راه‌اندازی مرکز درمان ناباروری در دامغان تا پوشش ۶۳ درصدی پویش ملی سلامت

سمنان - ایرنا - رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان سمنان از برنامه‌ریزی برای راه‌اندازی مرکز درمان ناباروری سطح ۲ در دامغان و پوشش ۶۳ درصدی جمعیت زیر پوشش این دانشگاه در پویش ملی سلامت در ۶ شهرستان خبر داد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، کامران قدس روز چهارشنبه به رسانه ها افزود: به منظور اجرای مصوبات قرارگاه جوانی جمعیت در دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان، تجهیزات و امکانات لازم برای راه‌اندازی مرکز درمان ناباروری در مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی ولایت دامغان خریداری شد و در حال نصب است.

وی با اشاره به اینکه گام اول این مرکز سطح ۲ درمان ناباروری فعالیت خود را از دهه فجر آغاز می‌کند، گفت: در این مرکز درمان ناباروری سطح ۲ خدمات بررسی و تشخیص علت ناباروری، درمان‌های القای تخمک‌گذرای، درمان ناباروری به روش درمانی تلقیح داخل رحمی اسپرم(IUI) با حضور زهرا وفایی نژاد متخصص زنان و زایمان و دارای مدرک درمان ناباروری سطح ۲ و IUI از دانشگاه شهید بهشتی ارائه خدمت می‌شود.

رییس دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان بیان کرد که موارد زیادی از ناباروری در این سطح قابل درمان است و در موارد نادری به ارجاع به مراکز سطح سه، جهت دریافت خدمات انتقال جنین از جمله آی‌وی‌اِف نیاز می‌شود و امید می‌رود افتتاح این مرکز، اقدامی موثر در بحث جوانی جمعیت باشد.

پایان پویش ملی سلامت با پوشش ۶۳ درصدی

رییس دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان با اشاره به اجرای پویش ملی سلامت از ۲۰ آبان‌ تا ۳۰ دی امسال در تمام پایگاه‌های بهداشت، خانه‌های بهداشت و مراکز خدمات جامع سلامت به‌ صورت رایگان، افزود: ۱۶۲ هزار و ۱۴۴ نفر از افراد بالای ۱۸ سال که گروه هدف این پویش ملی بودند، در این مدت مورد غربالگری بیماری‌های دیابت و پرفشاری خون قرار گرفتند.

راه‌اندازی مرکز درمان ناباروری در دامغان تا پوشش ۶۳ درصدی پویش ملی سلامت

وی ادامه داد: از این تعداد یکهزار و ۸۲۵ بیمار مبتلا به دیابت و ۲ هزار و ۵۴۴ بیمار مبتلا به پرفشاری خون شناسایی شدند.

قدس با اشاره به اینکه ۶۳ و ۳۹ صدم درصد افراد گروه هدف در دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان در ۶ شهرستان در این پویش ملی شرکت کردند، گفت: شهرستان سرخه با ۸۹ درصد و شهرستان گرمسار با ۵۵ درصد به ترتیب، بیشترین و کمترین مشارکت را در این پویش ثبت کردند.

پویش ملی غربالگری دیابت و پرفشاری خون از بیستم آبان آغاز شد و تا پایان دی ۱۴۰۲ ادامه داشت و هدفگذاری این پویش غربالگری پوشش ۷۰ درصد افراد بالای ۱۸ سال سن در مناطق تحت پوشش دانشگاه علوم‌پزشکی استان سمنان بود.

در پویش ملی سلامت در واقع شناسایی بیماری‌هایی غیرواگیر به ویژه دیابت و فشار خون در افراد مدنظر است. بنا به اعلام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ۸۳ درصد از کل مرگ و میرهای بیمارستانی مربوط به بیماری‌های غیرواگیر است، سالانه مرگ ۳۰۰ هزار نفر به دلیل بیماری‌های قلبی و عروقی است و ۳۲ درصد افراد بالای ۱۸ سال فشارخون بالا دارند. ۶۰ درصد نیز از فشارخون خود بی خبرند و ۳۰ هزار مرگ در سال به خاطر دیابت در کشور اتفاق می افتد.

وزارت بهداشت و درمان پیش‌بینی کرده است با اجرای پویش ملی سلامت بتوان از نیم میلیون مرگ بیماری‌های غیرواگیر و ۳۰ هزار مرگ ناشی از دیابت پیشگیری کرد.

جمعیت تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان۴۸۰ هزار نفر است که غربالگری افراد بالای ۱۸ سال شامل ۳۳۰ هزار نفر می شد.

پویش ملی سلامت به همت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان از مرکز خبرگزاری جمهوری اسلامی(ایرنا) سمنان آغاز شد. خبر آغاز این پویش و رونمایی از پوستر آن را اینجا بخوانید.

راه‌اندازی مرکز درمان ناباروری در دامغان تا پوشش ۶۳ درصدی پویش ملی سلامت

آغاز پویش تغذیه سالم

وی از آغاز پویش ملی تغذیه سالم در کشور و در مناطق تحت پوشش این دانشگاه خبر داد و اضافه کرد: پویش ملی اطلاع‌رسانی تغذیه سالم توسط دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در کشور از هشتم تا پانزدهم بهمن نیز اجرا می شود.

رییس دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان با اشاره به اینکه این پویش ملی در ۲ مرحله برگزار می شود، گفت: برای هفته اول این پویش شعار «انتخاب همه: نمک کم، اما تصفیه‌شده یددار» و شعار «از کودکی تا پیری، لبنیات دوست سلامتی» برای هفته دوم در نظر گرفته شده است که این امر نشاندهنده اهمیت ممنوعیت مصرف نمک و همچنین استفاده از مواد لبنی سالم است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha