به گزارش ایرنا، میزان مصرف گاز خراسان شمالی ۱۱ میلیون متر مکعب در روز است که از این میزان؛ پنج میلیون متر مکعب در بخش خانگی، ۲ میلیون متر مکعب در صنایع و مابقی نیز در بخش های اداری و خدمات هزینه می شود.
میزان مصرف سوخت گاز نیروگاه سیکل ترکیبی شیروان چهار میلیون متر مکعب در روز، مصرف گاز آلومینای جاجرم ۴۰۰ هزار متر مکهب در روز، مصرف پتروشیمی بجنورد هزار و ۴۰۰ متر مکعب، لوله گستر اسفراین ۶۵ هزار متر مکعب، فولاد اسفراین ۱۱۴ هزار متر مکعب در روز گاز مصرف می کنند.
احسان ابهری روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: بر این اساس گاز شرکت آلومینای جاجرم ۵۰ درصد، لوله گستر اسفراین ۵۰ درصد، کارخانه قند شیروان ۳۰ درصد و سیمان بجنورد و پتروشیمی خراسان به صفر کاهش یافت.
به گفته وی؛ تمامی این صنایع از از سوخت دوم برخوردارند و در صورت نیاز از این سوخت استفاده می کنند.
رییس بهره برداری شرکت گاز خراسان شمالی ادامه داد: کارخانه قند شیروان با توجه به محدودیت گاز زودتر اقدام به خرید چغندرقند کرده بود و اینک به خودی خود مصرف گاز آن کاهش یافته و کارخانه سیمان نیز در حال اورهال است و تا مدتی نیاز به سوخت ندارد.
وی بیان کرد: اولویت شرکت گاز تامین بخش خانگی است و در فصل سرد که مصرف بخش خانگی افزایش می یابد مرکز دیسپچینگ به صورت کشوری نسبت به اولویت بندی و محدودیت مصرف گاز صنایع بزرگ در سطح کشور و با هماهنگی سازمانهای متولی از جمله توانیر اقدام می کند.
ابهری با بیان اینکه اعمال محدودیت گاز صنایع برای استمرار گاز مصرفی در بخش خانگی انجام می شود ادامه داد: شهروندان با صرفه جویی می توانند به چرخه تولید استان و کشور کمک کنند.
به گزارش ایرنا، خراسانشمالی در انتهای خط لوله گاز خانگیران سرخس واقع شده و همواره در فصول سرد سال با افت فشار گاز مواجه است و تامین سوخت در این فصول به دغدغه اصلی صنایع استان تبدیل شده و مسوولان از اینک در تکاپو و چارهاندیشی برای تامین سوخت زمستانه هستند.
خراسان شمالی حدود ۴۰۰ واحد تولیدی و صنعتی با سرمایه گذاری ۱۳ هزار میلیارد ریال و اشتغال ۱۱ هزار نفر دارد که از لحاظ داشتن صنایع بزرگ در بین ۳۱ استان کشور رتبه دهم را داراست و این تعداد از صنایع اندک خود گواه شرایط اقتصادی این خطه از شمالشرق کشور و است.
اگرچه اقتصاد این استان بر محور کشاورزی بنا نهاده شده ولی خراسان شمالی دارای صنایع بزرگ از جمله نیروگاه برق سیکل ترکیبی شیروان، پتروشیمی بجنورد، آلومینای ایران، کارخانجات ریخته گری و لوله گستر اسفراین است که توانسته اند در سال های اخیر اشتغالزایی مناسبی در این استان داشته باشند.
نکته قابل تامل این است که سوخت این صنایع از گاز طبیعی است و در فصل سرد سال و هنگام برودت هوا با مشکل کمبود سوخت مواجه می شوند و برای تامین سوخت بخش خانگی جریان گاز در این صنایع قطع می شود.
خراسان شمالی در نقشه نفت و گاز کشور در انتهای خط لوله قرار دارد خط لوله ای که از خانگیران سرخس تغذیه می شود و بدلیل رشد صنایع خراسان رضوی تامین سوخت صنایع در خراسان شمالی با مشکل مواجه است.
کارشناسان بر این باورند که برای رفع مشکل همیشگی سوخت صنایع خراسان شمالی خط لوله جدیدی از مشهد به بجنورد باید در دستور کار قرار گیرد و این مسیر مقرون به صرفه تر و کوتاهتر است.
امتداد خط لوله مشهد به بجنورد مسیر مناسبی است چرا که خط لوله گاز در مسیر خط لوله نفت جاگذاری می شود و نیاز به مسیر جدید نیست و این هزینه کمتری را در بر می گیرد.
خراسان شمالی یک میلیون نفر جمعیت دارد که ۴۴ درصد آن در روستاها سکونت دارند و در حال حاضر ۱۰۰ درصد جمعیت شهری و حدود ۱۰۰ درصد جمعیت روستایی استان تحت پوشش گاز طبیعی قرار دارند.
نظر شما