به گزارش ایرنا، محمدرضا شهاب زاده روز شنبه در نخستین نشاء مکانیزه شهرستان آستارا در جمع خبرنگاران اظهارکرد: باید کشاورزی را از حالت سنتی به مکانیزه تبدیل کرده و با بهره گیری از روشهای علمی برای پیشرفت این بخش و کاهش هزینههاو نیز مصرف بهینه آب گام مؤثری برداریم.
وی افزود: از مهمترین مزایای کشت مکانیزه کاهش هزینه تولید و افزایش راندمان تولید در واحد سطح است که امیدواریم همه کشاورزان به سمت استفاده از کشت مکانیزه بروند.
فرماندار شهرستان آستارا ادامه داد: با توجه به پیگیری های دولت سیزدهم در خصوص قیمت کود و برنج در سال جاری به دنبال آنیم کشاورزان با کمترین هزینه، بهترین و بالاترین سود را در بخش داشته باشند و متحمل هزینه های اضافی نشوند.
شهاب زاده عنوان کرد: با هماهنگی های صورت گرفته سوخت مورد نیاز ادوات کشاورزی را تامین می کنیم تا بخشی از دغدغه کشاورزان کاهش یابد.
وی اعلام کرد: در شهرستان بندر مرزی آستارا سه هزار و ۲۰۰ هکتار زمین کشاورزی زیر کشت است و از این سطح هشت هزارتن برنج سفید تولید می شود.
فرماندار شهرستان آستارا خاطرنشان کرد: عمده برنجی که در این شهرستان تولید می شود از نوع هاشمی درجه یک است و در سایر زمین ها نیز اقلامی مانند طارم، فجر و غیره کشت می شود.
کشت مکانیزه برنج نیازمند در اختیار داشتن نشاء یکدست از لحاظ ارتفاع ریشه و ساقه است تا ماشین نشاکار بتواند آن را در شالیزار کاشته و عمل آوری این نشاء ها نیز عموما در بانک های نشاء امکان پذیر است و بخشی که در خزانه گیری هم که سنتی به دست می آید نمی تواند برای کشت مکانیزه مناسب باشد.
ایجاد بانک نشاء و به کارگیری دستگاه نشاکار در زمین های یکپارچه شالیزاری از مهم ترین راهکارها برای بهبود روند تولید برنج و کاهش هزینه است تا زنجیره مکانیزاسیون کشت و کار این محصول شتاب گیرد.
آیین کشت مکانیزه شالی با حضور فرماندار شهرستان آستارا، رییس سازمان جهاد کشاورزی شهرستان در زمینی حدود ۸ هکتاری روستای " ویرمونی" بخش مرکزی شهرستان آستارا برگزار شد.
شهرستان بندری آستارا با جمعیت حدود ۹۵ هزار نفر در غربیترین نقطه استان گیلان در فاصله نزدیک به ۱۷۳ کیلومتری رشت همجوار با استان اردبیل و جمهوری آذربایجان است؛ این شهرستان سه مرز دریایی، ریلی و بزرگراهی و فضای مناسبی برای تجارت در منطقه دارد.
نظر شما