پیگیری‌های لازم انجام شود.

وی افزود: انتظار می رود دانشجویان دانشگاه ملی نیز همچون دانشگاه علوم پزشکی دیده شوند تا کارشناسان و مهندسان نیز همچون دکترها جایگاه داشته باشند.

اما یک دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با طرح این سوال چرا در ساخت موشک موفق شده اما در خودروسازی موفق نشدیم گفت: دلیل این است که در صنایع موشکی به صورت مداوم در حال طراحی ساختار تولید هستیم اما ساختارهای وزارت بهداشت، وزارت علوم و نیز صنعت مربوط به ۷۰ سال قبل است و دانشجو نمی تواند عملا اظهارنظر کند.

زارعی با بیان اینکه از دانشگاه سرنوشت یک ملت تعیین می شود به شرط اینکه دانشجو بتواند نوآوری کند ادامه داد: امروز مدل آموزش پزشکی، مدل برده داری شده است و دانشجوی پزشکی احترام لازم را ندارد.

وی با تاکید بر شفافیت گفت: هرجا مسائل را شفاف کردیم جلو رفتیم اما هم در دولت و هم در مجلس در برابر شفاف سازی مقاومت وجود دارد.

رئیس دانشگاه بیرجند هم گفت: علیرغم اینکه در اکثر دانشگاه‌های کشور با کاهش دانشجو مواجه هستیم اما دلیل به قابلیت‌های علمی و پژوهشی در دانشگاه بیرجند امسال ۲ درصد افزایش پذیرش دانشجو داشتیم.

احمد لامعی گیو اظهار کرد: در حال حاضر در دانشگاه بیرجند ۱۴ هزار دانشجو در ۴۸ گروه آموزشی مشغول تحصیل هستند.

وی افزود: ۴۰ هزار دانشجو در استان خراسان جنوبی در حال تحصیل هستند همچنین ۵۰۰ عضو هیات علمی در دانشگاه‌ها مشغول پژوهش و تدریس هستند.

رئیس دانشگاه بیرجند با اشاره به تاسیس این دانشگاه در سال ۱۳۴۵ گفت: دانشگاه بیرجند به دلیل یکسری مسائل در سال ۱۳۵۶ به صورت رسمی با ۱۲۰ دانشجو فعالیت خود را آغاز کرد تا اینکه در سال ۱۳۷۱ به عنوان دانشگاه بیرجند ارتقای سازمانی یافت.

وی ادامه داد: دانشگاه بیرجند از نظر تعداد دانشجو در رده‌ دوم دانشگاه‌های کشور قرار دارد و با توجه به ظرفیت‌های علمی، پژوهشی و فرهنگی به عنوان دانشگاه جامع سطح ۲ کشور به شمار می ‌رود.

"علی بهادری جهرمی" سخنگوی دولت صبح امروز (شنبه) با استقبال استاندار خراسان جنوبی وارد بیرجند شد و نشست با فعالان فرهنگی، مردمی، رسانه‌ای و طلاب، حضور در مراسم آغاز طرح مردمی کاشت درخت، نشست پرسش و پاسخ با دانشجویان دانشگاه بیرجند، افتتاح نمایشگاه هفته پژوهش و نشست هم اندیشی با اساتید و روسای دانشگاه‌های خراسان جنوبی از برنامه‌های این سفر یک روزه بوده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha