به گزارش خبرنگار ایرنا، شهید مومنیان یکم بهمن ۱۳۴۵ در شهرستان مهدیشهر دیده به جهان گشود.
شهید مومنیان خبرنگار نشریه آینده سازان در قبل و حین دوران دفاع مقدس بود و بیش از پنج بار برای دفاع از وطن به خط مقدم جبهه اعزام شد.
این شهید والامقام در مصاحبه خود گفته است: شهدای عزیزمان در وصیت نامه هایشان می گویند: ای برادر عزیز! نگذارید که اسلحه های ما بر زمین بماند ما بر این مبنا و مبنایی که اسلام و قرآن اقتضا می کند، وظیفه میهنی و قرآنی ما اقتضا می کند که در این برهه از زمان که دشمنان اسلام و قرآن بر ما هجوم آوردند، تمام کفر دست به دست هم دادند اسلام غریب را از بین ببرند. معلوم است اسلام واقعا غریب است، تمام دنیا علیه اسلام ما قیام کردند. اگر خدای نکرده ما وظیفه مان را انجام ندهیم انقلاب ما خدای نکرده ضربه ای ببیند. اگر انقلاب در این برهه ضربه بخورد دیگر اسلام تا قرنها نمی تواند سر خودش را بلند کند. مسلمین تنها امیدشان به این انقلاب و کشور ماست.
این شهید والامقام دانشآموز و در حال تحصیل بود که برای دفاع از کشور به عنوان بسیجی از طرف سپاه مهدیشهر تیپ ۲۱ گردان موسی بن جعفر(ع) به جبهه اعزام شد.
خوابهایی که با شهادت تعبیر شد
شهید مومنیان برخی خوابهای خود را یادداشت میکرد و در بخشی از دفتر یادداشتش آمده است: روزی خواب دیدم در جوار امام حسین (ع) در یک بیابان بی آب و علف در یک خانه گلی با آقا نشسته بودیم که یک دفعه متوجه شدیم این خانه گلی محاصره شده است. کفار با چهرهای زشت و سیاه که هر کدام نیزه ای بلند و زره جنگی بر تن داشتند به جنگ با امام حسین(ع) آمده بودند و حضرت هم یک به یک یارانش را به مبارزه با آنان می فرستاد و بعد از مبارزه به شهادت می رسیدند. تقریبا نفرات ما به آخر رسیده بود که صدای الله اکبری از دور بگوش رسید. آقا به من فرمودند: برو ببین چه خبر است؟ بنده از دور که نگاه کردم متوجه شدم عده ای در درون گرد و غبار با فریاد الله اکبر به طرف ما می آیند، وقتی نزدیکتر شدند دیدم رزمندگان اسلام با پیشانی بندهای رنگارنگ که شعارهای مختلفی روی آن نوشته شده بود، به طرف ما آمدند. اینها ما را از دست ظالمین نجات دادند و تمام کفار را به قتل رساندند. با خودم گفتم اینها دیگر چه کسانی هستند که ناگهان تابلویی در جلوی چشمم ظاهر شد که روی آن نوشته بود «مادر غمدیده گریان حسین(ع)؛ حضرت زهرا(س) »این خواب را برای یکی از برادران تعریف کردم و آرزو کردیم که در عملیات آینده به حرم ابا عبدالله (ع) برسیم.»
شهید مومنیان در مناجاتش میگفت: خدایا! میخواهم به جایی رجعت کنم که جای حقیقی من است، خدایا! مرا توفیق ده که آنچه در دل و عقیده دارم بیریا بر روی کاغذ بیاورم.
خدایا! مدتی است در دلم حال و هوایی دیگر دارم و میخواهم به جایی رجعت کنم که جای حقیقی من است و از دنیای تنگ و کوچک و زودگذر جدا شوم و به جایی بروم که لایق انسان حقیقی است. دیگر نمیتوانم به خودم اجازه دهم در این دنیای مادی بمانم، این دل و روح و جان من پرپرکنان عاشق است، خدایا! عشق خویش را برجانهایمان سرازیر ساز. خوش بخوان ای مرغ بیپروای عشق/ دم زن از اسرار روح افزای عشق
ای خدا و ای مولای من! مانع شو که عمرمان بیهوده تلف شود و دستهایمان تهی ماند و جز گناه چیزی برایمان نماند! چنان عشق خویش را برجانهایمان سرازیر ساز که چشمهایمان اندک به خواب رود و همواره در غمت گریان باشد.
شهادت در مقام فرمانده گروهان
شهید مومنیان پس از ۱۵ ماه و ۲۳ روز حضور فعال در جبهه، سرانجام در سیام اردیبهشت سال ۱۳۶۵ به عنوان فرمانده گروهان در مقابله با تک دشمن در مهران غرب کشور در سن ۲۰ سالگی بر اثر اصابت ترکش به بدنش به شهادت رسید.
پیکر مطهر شهید مومنیان در گلزار شهدای شهرستان مهدیشهر به خاک سپرده شد.
شهید مومنیان در وصیتنامه خود گفته است: ای امت مسلمان در این زمانی که چشم تمام محرومان دنیا به ما دوخته است مسلمانهای در بند لبنان و فلسطین و افغانستان و کشورهای دیگر تمام امیدشان به ماست و به ما چشم دوخته اند که ببینند ما چکار می کنیم. اگر در این زمان در صحنه نباشیم و بی تفاوت باشیم به تمام آرمان اسلام و خون شهیدان اسلام خیانت کردهایم، به آقا امام زمان(عج)، به پیامبر اسلام(ص)، به قرآن و مکتب آنان خیانت کردهایم.
نقش رزمندگان استان سمنان در دوران دفاع مقدس
به گزارش خبرنگار ایرنا، دوران هشت ساله دفاع مقدس برگ افتخاری در دفتر غیرت و مردانگی ایرانیان رقم زد، مردم استان سمنان با اعزام تعداد قابل توجه رزمندگان به این نبرد، جزو سه استان برتر در تقدیم بیشترین تعداد شهید در کشور است؛ مدالی که از هر رنگی بالاتر و آرمانی جاودان را یادآور است.
رزمندگان سلحشور و دلیر ایران اسلامی طی هشت سال دفاع مقدس بیش از ۱۰۰ عملیات محدود نیمهگسترده و گسترده انجام دادند و با مدیریت تحسینبرانگیز نظامی و پرورش قوای رزمی توانستند با قاطعیت از تمامیت ارضی جمهوری اسلامی ایران دفاع کنند.
نیروهای اعزامی از استان سمنان نیز در ۵۵ عملیات شامل ۲۴ عملیات توسط سپاه و بسیج، ۱۱۰ عملیات توسط لشکر ۵۸ تکاور ذوالفقار ارتش و ۲۰ عملیات توسط جهادسازندگی، شرکت و نقش فعال و اثرگذاری را ایفا کردند.
جمعیت استان سمنان در سال ۱۳۵۵ حدود ۲۸۹ هزار و ۴۶۰ نفر و کمتر از یک درصد از جمعیت کشور بود که با توجه به جمعیت آن زمان استان، تقدیم سه هزار شهید بیانگر این مدعاست که مردم این خطه تمامقد برای دفاع از انقلاب در صحنه حضور داشتند.
جنگ تحمیلی در دهه ۱۳۶۰ تا ۱۳۷۰ اتفاق افتاد و اگر ملاک محاسبه جمعیت کل کشور و استان سمنان را در سال ۱۳۶۵ قرار دهیم، میتوان گفت جمعیت کل کشور در سال ۶۵ حدود ۴۹ میلیون و ۴۴۵ هزار نفر و جمعیت استان سمنان نیز در آن سال ۴۱۷ هزار ۳۵ نفر بود.
مقایسه آماری فوق چنین نشان می دهد که در کل کشور بر اساس جمعیت سال مورد اشاره، معادل ۴۴ صدم درصد یعنی یک نفر در ۲۲۶ نفر به فیض شهادت نائل آمدند، این رقم در استان سمنان ۶۹ صدم درصد یعنی یک نفر در هر ۱۴۵ نفر جمعیت استان بود.
سمنان به تناسب جمعیت کشور و شهدا، یک و هفت دهم برابر میانگین کشوری شهید تقدیم میهن کرده است و بیش از ۹۷ درصد از شهدا مربوط به دفاع مقدس هستند و همه این سروقامتان و مدافعان وطن در خطوط مقدم و مناطق جنگی به شهادت رسیدند.
مقایسه آماری شهیدان بسیجی استان سمنان با کشور نشان میدهد که از مجموع یک میلیون و ۹۳۰ هزار بسیجی رزمنده در کشور، ۹۵۰ هزار نفر به شهادت رسیدند و معادل چهار و ۹ دهم درصد کل رزمندگان و سهم استان سمنان از شهدای بسیجی یکهزار و ۵۷۴ نفر است که معادل پنج و چهار دهم درصد رزمندگان استان محسوب میشود.
همگام با بسیجیان، حضور پاسداران به عنوان فرماندهان و همرزمان آنان در جبهههای جنگ بسیار چشمگیر بود. به طوری که طبق آمارهای موجود تعداد ۳۱۶ نفر از پاسداران استان سمنان یعنی به ازای هر پنج نفر یک نفر به درجه رفیع شهادت نائل آمدند و طبق آمار رسمی اعلام شده، تعداد سه هزار و ۱۰۰ نفر از اعضای داوطلب تحت امر جهاد در طول دفاع مقدس به شهادت رسیدند که با توجه به تناسب آمار کشور، معادل یک و نیم درصد آمار کل شهدای کشور میشود.
نگاهی به آمار رزمندگان و شهدای استان سمنان
شمار شهدای جهاد در استان سمنان به حدود ۱۱۳ نفر میرسد که معادل چهار درصد از آمار کل شهدای استان را تشکیل میدهد و بر پایه گزارشها، آمار شهدای جهاد استان با ۱۱۳ نفر معادل سه و ۶ دهم درصد از کل شهدای جهاد کشور را شامل میشود که بیش از سه برابر میانگین کشوری را به خود اختصاص داده است.
از سه هزار شهید استان سمنان، ۲۲۰ نفر ورزشکار و ۹۶ شهید در عرصه بهداشت و درمان به فیض شهادت رسیدند و ۷۰۰ نفر از رزمندگان جبهههای جنگ حق علیه باطل که از این حوزه عازم نبرد شده بودند نیز به جایگاه والای جانبازی نائل آمدند.
از مجموع ۹۶ شهید بهداشت و درمان دفاع مقدس استان سمنان، یک شهید پزشک بود، ۶ شهید نیز بهداشت و پزشکیار، ۵۶ شهید امدادگر، ۹ شهید حامل مجروحان، ۹ شهید راننده آمبولانس و ۱۸ شهید نیز بهداشتیار و عضو کادر بهداشت و درمان رزمندگان دفاع مقدس بودند که به شهادت رسیدند.
شمار کل جانبازان استان سمنان هفت هزار و ۲۰۰ نفر است که از این تعداد یکهزار و ۸۰۷ نفر از جانبازان استان را جانبازان شیمیایی تشکیل میدهند. ۲۰۷ نفر دارای بیش از ۲۵ درصد جانبازی هستند.
طبق گزارشها، در کشور به ازای هر ۱۲۴ نفر یک نفر جانباز و در استان سمنان به ازای هر ۵۸ نفر یک نفر در دوران دفاع مقدس جانباز شدند و استان سمنان بیش از ۲ و یک دهم برابر میانگین کشوری جانباز دارد و همچنین یکهزار و ۷۴۷ نفر از این جانبازان بیش از ۲۵ درصد جانبازی دارند.
برنامهریزی برای دومین کنگره شهدای استان سمنان در بهار ۱۴۰۳
سمنان به عنوان یکی از استانهای سرآمد دوران دفاع مقدس و جزو سه استان دارای بیشترین تعداد شهدا به نسبت جمعیت برای پاسداری از کیان نظام جمهوری اسلامی، به منظور تحقق منویات رهبر معظم انقلاب در زمینه جهاد تبیین و مقابله با جنگ ترکیبی و تهاجم فرهنگی دشمنان وارد میدان شده است و برگزاری هشت اجلاسیه در هشت شهرستان استان سمنان برنامهریزی شد تا در نهایت هشت اجلاسیه به دومین کنگره سه هزار شهید در بهار سال ۱۴۰۳ مزین شود.
برگزاری اجلاسیه شهدا در هر شهرستان استان سمنان در واقع اقدامی برای معرفی شهدای هر شهرستان به نسل امروز آن شهرستان است که در نهایت تمامی مردم استان سمنان و دیگر استانها در نقاط مختلف کشور در «کنگره سههزار شهید استان سمنان» با تمامی شهدا و خط مشی و سیره این بزرگواران همیشهجاودان بیش از پیش آشنا شوند تا راه بر توطئه دشمنان سد شود.
نظر شما