به گزارش خبرنگار ایرنا، جوانی دغدغه شغل و آینده داشت، سابقه بیمه نداشت، حامی مالی هم نداشت، اما ایده داشت، سرمایههای خدایی از جمله همت، پشتکار و اراده داشت، به این در و آن در میزند. از خلق درمانده به خدا پناه میآورد. توکل میکند اما این بار با دلی شکسته و عزمی جزم، کورسوی امیدی در دلش سو سو میزند. از پیر باتجربهای درباره کمیته امداد شنیده بود. راه افتاد و رفت پرس و جو کرد. مسوول مربوطه پاسخش را داد، کمکش کردند و او روی پای خود ایستاد، در مرحله نخست اجرای ایدهاش در احداث کشت گیاهان گلخانهای تنها به ۸۰۰ میلیون ریال احتیاج داشت.
این جوان میگوید: با مشورتها، توصیهها و حمایت مالی کمیتهامداد امام خمینی(ره) استان سمنان دست به کارآفرینی زده است و نتیجه آن اشتغالزایی برای چند نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم شد.
جوانی دیگر اهل روستای محمدآباد میامی نیز نقل میکند که ۲۹ ساله و دارای مدرک کارشناسی شیمی است، پیگیر ایجاد کسب و کاری بود که بتواند خانوادهاش را هم درگیر درآمدزایی کند. پس از جست و جو و پیگیریها به ادارهکل کمیتهامداد امام خمینی(ره) استان سمنان میرسد و اکنون با حمایت مالی این نهاد انقلابی توانسته است کسب و کاری ایجاد کند که علاوه بر رفع مشکل بیکاری خود، به اشتغالزایی چند نفر دیگر کمک کند.
مادری که حدود ۵۰ سال سن داشت نیز میگوید: تمام دغدغه ذهنیام ایجاد شغلی برای خودم و فرزندم بود، اما توانایی مالی برای راهاندازی یک کسب و کار آبرومندانه را نداشتم. به کمیتهامداد امام خمینی(ره) معرفی شدم و با همراهی و کمک این نهاد توانستهام فروشگاهی در زمینه تولیدات محصولات خانگی راهاندازی کنم که چندین نفر در کنار این کار، کسب درآمد حلال دارند.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) استان سمنان درباره تسهیلات اشتغالزایی میگوید: این نهاد موفق به کسب رتبه نخست کشور در بین ادارات کل کمیته امداد سراسر کشور در جذب اعتبارات اشتغالزایی در ۹ ماهه ۱۴۰۲شده است.
محمدحسین ذوالفقاری ادامه داد: ۶هزار و ۹۰۰ درخواست دریافت تسهیلات اشتغالزایی در سامانه حیات این نهاد از ابتدای امسال تا کنون ثبتشده که از این مجموع پنجهزار و ۹۵۰ نفر مشاوره شغلی دریافت کردند.
وی بیان کرد: چهار هزار و ۲۰۰ نفر در سال ۱۴۰۲ برای دریافت تسهیلات به میزان چهار و ۲۰۰ میلیارد ریال به بانکهای عامل معرفی شدند و از این تعداد ۲ هزار و ۵۱۰ نفر به میزان ۲هزار و ۵۷۰ میلیارد ریال موفق به دریافت تسهیلات شداند.
نظارت پنجساله بر کسب و کارها با هدف ثمربخش بودن تسهیلات
یکی از دغدغههای مهم در پرداخت تسهیلات اشتغالزایی این است که افراد پس از دریافت وام در رونق و توسعه شغل خود ثابت قدم باشند و از اعتبارات پرداختی سوءاستفاده نشود، مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) استان سمنان در این باره میگوید: آموزش پایدارسازی مشاغل به روشهای نوین از جمله راهبردها برای پایداری شغل است که از ابتدای امسال تا کنون به ۵۵۶ نفر این آموزشها ارایه شد.
ذوالفقاری تاکید کرد: استعدادسنجی، فراگیری مهارتهای شغلی با همکاری اداره کل آموزش فنی و حرفهای، پرداخت تسهیلات اشتغالزایی، نظارت بر اجرا و همچنین پایش و نظارتهای سه تا پنجساله با هدف پایدارسازی طرحهای اشتغال ایجادشده اجرایی میشود.
وی ادامه داد: طی پنج سال نخست اشتغالزایی، کارشناسان بر فعالیت کسب و کارها نظارت دارند و همراهی میکنند و این نظارتها مانع از سوء استفاده از تسهیلات اشتغال و تعطیلی کسب و کار میشود.
این مسوول اضافه کرد: ادارهکل کمیته امداد امام خمینی(ره) استان سمنان برای متقاضیان دریافت تسهیلات اشتغالزایی در گام نخست پس از ارایه ایده، مهارت فرد را نیز مورد بررسی قرار میدهد و در صورت نیاز، فرد قبل از دریافت تسهیلات به مراکز فنی حرفهای برای مهارتآموزی و مهارت افزایی معرفی میشود.
وی تصریح کرد: ۴۰۷ نفر از متقاضیان دریافت تسهیلات اشتغالزایی برای ارتقای دانش و فن در زمینههای دارای استعداد و مهارتهای اولیه از ابتدای امسال تا کنون به مراکز مهارتآموزی معرفی شدند.
تامین بستر فروش
از جمله عوامل پایداری و موفقیت در کسب کار، تامین بازار فروش است که ادارهکل کمیته امداد امام خمینی(ره) استان سمنان کارآفرینان را در این بخش نیز تنها نمیگذارد و مسوول این نهاد در استان سمنان میگوید: بیش از ۲۵۰ غرفه فروش در فروشگاههای بزرگ دیجیتال برای کارآفرینان و مددجویان این نهاد در نظر گرفته شد تا بتوانند محصولات خود را در بستر فضای مجازی معرفی و مشتری جذب کنند.
وی با اشاره به اهتمام ویژه ادارهکل کمیته امداد امام خمینی(ره) استان سمنان در بخش دانشبنیانها، افزود: این نهاد در کنار حمایت از کارآفرینی و کسب و کارها حمایت از دانشبنیانها را نیز در دستور کار دارد و اکنون۲۲ شرکت در پارک علم و فناوری استان سمنان و پارک علم و فناوری دانشگاه سمنان برای دریافت تسهیلات اشتغالزایی از طریق صندوق پژوهش و نوآوری اجتماعی با اولویت طرحهای دانشبنیان به این نهاد معرفی شدند.
تامین زنجیره تولید
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) استان سمنان گفت: اجرای طرحهای زنجیرهای تولید نیز به منظور ایجاد اشتغال پایدار در دستور کار این نهاد است و اکنون زنجیره تولید کفش در روستای حسینآباد میامی با اشتغالزایی برای ۲۰ نفر، تولید مبلمان در امیرآباد دامغان با اشتغالزایی برای۱۷ نفر و تولید کفش نمدی برای ۱۷ نفر در روستای تلوبین شاهرود امسال اجرایی شده است.
به گزارش خبرنگار ایرنا، اقدامهای ارزشمندی در زمینه اشتغالزایی و امیدافزایی در حال انجام است، که اطلاعرسانی تلاشها و خدمات نقشی مهم در خنثیسازی دسیسه دشمنان در زمینه القای ناامیدی و ناکارامدی دارد. در این بین استفاده از ظرفیت رسانه و توجه و حمایت از اصحاب قلم در پیشبرد اهداف و تحقق جهاد تبیین در راستای منویات رهبر معظم انقلاب کمک کننده است.
استان سمنان که به «دارالمرحمه» معروف است با مساحت نزدیک به ۹۷ هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع یکی از پهناورترین استانهای کشور ایران است و با پنج و ۹ دهم درصد مساحت کل کشور، از این نظر هفتمین استان ایران محسوب میشود.
این خطه از جانب شمال به استانهای خراسان شمالی، گلستان و مازندران، از جنوب به استانهای خراسان جنوبی و اصفهان، از شرق به استان خراسان رضوی و از غرب به استانهای تهران و قم محدود است؛ بر این پایه و به دلیل موقعیت جغرافیایی همجواری با پایتخت و هفت استان مهم کشور، این استان از اهمیت زیادی برخوردار است.
بر پایه برآورد مرکز آمار ایران در سال ۱۴۰۰، استان سمنان با هشت شهرستان در مجموع ۷۵۷ هزار و ۲۰۰ نفر جمعیت دارد که از این شمار، بیش از ۲۰۰ هزار نفر ساکن مرکز استان هستند.
نظر شما