کاهش ۴۴ درصدی بارندگی پاییز در سمنان/ زمستان پربارش نخواهد بود

سمنان - ایرنا - مدیرکل هواشناسی استان سمنان با اشاره به تداوم خشکسالی‌، گفت: میانگین بارندگی‌های سه ماه نخست سال آبی(۱۴۰۲-۱۴۰۳) یعنی فصل پاییز در این استان در مقایسه با بلندمدت ۴۴ درصد کاهش یافت و زمستان پربارشی نیز پیش‌بینی نمی‌شود.

ایرج مصطفوی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: میانگین بارندگی در استان سمنان طی سه ماه نخست سال آبی(۱۴۰۲-۱۴۰۳)حدود ۱۱ و هفت دهم میلیمتر بود که این میزان بارندگی جوابگوی نیاز آبی نیست.

وی اضافه کرد: طبق آمارها سمنان جزو استان‌هایی است که کمترین میزان بارش را در کشور دارد و این آمار نشان‌دهنده ضرورت توجه به موضوع کم‌آبی و مدیریت منابع آبی و بهینه‌سازی مصرف است.

مدیرکل هواشناسی استان سمنان گفت: استان سمنان به دلیل ساعت‌های آفتابی و گستردگی، بیشترین میزان تبخیر را دارد و این عامل در کنار کاهش بارندگی، موجب بحرانی‌تر شدن وضعیت کم‌آبی در استان است.

زمستان استان سمنان پربارش نخواهد بود

وی ادامه داد: طبق پیش‌بینی‌ها و بر پایه داده‌های اقلیمی، بارندگی فصل زمستان استان سمنان در بهترین حالت در حد استاندارد خواهد بود و نمی‌توان انتظار فصل پربارش را داشت.

مصطفوی گفت: بارش‌های پاییزه سال آبی جاری در استان مطلوب نبود و بهبود بارندگی در اواخر اسفند و بهار سال آینده در این استان سمنان دور از انتظار نیست، اما تغییرات اقلیمی می‌تواند بر بارش‌ها موثر باشد.

مدیرکل هواشناسی استان سمنان با اشاره به اینکه پاییز سال گذشته میزان بارندگی در استان سمنان حدود چهار و هشت دهم میلیمتر بود، گفت که پاییز امسال، با وجود کاهش بارندگی نسبت به بلندمدت، در مقایسه با سال گذشته بهبود یافت.

۲۱ درصد آب مورد نیاز استان سمنان از منبع چشمه و قنات، ۱۷ درصد از محل آب‌های سطحی و ۶۲ درصد از محل حفر چاه‌های عمیق و نیمه عمیق تامین می‌شود و به بیانی دیگر ۸۰ درصد نیاز آبی استان سمنان را منابع زیرزمینی تامین می‌کنند و تنها هفت و هفت دهم درصد مساحت استان سمنان قابلیت تغذیه سفره های آب‌ زیرزمینی دارد.

استان سمنان سالانه ۱۳۳ میلیون متر مکعب کسری آب‌های زیرزمینی و سه و ۲ دهم میلیارد مترمکعب کسری مخزن انباشته دارد و صرفه‌جویی ۱۷۸ میلیون مترمکعبی آب در سند سازگاری با کم‌آبی استان تا سال ۱۴۰۵ هدفگذاری شده است.

استان سمنان که به دارالمرحمه معروف است با مساحت نزدیک به ۹۷ هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع یکی از پهناورترین استان‌های کشور ایران است و با پنج و ۹ دهم درصد مساحت کل کشور، از این نظر هفتمین استان ایران محسوب می‌شود.

این خطه از جانب شمال به استان‌های خراسان شمالی، گلستان و مازندران، از جنوب به استان‌های خراسان جنوبی و اصفهان، از شرق به استان خراسان رضوی و از غرب به استان‌های تهران و قم محدود است؛ بر این پایه و به دلیل موقعیت جغرافیایی همجواری با پایتخت و هفت استان مهم کشور، این استان از اهمیت زیادی برخوردار است.

بر پایه برآورد مرکز آمار ایران در سال ۱۴۰۰، استان سمنان با هشت شهرستان در مجموع ۷۵۷ هزار و ۲۰۰ نفر جمعیت دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha