به گزارش خبرنگار ایرنا، شهید رامه هفتم مهرماه ۱۳۳۸ در روستای رامه در شهرستان آرادان دیده به جهان گشود و پدرش نجار بود.
شهید رامه پسر ارشد خانواده و دارای چهار خواهر بود، تا پایان دوره ابتدایی درس خواند و سپس برای کمک به خانواده در تامین مخارج زندگی بنایی میکرد، به کسب رزق حلال اهمیت زیادی میداد.
اسم شهید رامه قبل از پیروزی انقلاب اسلامی برای خدمت سربازی درآمد، ولی پدرش با دیدن اوضاع مملکت و فروپاشی حکومت شاه مخالفت کرد؛ تا اینکه به فرمان امام خمینی(ره) و آغاز جنگ از او خواست به خدمت برود. ۱۲ ماه به عنوان سرباز خدمت کرد و بعد از اتمام سربازی، داوطلبانه به میدان جنگ رفت.
برادرزاده شهید رامه میگوید: «عمویم اولین فرزند خانواده بود، پدربزرگ تعریف میکرد یک روز که خسته شدم، منوچهر به من گفت «برو خانه استراحت کن». گفتم «باشد ولی وقتی شما اینجا هستی، حواست به حلال و حرام دخل مغازه باشد!» آن زمان منوچهر سنش کم بود، اما توجه زیادی به مسائل دینی داشت. تجربهاش هم زیاد بود. هر چه میگفتم دقیق گوش میداد و همان کار را انجام میداد.
باید خیالم از جنگ راحت شود
برادرزاده شهید رامه ادامه داد:« عمو منوچهر سرباز بود، اما بسیجیوار در جبهه خدمت میکرد. ایشان علاقه زیادی به فضای جبههها داشت. حتی به دوستانش گفته بود اگر خدمت سربازیاش را تمام کند، همچنان در جبهه میماند تا خیالش از بابت جنگ راحت شود. دوست نداشت به خانه برگردد و همرزمانش را رها کند».
این شهید والامقام برای دفاع از کشور به عنوان سرباز از ارتش نیروهای لشکر ۲۱ حمزه به جبهه اعزام شد و به عنوان رزمنده در مبارزه با دشمنان خدمت کرد.
شهید رامه پس از ۱۲ ماه و ۱۴ روز حضور فعال در جبهه سرانجام در دوم فروردین سال ۱۳۶۱ به عنوان رزمنده در عملیات فتح المبین بر اثر اصابت گلوله مستقیم به بدنش در غرب دزفول در منطقه تپه چشمه در سن ۲۳ سالگی به شهادت رسید.
پیکر مطهر شهید رامه در گلزار شهدای روستای رامه آرادان به خاک سپرده شد.
تنقلاتِ خداحافظی
خواهر شهید رامه نقل میکند: یادم میآید که برادرم سرباز بود و به مرخصی آمد. وقتی میخواست برگردد، گفتم: «داداش! نرو دلم برایت دلتنگ میشود.» ما را بوسید و خداحافظی کرد، چند دقیقه بعد برگشت و یک بسته را به من داد، باز من را بوسید و رفت. بسته را باز کردم، تنقلات برایم خریده بود.
یکی از همرزمان شهید رامه نقل میکند: اسفند سال ۱۳۵۹ من، منوچهر، احمد و پنج نفر دیگر با هم به خدمت سربازی رفتیم. ما را برای آموزش به پادگان عجبشیر بردند. روزهای اول به همه خیلی سخت میگذشت و به من بیشتر، چون متاهل بودم. منوچهر به ما دلداری میداد. هر موقع برای سربازی ملاقاتی میآمد، بیشتر به ما اثر میکرد. هر وقت فرصتی پیش میآمد و دور هم جمع میشدیم، با گفتن جوک و شوخی خودمان را دلداری میدادیم.
یک روز منوچهر گفت: «یکی دلش برای ما تنگ نمیشود بیاید اینجا و خبری از ما بگیر. حالا ما مجردیم خیلی مهم نیست. دلم برای تو میسوزد که متاهلی.» به دلیل اینکه متاهل بودم به من از بقیه زودتر مرخصی دادند. وقتی برگشتم نقشه کشیدم تا اسباب خوشحالی این چند نفر را فراهم کنم. با لباس به دژبانی مراجعه کردم و خواستم اعلام کند که این اسامی ملاقاتی دارند. جلوی یکی از مغازهها ایستادم تا عکسالعمل آنها را ببینم. چند لحظه به این طرف و آن طرف نگاه کردند. خودم را نشان ندادم. فکر کردند اشتباهی صورت گرفته. آنها به دژبانی رفتند و از کم و کیف و مشخصات فرد ملاقاتکننده پرس و جو میکردند که خودم را رساندم. با دیدن من حالشان تغییر کرد. بعد با هم جلوی پادگان قدم زدیم و گفتم:« برای اینکه بقیه بچهها نگویند کسی به فکر شما نیست این کار رو کردم. تازه، برای همه شما نامه و سوغاتی آوردم.»
اسلام دین مجاهدان است
شهید رامه در وصیتنامه خود گفته است: این امپریالیسم و نوکران آنها میخواهند مانع از گسترش اسلام بشوند، اما کور خواندهاند. چون آرمان ما جوانان مسلمان، شهادت است. تا آخرین قطره خونی که در بدن داریم، از اسلام و انقلاب اسلامی ایران به رهبری امام خمینی(ره) حمایت و نگهداری میکنیم.
در بخشی دیگر از وصیتنامه این شهید والامقام آمده است: اسلام دین اشخاص مجاهد است که به دنبال حق و عدالت هستند، اسلام دین مردان عمل است و دین کسانی که آزادی و استقلال میخواهند. ای مردم مسلمان! بشتابید برای شهادت، چون در اسلام هیچ مقامی بالاتر از مقام شهید نیست.
پیام من به ملت مسلمان این است که تا آخرین قطره خون در تنشان، از امام خمینی(ره) و روحانیت حمایت کنند، چون روحانیت روح اسلام است. حال پیامی به خانواده و دوستانم، برادران و خواهرانم دارم و آن این است که من در مقابل خون شهیدان احساس مسئولیت میکنم و تا آخرین قطره خونی که در بدن دارم با کفار مبارزه خواهم کرد. پدر و مادر گرامیام! امیدوارم مرا ببخشید که شما را در طول زندگی اذیت کردهام!»
نقش رزمندگان استان سمنان در دوران دفاع مقدس
به گزارش خبرنگار ایرنا، دوران هشت ساله دفاع مقدس برگ افتخاری در دفتر غیرت و مردانگی ایرانیان رقم زد، مردم استان سمنان با اعزام تعداد قابل توجه رزمندگان به این نبرد، جزو سه استان برتر در تقدیم بیشترین تعداد شهید در کشور است؛ مدالی که از هر رنگی بالاتر و آرمانی جاودان را یادآور است.
رزمندگان سلحشور و دلیر ایران اسلامی طی هشت سال دفاع مقدس بیش از ۱۰۰ عملیات محدود نیمهگسترده و گسترده انجام دادند و با مدیریت تحسینبرانگیز نظامی و پرورش قوای رزمی توانستند با قاطعیت از تمامیت ارضی جمهوری اسلامی ایران دفاع کنند.
نیروهای اعزامی از استان سمنان نیز در ۵۵ عملیات شامل ۲۴ عملیات توسط سپاه و بسیج، ۱۱۰ عملیات توسط لشکر ۵۸ تکاور ذوالفقار ارتش و ۲۰ عملیات توسط جهادسازندگی، شرکت و نقش فعال و اثرگذاری را ایفا کردند.
جمعیت استان سمنان در سال ۱۳۵۵ حدود ۲۸۹ هزار و ۴۶۰ نفر و کمتر از یک درصد از جمعیت کشور بود که با توجه به جمعیت آن زمان استان، تقدیم سه هزار شهید بیانگر این مدعاست که مردم این خطه تمامقد برای دفاع از انقلاب در صحنه حضور داشتند.
جنگ تحمیلی در دهه ۱۳۶۰ تا ۱۳۷۰ اتفاق افتاد و اگر ملاک محاسبه جمعیت کل کشور و استان سمنان را در سال ۱۳۶۵ قرار دهیم، میتوان گفت جمعیت کل کشور در سال ۶۵ حدود ۴۹ میلیون و ۴۴۵ هزار نفر و جمعیت استان سمنان نیز در آن سال ۴۱۷ هزار ۳۵ نفر بود.
مقایسه آماری فوق چنین نشان می دهد که در کل کشور بر اساس جمعیت سال مورد اشاره، معادل ۴۴ صدم درصد یعنی یک نفر در ۲۲۶ نفر به فیض شهادت نائل آمدند، این رقم در استان سمنان ۶۹ صدم درصد یعنی یک نفر در هر ۱۴۵ نفر جمعیت استان بود.
سمنان به تناسب جمعیت کشور و شهدا، یک و هفت دهم برابر میانگین کشوری شهید تقدیم میهن کرده است و بیش از ۹۷ درصد از شهدا مربوط به دفاع مقدس هستند و همه این سروقامتان و مدافعان وطن در خطوط مقدم و مناطق جنگی به شهادت رسیدند.
مقایسه آماری شهیدان بسیجی استان سمنان با کشور نشان میدهد که از مجموع یک میلیون و ۹۳۰ هزار بسیجی رزمنده در کشور، ۹۵۰ هزار نفر به شهادت رسیدند و معادل چهار و ۹ دهم درصد کل رزمندگان و سهم استان سمنان از شهدای بسیجی یکهزار و ۵۷۴ نفر است که معادل پنج و چهار دهم درصد رزمندگان استان محسوب میشود.
همگام با بسیجیان، حضور پاسداران به عنوان فرماندهان و همرزمان آنان در جبهههای جنگ بسیار چشمگیر بود. به طوری که طبق آمارهای موجود تعداد ۳۱۶ نفر از پاسداران استان سمنان یعنی به ازای هر پنج نفر یک نفر به درجه رفیع شهادت نائل آمدند و طبق آمار رسمی اعلام شده، تعداد سه هزار و ۱۰۰ نفر از اعضای داوطلب تحت امر جهاد در طول دفاع مقدس به شهادت رسیدند که با توجه به تناسب آمار کشور، معادل یک و نیم درصد آمار کل شهدای کشور میشود.
نگاهی به آمار رزمندگان و شهدای استان سمنان
شمار شهدای جهاد در استان سمنان به حدود ۱۱۳ نفر میرسد که معادل چهار درصد از آمار کل شهدای استان را تشکیل میدهد و بر پایه گزارشها، آمار شهدای جهاد استان با ۱۱۳ نفر معادل سه و ۶ دهم درصد از کل شهدای جهاد کشور را شامل میشود که بیش از سه برابر میانگین کشوری را به خود اختصاص داده است.
از سه هزار شهید استان سمنان، ۲۲۰ نفر ورزشکار و ۹۶ شهید در عرصه بهداشت و درمان به فیض شهادت رسیدند و ۷۰۰ نفر از رزمندگان جبهههای جنگ حق علیه باطل که از این حوزه عازم نبرد شده بودند نیز به جایگاه والای جانبازی نائل آمدند.
از مجموع ۹۶ شهید بهداشت و درمان دفاع مقدس استان سمنان، یک شهید پزشک بود، ۶ شهید نیز بهداشت و پزشکیار، ۵۶ شهید امدادگر، ۹ شهید حامل مجروحان، ۹ شهید راننده آمبولانس و ۱۸ شهید نیز بهداشتیار و عضو کادر بهداشت و درمان رزمندگان دفاع مقدس بودند که به شهادت رسیدند.
شمار کل جانبازان استان سمنان هفت هزار و ۲۰۰ نفر است که از این تعداد یکهزار و ۸۰۷ نفر از جانبازان استان را جانبازان شیمیایی تشکیل میدهند. ۲۰۷ نفر دارای بیش از ۲۵ درصد جانبازی هستند.
طبق گزارشها، در کشور به ازای هر ۱۲۴ نفر یک نفر جانباز و در استان سمنان به ازای هر ۵۸ نفر یک نفر در دوران دفاع مقدس جانباز شدند و استان سمنان بیش از ۲ و یک دهم برابر میانگین کشوری جانباز دارد و همچنین یکهزار و ۷۴۷ نفر از این جانبازان بیش از ۲۵ درصد جانبازی دارند.
برنامهریزی برای دومین کنگره شهدای استان سمنان در بهار ۱۴۰۳
سمنان به عنوان یکی از استانهای سرآمد دوران دفاع مقدس و جزو سه استان دارای بیشترین تعداد شهدا به نسبت جمعیت برای پاسداری از کیان نظام جمهوری اسلامی، به منظور تحقق منویات رهبر معظم انقلاب در زمینه جهاد تبیین و مقابله با جنگ ترکیبی و تهاجم فرهنگی دشمنان وارد میدان شده است و برگزاری هشت اجلاسیه در هشت شهرستان استان سمنان برنامهریزی شد تا در نهایت هشت اجلاسیه به دومین کنگره سه هزار شهید در بهار سال ۱۴۰۳ مزین شود.
برگزاری اجلاسیه شهدا در هر شهرستان استان سمنان در واقع اقدامی برای معرفی شهدای هر شهرستان به نسل امروز آن شهرستان است که در نهایت تمامی مردم استان سمنان و دیگر استانها در نقاط مختلف کشور در «کنگره سههزار شهید استان سمنان» با تمامی شهدا و خط مشی و سیره این بزرگواران همیشهجاودان بیش از پیش آشنا شوند تا راه بر توطئه دشمنان سد شود.
نظر شما