حدود ۴۲درصد حمل شن و ماسه در مازندران با تخلف اضافه تناژ انجام می شود

ساری- ایرنا- مدیر کل راهداری و حمل و نقل جاده ای مازندران با هشدار به این که افزایش تناژ به شدت زیر ساخت راه و ایمنی جان مردم را در استان به مخاطره انداخته است، گفت: طبق بررسی آماری یکساله جاری، ۴۲درصد حمل شن و ماسه در استان با تخلف اضافه تناژ بالا انجام شده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، حسن جهانیان روز پنجشنبه در جلسه شورای معادن مازندران با ذکر این نکته که حمل بارهای معدنی بدون بارنامه مشکلاتی را برای زیر ساخت های جاده‌ای استان بوجود آورده است، افزود: اضافه تناژ بالا سبب افزایش تصادف و خرابی زیر ساخت های جاده استان شده است.

وی با بیان این که امسال ۸۰۰ میلیارد ریال برای ترمیم جاده هراز هزینه شده است، ادامه داد:‌ ۴۰۰ مورد تخلف ناوگان حمل و نقل شن و ماسه با همکاری پلیس راه مازندران شناسایی شده است.

وی با ذکر این آمار که امسال ۴۵۹ هزار سرویس حمل شن و ماسه مازاد بر ظرفیت خودرو یعنی تخلف اضافه تناژ بارگیری شده است، تصریح کرد: حتی ۲۸ درصد این خودروهای متخلف بیشتر از ۱۰ درصد بار مازاد، حمل و نقل را انجام دادند.

مدیر کل راهداری و حمل و نقل جاده ای مازندران با ابراز نگرانی مبنی بر این که حتی بعضی از خودروها تا ۲ برابر ظرفیت حمل یعنی تا ۳۰ تن شن و ماسه بارگیری کرده بودند، گفت: این گونه حمل و نقل علاوه بر این که سیستم ترمز خودرویی را ازکار می اندازد و زیر ساخت جاده ای را به شدت تخریب می کند، در صورت برخورد با خودروی سواری، صددرصد افراد را به کام مرگ می کشاند.

جهانیان گفت:‌ بررسی ها نشان می دهد که از ۱۹ میلیون تن شن و ماسه که سالانه در مازندران حمل و نقل می شود، فقط حدود ۱۵ درصد بارنامه می گیرند و مابقی بدون بار نامه در محورهای مختلف استان تردد و جابجا می شوند.

وی تصریح کرد: با توجه به اهمیت نقش بار حمل شده بیش از ظرفیت مجاز وسیله نقلیه در کاهش ایمنی تردد، طرح شناسایی برخورد با متخلفین اضافه تناژ با رویکرد شناسایی و برخورد با موارد تخلف تناژ بالا که آسیب بیشتری بر بستر و ابنیه فنی راه وارد می کند، از ابتدای سال آینده با جدیت بیشتری در دستور کار قرار گرفته است.

جهانیان گفت: با توجه به سهم بسیار زیاد این دسته از وسایل نقلیه در ترددهای روزانه استان، به منظور تشدید برخورد با متخلفان در محورهای پرتخلف از جمله هراز، سوادکوه، ساری و نکا ضمن نظارت و کنترل توسط باسکول های ثابت و سیار در مبادی بارگیری، اقدامات پیشگیرانه ای نیز به برای جلوگیری از تکرار تخلف و خسارت به سرمایه ملی با همکاری پلیس راه از جمله توقیف وسیله نقلیه در پارکینگ، لغو کارت هوشمند راننده و ناوگان در دست اجرا است.

وی با توضیح این نکته که از آن جایی که بخش اعظمی از تخلیه و بارگیری انواع کالا ها به خصوص مصالح ساختمانی در سه بندر امیر آباد در بهشهر، بندر فریدونکنار و نوشهر استان مازندران انجام می شود، نظارت و پایش اضافه بار خودروها در این بنادر نیز بسیار مهم و اساسی است، گفت: به همین منظور تغییر سیستم دستی نوبت دهی بار از بنادر و معادن به سامانه مکانیزه را نخستین گام درکنترل اضافه باراز مبداء است.

بر اساس آخرین گزارش‌ها ۲۶۱ معدن در استان مازندران وجود دارد که از این تعداد ۵۱ درصد آنها فعال هستند که حدود معادل ۱۲۹ معدن می‌شود که از این تعداد بیش از ۷۰ معدن مربوط به شن و ماسه است که عمده آن در دره هراز و منطقه خطیر کوه سوادکوه فعالیت دارند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha