به گزارش خبرنگار ایرنا، شجاع عربان روز چهارشنبه در کارگاه پیشگیری از اعتیاد معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری لرستان در سالن اجتماعات دانشگاه اظهار کرد: برگزاری این کارگاه ها بین جوانان بویژه دانشجویان، نقش مهمی در ارتقای آگاهیهای آنان از آثار و عوارض سوء مصرف انواع مواد مخدر، رفتارهای پرخطر و پیامدهای منفی جسمانی و روانی آن دارد و موجب شناخت عوامل زمینه ساز و آشکار کننده اعتیاد می شود.
وی با تاکید بر اینکه شاخصه های فردی، بین فردی و اجتماعی، عوامل درهم تنیدهای هستند که بر یکدیگر تاثیر می گذارند، عنوان کرد: باید روند پیشگیری، شناسایی، درمان و پیگیری به طور هدفمند طرح ریزی شود.
وی افزود: اعتیاد یک بیماری زیست شناختی، روان شناختی و اجتماعی است که عوامل فردی و بین فردی متعدد در تعامل با یکدیگر منجر به شروع مصرف و سپس اعتیاد می شوند.
عربان با بیان اینکه اعتیاد و مصرف مواد مخدر مشکلات و آسیبهای اجتماعی بسیاری را در جامعه به وجود می آورد تصریح کرد: این کارگاهها باعث پیشگیری و درمان آسیب های روانی اجتماعی اعتیاد، ارتقای سطح سلامت روان دانشجویان، خانوادهها و جامعه پیرامون آنها می شود.
مربی کارگاههای آموزشی پیشگیری از اعتیاد نیز با ارایه گزارشی از تاریخچه ورود مواد مخدر به ایران، اظهار داشت: خانواده ها باید شناخت کاملی از انواع مخدرهای رایج، جنبههای اعتیاد آور، روشهای مختلف تشخیص اعتیاد و نحوه شناسایی افراد معتاد داشته باشند.
سرهنگ جلال دهقان نژاد افزود: مهارت های زندگی موثر در پیشگیری از اعتیاد، آشنایی با انواع مواد اعتیاد آور، باورهای غلط در زمینه اعتیاد، آشنایی با اصول کلی درمان و معرفی الگوهای درمانی از مهمترین مواردی است که دانشجویان باید با برگزاری کارگاه های آموزشی با آنها آشنا شده و آموزش های لازم را فرا بگیرند.
نظر شما