به گزارش ایرنا، کمیته امداد امام خمینی (ره) از همان زمان تاسیس ساختاری ساده و به دور از تشریفات اداری داشت و در مسیر هدف متعالی خود که همان خدمت رسانی به محرومان بود، حرکت کرد و اینک پس از سال های بسیار بر همان اساس دامنه خدمت رسانی خود را گستردهتر کرده و حتی در دورافتاده ترین روستاها آنان که برای قصه نیازمندی و تنگدستی خود به جایی امید ندارند، کمیته امداد امام خمینی (ره) برای آنها نامی آشنا است.
در استان لرستان ۲۳۵ هزار و ۱۵۵ نفر در قالب ۱۰۵ هزار و ۱۷۲ خانوار تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) لرستان هستند و در شهرستان بروجرد نیز در مجموع ۱۱ هزار و ۲۰۰ خانوار با جمعیت ۱۹ هزار و ۵۰۰ نفر از این نهاد حمایتی انواع خدمات را دریافت می کنند.
اشتغال، مسکن، طرحها و برنامههای فرهنگی با هدف خودکفایی نیازمندان از مولفههای توانمندسازی افراد تحت پوشش است که توسط کمیته امداد امام خمینی (ره) در قالب طرح و برنامه های مختلفی اجرا می شود، برنامه ها و طرح هایی که همگی حول محور خودکفایی و توانمندسازی و در مرحله ای متعالی تر کارآفرینی مددجویان تحت پوشش دنبال می شود.
به گفته مسوولان کمیته امداد استان لرستان، از ابتدای تاسیس این نهاد حمایتی تا کنون در این استان بیش از ۷۰ هزار فرصت شغی ایجاد شده و تنها در ۲ سال اخیر سه هزار و ۵۰۰ خانوار تحت پوشش به خودکفایی رسیده اند که از این تعداد سهم بروجرد نیز حدود ۳۰۰ خانوار است.
تخصیص ۳۰ درصد تسهیلات تبصره ای دولت به واحدهای تولیدی کمیته امداد امام خمینی(ره)
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری لرستان گفت: سال گذشته ۹ هزار میلیارد ریال از محل تسهیلات قرض الحسنه استان در اختیار مددجویان کمیته امداد امام خمینی (ره) قرار داده شده است.
سیروس ابراهیمی بیان کرد: در ۲ سال قبل تاکنون بیش از ۳۰ درصد مجموع تسهیلات تبصره ای دولت سیزدهم که در اختیار واحدهای تولیدی و خدماتی قرار داده شد به کمیته امداد اختصاص یافت که با پیگیری های این نهاد، هشت هزار میلیارد ریال از این اعتبارات جذب شد.
وی اظهار کرد: براساس سامانه رصد تاکنون ۱۳ هزار شغل توسط کمیته امداد استان ایجاد شده و امیدواریم به زودی به سمت اشتغال های کارگاهی حرکت شود چرا که امسال نیز از محل تسهیلات تبصره ۱۸ سهم خوبی به کمیته امداد اختصاص یافت.
خودکفایی سه هزار و ۵۰۰ خانوار تحت پوشش
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی لرستان (ره) با تاکید بر رسالت محرومیت زدایی این نهاد حمایتی اضافه کرد: در ۲ سال اخیر سه هزار و ۵۰۰ خانوار تحت حمایت این نهاد در این استان خودکفا شدند که این اقدام نشان دهنده این است که نظام مقدس جمهوری اسلامی با نام محرومان و برای همه اقشار ایجاد شده و عدالت در توزیع خدمت برای همگان است.
جلال شیخ پور با تاکید بر اینکه اشتغالزایی و مهارت افزایی جهت خودکفایی در راس خدمات کمیته امداد امام خمینی (ره) است، بیان کرد: خودکفایی عالی ترین هدف این نهاد حمایتی است و برای رسیدن به این هدف در کمیته امداد به هر فردی براساس علایق و توانمندی که دارد، آموزش های لازم به صورت رایگان ارائه و تسهیلات ارزان قیمت پرداخت می شود.
ایجاد ۷۰ هزار فرصت شغلی در لرستان
وی با بیان اینکه از ابتدای تاسیس کمیته امداد در این استان ۷۰ هزار فرصت شغلی ارائه شده است، اظهار کرد: سال گذشته ۱۳ هزار فرصت شغلی ایجاد و حدود هشت هزار میلیارد ریال تسهیلات پرداخت شد، همچنین ۱۲ هزار نفر آموزش های مهارتی کسب و ۸۰۰ نفر به شرکت های مختلف معرفی شدند.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) لرستان یادآور شد: در سال جاری نیز ۶ هزار و ۹۰ میلیارد ریال تسهیلات اشتغالزایی در قالب ۹ هزار و ۲۰۰ فرصت شغلی در سال جاری به مددجویان این نهاد پرداخت شد و زمینه اشتغالزایی حدود ۲۴ هزار مددجوی این نهاد در دولت سیزدهم در لرستان فراهم و در این راستا هفت هزار و ۹۸۰ میلیارد ریال تسهیلات پرداخت شده است.
شیخ پور عنوان کرد: به منظور حمایت و خودکفایی مددجویان این نهاد در دولت سیزدهم اقدامات قابل توجهی انجام شده که در این راستا تاکنون با اعتبار بیش از ۱۰ هزار و ۶۷۰ میلیارد ریال ۲۳ هزار و ۶۵۱ مورد اشتغالزایی در این استان انجام شد.
وی با اشاره به طرح های اشتغالزایی کمیته امداد لرستان افزود: طرح هایی در حوزه های کشاورزی، دامپروری و صنایع دستی با محوریت زنان بی سرپرست و بدسرپرست نیز در این نهاد اجرایی شده است.
پرداخت ۴۷۰ میلیارد ریال تسهیلات اشتغال در بروجرد
به گفته رییس کمیته امداد امام خمینی (ره) بروجرد گفت: ۴۷۰ میلیارد ریال تسهیلات اشتغال به مددجویان این نهاد در ۹ ماهه سال جاری به ۶۷۰ طرح پرداخت شده است.
رضا لک اظهار کرد: تسهیلات اشتغال به مددجویان زیر پوشش در زمینههای، قالیبافی، دامداری سبک و سنگین، کشت گیاهان دارویی، آرایشگری، تعمیرات خوردو، خدمات کامپیوتری، خرید تراکتور و وانت بار، خرید تاکسی، خدمات کامپیوتری و راه اندازی آژانس بانوان بوده است.
رییس کمیته امداد امام خمینی (ره) بروجرد با تاکید بر اینکه رویکرد این نهاد حمایتی توانمندسازی افراد زیر پوشش است، افزود: تاکنون ۲۹۷ خانوار که تحت پوشش کمیته امداد بروجرد بوده اند از طریق تسهیلات اشتغال این نهاد حمایتی به خودکفایی رسیده اند.
لک یادآور شد: هدف از پرداخت تسهیلات، ایجاد اشتغال خرد و توانمندسازی خانوادههای زیر پوشش است، حمایتهای جانبی از جمله مشاوره شغلی رایگان، آموزش فنی و حرفهای، تامین مواد اولیه و بازاریابی به منظور پایداری مشاغل به مجریان این طرح ها به صورت رایگان ارائه میشود.
وی بیان کرد: کمیته امداد شهرستان در راستای توانمندسازی مددجویان زیر پوشش و کاهش فقر در خانواده های نیازمند در مجموع به ۱۱ هزار و ۲۰۰ خانوار با جمعیت ۱۹ هزار و ۵۰۰ نفر خدمات حمایتی ارائه میدهد.
۶ هزار زن سرپرست خانوار در بروجرد تحت پوشش کمیته امداد هستند
در جامعه امروز آمار زنان سرپرست خانوار به دلایل گوناگونی رو به افزایش است، این گروه از زنان، همواره با ناملایمات اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی فراوانی می توانند روبرو شوند و یکی از نهادهای حمایتی که برای این قشر نیز نامی آشنا است همان نهاد کمیته امداد امام خمینی است.
در خصوص زنان سرپرست خانوار راهبرد کمیته امداد امام خمینی توانمندسازی آنها به خصوص در حوزه مشاغل خانگی است، در اشتغال خانگی بر ایجاد و راهاندازی مشاغل خانگی (در منزل) به جهت حفظ و صیانت از نقش و وظایف مادری توجه شده است.
در شهرستان بروجرد به گفته رییس کمیته امداد امام خمینی (ره) بروجرد ۶ هزار و ۳۱۱ زن سرپرست خانوار این شهرستان از حمایت های این نهاد در حوزه های مختلف بهره مند هستند، این تعداد خانوار با هدف توانمندسازی در طرح های مختلف کمیته امداد مانند اشتغال، بیمه بیکاری، حمایت های حوزه مسکن، تحصیل فرزندان و تامین جهیزیه برای دختران بهره مند هستند.
لک با بیان اینکه بیشتر زنان سرپرست خانوار تحت پوشش کمیته امداد بروجرد بر اثر طلاق سرپرستی خانوار را بر عهده گرفته اند، بیان کرد: این افراد اعتیاد و بیکاری همسر را از علت های عمده طلاق خود عنوان می کنند و سرپرستی فرزندان خود را بر عهده می گیرند.
رییس کمیته امداد امام خمینی (ره) بروجرد اضافه کرد: به منظور پیشگیری از آسیب های اجتماعی و در راستای ایجاد اشتغال در زنان سرپرست خانوار ۶۰ درصد از تسهیلات اشتغال صرف ایجاد شغل زنان سرپرست خانوار در سال جاری شده است، زنان سرپرست خانوار زیر پوشش این نهاد در زمینه های تولیدی پوشاک زنانه، آرایشگری، کافی نت، سبزی آماده، آژانس بانوان، دامداری، کارهای تولیدی و مشاغل خرد فعالیت میکنند.
وی ادامه داد: هدف مهم کمیته امداد توانمندسازی نیازمندان و مددجویان تحت پوشش از طریق ایجاد فرصتهای شغلی و فراهم کردن بسترهای درآمدزایی است در همین راستا تلاش می شود زمینه توانمندسازی و استقلال اقتصادی و معیشتی جامعه هدف مهیا شود.
کمیته امداد امام (ره) به عنوان یک نهاد انقلابی پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی در ۱۴ اسفند سال ۵۷ به عنوان نهادی برآمده از نظام جمهوری اسلامی و براساس اندیشه دینی و فقهی امام خمینی (ره) تاسیس شد تا پیام آور احسان، انفاق و نیکوکاری در جامعه باشد.
نظر شما