به گزارش خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا، سجاد محمدعلی نژاد امروز (سه شنبه) در بیست و چهارمین جشنواره تجلیل از پژوهشگران، فناوران و نوآوران در دانشگاه شهید بهشتی اظهار داشت: در بیست و چهارمین نمایشگاه دستاورهای پژوهش، فناوری و فنبازار که از ۲۰ تا ۲۲ آذر در مصلی امام خمینی برپا است ۲ هزار و ۲۰۲ محصول جدید عرضه شده است که ۴۵ درصد از آنها در سطح آمادگی ۴ و ۵ و در آستانه تجاری شدن قرار دارند.
وی افزود: همچنین برای جشنواره تجلیل از پژوهشگران، فناوران و نوآوران ۱۷۵ فناور به کارگروه مربوطه از طرف دانشگاه ها، پژوهشگاه ها و دستگاه های اجرایی معرفی شدند که از این تعداد ۱۲ نفر در مجموع تقدیر می شوند.
معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم یادآور شد: بعد از ۲ سال تاسیس معاونت فناوری و نوآوری در این وزارتخانه، امروز ۵۴ پارک علم و فناوری در کشور فعالیت می کنند که از این تعداد ۲۹ پارک استانی، ۱۲ پارک دانشگاهی و سایر پارک ها متعلق به دستگاه ها هستند. همچنین بیش از ۱۲ هزار واحد فناور در پارک های علم و فناوری مستقر هستند و رشد نزدیک به ۵۰ درصدی آنها را در پارک ها شاهد هستیم.
محمدعلی نژاد ادامه داد: بیش از ۱۱۳ هزار نفر در مجموعه پارک های علم و فناوری شاغل هستند که رشد ۴۰ درصدی شاغلان و ۲۰ درصدی واحدهای فناور را نشان می دهد. افزون بر این، فروش شرکت های دانش بنیان مستقر در پارک های علم و فناوری سال گذشته ۱۳۵ همت بوده است.
وی اقدامات ویژه در ۲ سال گذشته این معاونت را برشمرد و رشد تعداد واحدهای فناور پارک ها و پردیس ها و گردش مالی را مرهون این سیاست ها دانست.
معاون وزیر علوم دو دغدغه جدی در حوزه فناوری را برشمرد و گفت: خلق فناوری و توسعه اقتصاد دانش بنیان و درآمدهای ناشی از آن در خلق فناوری دغدغه های این وزارتخانه است. در همین راستا یکی از سیاست های ما حمایت از پایان نامه های کاربردی است که می تواند هسته فناور را به خوبی با حضور استاد و دانشجو شکل دهد. برای سال اول ۱۰ درصد از پایان نامه ها را حمایت می کنیم، دانشگاه های تربیت مدرس و تهران در این طرح پیشرو بودند و این طرح پایلوت را به طرح ملی تبدیل می کنیم.
محمدعلی نژاد به حجم زیاد درخواست ها برای راه اندازی پردیس های علم و فناوری اشاره کرد و افزود: خلق فناوری باید از خروجی پژوهش ها ناشی شود.
وی ادامه داد: هدف ما سوق دادن مجموعه تیم های دانشجویی شامل انجمن های علمی، تشکل های دانشجویی و گروه های دانشجویی به کارهای فناورانه است تا این افراد را به تیم هایی در حوزه فناوری تبدیل کنیم.
محدودیت شرکت های دانش بنیان در حوزه علوم انسانی
معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با تاکید بر توسعه واحدهای فناور در حوزه علوم انسانی و اسلامی و صنایع نرم گفت: دبیرخانه ملی در مورد فناوری های علوم انسانی و اسلامی را به تازگی راه اندازی کردیم. مساله این است که شرکت های این حوزه در کل ۱۰ درصد از شرکت های دانش بنیان و واحدهای فناور را تشکیل می دهند و در حوزه صنایع خلاق و نرم نسبت به استاندارهای بین المللی کمتر است، اما در دنیا تعداد شرکت های کاربردی با علوم انسانی برابر است.
محمدعلی نژاد افزود: به همین منظور تور فناوری را به زودی در تهران و قم با حضور دانشجویان علوم انسانی برگزار می کنیم تا دانشجوها بدانند در این حوزه هم می توان شرکت های فناور را تاسیس کرد و کارآفرینی باید توسط خود آنها اتفاق افتد.
وی با تاکید بر خلق ثروت از پژوهش اظهار داشت: ماده ۵ قانون جهش تولید دانش بنیان که آیین نامه آن به زودی اعلام می شود، بر مالکیت فکری پژوهش و فناوری به عنوان دانشگاه ها مهم ترین خروجی دانشگاه ها تاکید دارد. امروز صندوق های پژوهشی و فناوری این مالکیت فکری را می پذیرند ولی بانک ها هم باید پذیرا باشند. کارگزاری های مشخصی تشکیل می شود تا به دانشگاه در این زمینه کمک کنند و وظیفه ارائه خدمات را برای هر دانشگاه داشته باشد.
معاون وزیر علوم به راه اندازی سامانه جریان اقتصاد نوین یا جان اشاره کرد و یادآور شد: تعاملات صنعت را با بخش پژوهش و فناوری با تاسیس سامانه جان افزایش می دهیم تا رویش شرکت های فناور بر اساس آن نیازمندی ها باشد و از ترکیب و سنتز بین شرکت های مختلف نیازها را رفع کنیم.
به گزارش ایرنا، بیست و چهارمین جشنواره تجلیل از پژوهشگران، فناوران و نوآوران امروز و در سومین روز از هفته پژوهش (۱۹ تا ۲۴ آذر) در دانشگاه شهید بهشتی و با حضور محمدعلی زلفی گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، محمودرضا آقامیری رییس دانشگاه شهید بهشتی، محمدمهدی طهرانچی رییس دانشگاه آزاد، معاونان دستگاه های اجرایی و معاونان وزارت علوم به کار خود پایان داد و از برترین پژوهشگران، فناوران، بانوی فناور برتر، نشریات علمی و انجمنهای علمی برتر در این مراسم تجلیل شد.
نظر شما