به گزارش خبرنگار ایرنا، سرهنگ سیدعلی میراحمدی روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگاران افزود: شب گذشته طی تماس خانمی از شهر مشهد با مرکز فوریت های پلیسی ۱۱۰ استان مبنی بر اینکه همسر ۲۷ ساله اش به عنوان پیمانکار راهداری شهرستان مهدیشهر به همراه ۲ جوان ۲۶ و ۳۰ ساله دیگر به شهر شهمیرزاد رفتند و از سه روز قبل تاکنون پاسخگوی تلفن نیستند، با توجه به حساسیت موضوع مشخصات و آدرس محل کار آنها از خانم تماس گیرنده دریافت و تلاشها برای یافتن آنان آغاز شد.
شهمیرزاد منطقهای کوهستانی در شمال شهرستان مهدیشهر قرار دارد.
وی تصریح کرد: با توجه به تغییر محل سکونت این افراد با پیگیری مستمر پلیس از اهالی و همسایگان محل سکونت جدید آنها که چند روزی بود در آن حضور داشتند شناسایی شد.
جانشین فرمانده انتظامی استان سمنان افزود: پس از زنگ زدن در خانه کسی پاسخگو نبود به همین منظور ماموران انتظامی با فرضیه احتمال وقوع هرگونه حادثه ای برای آنان، پس از هماهنگیهای لازم وارد منزل شدند و مشاهده کردند هر سه نفر از حال رفته و دچار گازگرفتگی شدهاند.
وی اضافه کرد: پلیس طی تماس با گروههای امدادی و اقدامهای اولیه در رعایت نکات ایمنی را انجام داد و سپس با حضور عوامل اورژانس سه نفر به بیمارستان منتقل و مشخص شد ۲ جوان در همان ساعات اولیه جان باختند اما همسر خانمی که از مشهد تماس گرفته بود دارای علائم حیاتی ضعیفی است که با تلاش کادر درمان احیا و از مرگ نجات یافت.
سرهنگ میراحمدی با اشاره به اینکه علت حادثه نشت گاز بوده است به شهروندان توصیه کرد که با توجه به در پیش بودن هوای سرد در روزهای آینده به خصوص مناطق سردسیر، در استفاده از وسایل گرمایشی حتما نکات ایمنی را رعایت کنند تا شاهد این حوادث ناگوار نباشیم.
مونو اکسید کربن گازی است سمی که از احتراق ناقص کربن به وجود میآید که رنگ و بوی خاصی ندارد و به همین دلیل آن را قاتل خاموش مینامند و در اثر استفاده از وسایل گرمایشی غیراستاندارد ایجاد میشود.
چیزی که گاز کربن مونواکسید را خطرناک می کند، بیرنگ بودن، بیبو بودن و بدون مزه بودن آن است؛ از این رو زمانی که دستگاهی در خانه نشتی داشته باشد، بسیار خطرناک است و فرد را مسموم میکند.
علایم مسموم شدن با گاز مونوکسید کربن شامل سرگیجه، ضعف، سردرد، اختلال در جهتیابی، درد عضلانی، کوتاه شدن تنفس، تاری دید و هوشیار نبودن میشود.
نکات ایمنی در استفاده وسایل گازسوز
انتظار میرود شهروندان شهروندان قبل از استفاده از بخاری از باز بودن مسیر دودکش مطمئن شوند و هر وسیله گاز سوز باید یک دودکش مجزا و مخصوص به خود داشته باشد و حداقل یک متر از کف پشت بام و لبه دیوار مجاور فاصله داشته باشد.
کلاهک H در مبادی خروجی دودکش ها بدلیل ممانعت از فشار جریان باد و خروج گازهای سوخت الزامی است و همچنین مشترکان گاز باید از قرار دادن خروجی دودکش در داخل راهروها، حیاط خلوتهای مسقف و همچنین بصورت افقی خودداری کنند.
به هیچ وجه بخاری بدون دودکش در محیط های بسته مانند اتاق خواب و آبگرمکن در مکان هایی مانند انباری، آشپزخانه های کوچک، حمام یا رختکن و پاسیو نباید نصب شود.
نظر شما