رئیس جهاد کشاورزی استان اردبیل: افزایش هزینه تولید، موجب نوسان قیمت گوشت شد

اردبیل - ایرنا - رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت: افزایش هزینه‌های تولید در واحدهای دامداری و مرغداری، موجب نوسان بازار و افزایش قیمت گوشت در کشور شد.

نوبخت اژدری روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: اقلام تولید، دستمزد کارگران، هزینه تولید و خرید نهاده‌های دام و طیور در ماه‌های اخیر به شدت بالا رفته و تولید کنندگان مجبور هستند که محصول خود اعم از دام و طیور زنده و گوشت مصرفی را به قیمت بالاتری عرضه کنند.

وی با بیان این که تنها در هفته اخیر ۱۵ درصد قیمت بره پرواری بالا رفته ولی قیمت سایر دام‌ها مشابه یک ماه قبل است، اظهار کرد: قیمت هر کیلو دام زنده گوساله پرواری در میدان دواب یک میلیون و ۹۰۰ تا ۲ میلیون ریال بوده و اصولا قیمت گوشت در بازار باید دو برابر این رقم باشد ولی به علت تقاضای بالای بازار، قیمت بالاتر رفته است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل علت افزایش قیمت گوشت مرغ در بازار طی روزهای اخیر را افزایش قیمت گوشت قرمز و در نتیجه کاهش ۳۱ تا ۳۵ درصدی مصرف آن و روی آوردن مردم به خرید گوشت به نسبت ارزان مرغ از سوی مردم ذکر کرد.

وی اضافه کرد: قیمت مصوب برای هر کیلوگرم گوشت مرغ در سال گذشته ۷۳۰ هزار ریال و مرغ زنده ۴۳۰ هزار ریال بود ولی به علت افزایش زیاد دستمزد، اقلام دارویی، نهاده‌های تولید و هزینه‌های دیگر، در سال جدید قیمت ستاد تنظیم بازار به استان‌ها ابلاغ نشد.

اژدری اظهار کرد: برای تنظیم بازار از ماه‌ها پیش روند تولید با نظارت دقیق کنترل شد و اکنون مشکلی در بخش تولید و تامین گوشت وجود ندارد ولی به علت افزایش هزینه تولید و رشد تقاضای مردمی، قیمت گوشت افزایش یافته و کمبود گوشت در بازار وجود دارد.

وی حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی در سال گذشته را موجب وارد آمدن فشار بر صنعت دام و طیور و در نهایت مصرف کننده عنوان کرد و ادامه داد: این امر باعث شد که با افزایش قیمت گوشت، دام‌های مولد در کشور به کشتار رفته و از چرخه تولید خارج شود ولی به علت بالا رفتن هزینه تولید، دام جدید وارد چرخه تولید نشود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل اظهار کرد: در روزهای اخیر به علت کاهش حدود ۳۵ درصدی مصرف گوشت قرمز در این استان، فشار سنگینی به صنعت طیور استان وارد شده و عرضه حدود ۱۱۰ تن گوشت مرغ هم نتوانسته نیاز مردم را تامین کند.

وی همچنین با اشاره به کشتار ماهانه ۲ هزار و ۷۰۰ تن مرغ در استان و عرضه روزانه ۷۰ تن گوشت مرغ به بازار استان بیان کرد: به علت افزایش مصرف گوشت مرغ در پی کاهش مصرف گوشت قرمز، هم‌اکنون روزانه ۱۰۰ تا ۱۱۰ تن گوشت مرغ به بازار استان عرضه می‌شود.

اژدری در ادامه سرانه مصرف سالانه گوشت مرغ در استان اردبیل را ۲۵ کیلوگرم و تولید گوشت قرمز و مرغ در استان را مازاد بر نیاز استان اعلام کرد و افزود: این استان علاوه بر نیاز خود، بخشی از نیاز سایر استان‌ها را هم تامین می‌کند.

وی اضافه کرد: در واحدهای مرغداری استان اردبیل ماهانه ۲ میلیون قطعه جوجه‌ریزی می شود و امسال نسبت به سال گذشته ۱۷.۵ درصد میزان جوجه‌ریزی بیشتر شده است ولی نیاز هم بیشتر از آن بالا رفته است.

اژدری اضافه کرد: متاسفانه قیمت گوشت در استان اردبیل به عنوان یکی از قطب‌های تولید پروتئین کشور، تحت تاثیر قیمت استان‌های همجوار قرار گرفته و به رغم توزیع ۲۸ هزار و ۷۰۰ تن گوشت مرغ، بازار این محصول همچنان ملتهب است.

وی میزان تولید گوشت مرغ در استان اردبیل را سالانه ۴۸ هزار تن گوشت اعلام کرد و گفت: در ۹ ماه امسال ۳۴ هزار تن گوشت مرغ در استان تولید شده که پس از تامین نیاز استان، پنج هزار و ۳۰۰ تن از این محصول نیز به استان آذربایجان شرقی، تهران و البرز منتقل شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل تاکید کرد: در روزهای اخیر با ملتهب شدن بازار گوشت، تنها در صورتی گواهی انتقال فرآورده گوشتی به خارج از استان صادر می‌شود که تقاضا برای آن در داخل استان وجود نداشته و نیاز استان تامین شده باشد.

وی همچنین با اشاره به تلاش سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل برای متعادل نگهداشتن بازار گوشت افزود: هماهنگی لازم با نیروی انتظامی انجام شده تا از انتقال گوشت بدون مجوز به خارج از استان جلوگیری شده و مشکل حداقل در داخل این استان رفع شود.

اژدری با اشاره به افزایش قیمت گوشت قرمز به خصوص در استان‌های دیگر گفت: این امر موجب وارد آمدن فشار به استان تولید کننده اردبیل شده به طوری که در یک ماه گذشته ، ۷۳۶ راس دام سنگین و ۲ هزار راس دام سبک بیشتر از ماه قبل از استان خارج و به مناطق دیگر کشور منتقل شده است.

وی تاکید کرد: استان اردبیل در تولید گوشت قرمز مشکلی ندارد و اگر جلو خروج دام سبک و سنگین از استان گرفته شود، قیمت هر کیلوگرم گوشت قرمز در استان به حدود سه میلیون و ۵۰۰ هزار ریال کاهش می‌یابد ولی این امر به زیان دامداران خواهد بود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل اظهار کرد: اگر بخواهیم در زمینه گوشت قرمز تداوم تولید داشته باشیم، نمی‌توان جلو انتقال دام سبک و سنگین به سایر نقاط کشور را گرفت و علاوه بر این، در صورت محدود شدن انتقال، در برخی استان‌ها از جمله تهران، البرز، گیلان و آذربایجان شرقی مشکل اساسی در تامین گوشت ایجاد می‌شود.

وی اضافه کرد: با توجه به جوجه‌ریزی انجام شده، تا پایان بهمن ماه به مقدار کافی گوشت مرغ جهت عرضه در بازار وجود دارد و برای ایام آخر سال، عید نوروز و ماه مبارک رمضان نیز تمهیدات لازم جهت افزایش عرضه گوشت مرغ به عمل آمده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha