به گزارش ایرنا، تبصره ۱۸ قانون بودجه کشور با هدف اجرای برنامه اشتغال گسترده به دولت اجازه می دهد ۱۰۰ درصد منابع حاصله از مابه التفاوت قیمت حاملهای انرژی را به حساب خاصی نزد خزانهداری کل کشور واریز و منابع حاصله را به شکل وجوه اداره شده و یارانه سود و ترکیب با منابع صندوق توسعه ملی و تسهیلات بانکی در جهت حمایت از طرحهای تولید، اشتغال و آموزش و کمک به کارورزی جوانان دانش آموخته دانشگاهی پرداخت کند.
مهدی خانی روز دوشنبه به خبرنگار ایرنا اظهار کرد: تسهیلات مزبور با عاملیت چهار بانک کشاورزی، رفاه کارگران و صادرات پرداخت می شود که تاکنون ۱۳ میلیارد ریال به بانک رفاه کارگران، ۸۳ میلیارد ریال به بانک صادرات و ۵۷ میلیارد ریال به بانک کشاورزی معرفی شده است.
وی با بیان اینکه تاکنون ۱۷۵ نفر از عشایر برای دریافت تسهیلات تبصره ۱۸ به بانک ها معرفی شده اند گفت: این میزان تسهیلات در قالب چهار عنوان طرح به بانک ها معرفی شده است که با هدف اشتغالزایی در اختیار این تولیدکنندگان قرار می گیرد.
معاون توسعه امور زیربنایی اداره کل امور عشایر خراسان شمالی اظهار کرد: تسهیلات تبصره ۱۸ قانون بودجه در چهار بخش به عشایر پرداخت می شود که در این زمینه تلاش شده است گام موثر برای رونق اقتصادی و اشتغالزایی این تولیدکنندگان برداشته شود.
وی افزود: تسهیلات مزبور با نرخ ارزان قیمت در اختیار عشایر قرار می گیرد و این تولیدکنندگان می توانند برای اجرای طرح های مختلف در بخش های توسعه گردشگری، تکمیل زنجیره تولید گوشت، تولید صنایع دستی و توسعه کشت گیاهان دارویی از مزایای تسهیلات تبصره ۱۸ بهره مند شوند.
خانی تصریح کرد: طرح های معرفی شده به بانک شامل ۷۹ طرح صنایع دستی به مبلغ ۳۹ میلیارد ریال، ۳۵ طرح توسعه و کشت گیاهان دارویی به ارزش ۵۱ میلیارد ریال، چهار طرح توسعه و پرورش زنبور عسل به ارزش ۶ میلیارد ریال و ۵۷ طرح جایگزینی دام مولد به ارزش ۵۷ میلیارد ریال است.
معاون توسعه امور زیربنایی اداره کل امور عشایر خراسان شمالی افزود: تلاش داریم تا عشایر استان از تک محصولی خارج شده و معیشت این قشر تنها به تولید گوشت قرمز متکی نباشد
خراسان شمالی هفت هزار و ۳۵۲ خانوار عشایری با حدود ۳۰ هزار جمعیت دارد و این قشر ۲۵ درصد گوشت قرمز و ۳۵ درصد از صنایع دستی استان را تولید و تامین می کنند.
عشایر این استان ۶۰۰ هزار راس دام سبک در اختیار دارند.
نظر شما