به گزارش خبرنگار ایرنا، شعر و ادب در استان اردبیل با توجه به شمار زیاد شعرا و ادبای صاحب اثر، به عنوان جریانی بالنده و پویا و به شکل انجمنها و تشکلهای ادبی و فرهنگی نمایان است و به تازگی جمعی ۹ نفره از شعرای دارای آثار و فعال در انجمنهای ادبی، موسسه ای با عنوان موسسه ادبی حکیم ملامحمد فضولی را تاسیس کرده اند که به گفته رئیس این موسسه، مجوز آن چند سال قبل از ناحیه وزارت کشور صادر شده و اکنون پرونده موسسه در حال طی فرایند نهایی ثبت است.
در همین زمینه طی روزهای اخیر اعضای این موسسه در نشستها و دیدارهایی در راستای معرفی و فعالیتهای خود داشته اند که آخرین نشست روز گذشته در مرکز صدا و سیمای استان اردبیل برگزارشد. احد پیشگر رئیس موسسه ملامحمد فضولی در این نشست با اشاره به حمایت دستگاههای فرهنگی و شخصیتهای فرهنگی و ادبی از تاسیس و شکلگیری موسسه حکیم ملامحمد فضولی در استان اردبیل اظهار کرد: محور فعالیت این موسسه، اعتلای زبان و ادبیات فارسی و ترکی، ترویج شعائر و آموزههای دینی و تبیین ارزشها و آرمانهای ایرانی و اسلامی در قالب انواع ادبی خواهد بود.
وی احیای نمادها و شخصیتهای ادبی و فرهنگی استان را از رسالتهای موسسه حکیم ملامحمد فضولی عنوان کرد و افزود: در مسیر احیا و بازشناساندن این الگوها و نمادها به ظرفیت رسانهها نیاز مبرم داریم و امیدواریم با انعکاس برنامههای موسسه که با حضور مهمانان و سخنرانان ویژه و با اجرای فضولی خوانی همراه خواهد بود، از همراهی و پوشش رسانهها نیز برخوردار شویم.
این فعال فرهنگی ادامه داد: شعر و ادب، به خصوص در حوزه معارف و مراثی اولیای الهی از قابلیتهای استان اردبیل است و مجموع آثار منتشره از ناحیه ۹ عضو موسسه ادبی حکیم ملامحمد فضولی در اردبیل به ۱۲۰ اثر میرسد و میتوان گفت که این استان از مکتب خاص ادبی برخوردار است و فعالیت موسسه حکیم ملامحمد فضولی نیز باعث تقویت جریان بالنده شعر و ادب در استان خواهد شد.
وی در معرفی سایر اعضای موسسه ادبی حکیم ملا محمد فضولی اظهار کرد: روزبه صمدی متخلص به نیر اوغلو به عنوان دبیر، حاج محمد ولی محمدی به عنوان خزانه دار، شهاب الدین وطندوست متخلص به شهاب به عنوان کارشناس و منتقد ادبی، اسکندر نجفی متخلص به سخنور به عنوان بازرس و مجری برنامهها، رحیم اسداللهی متخلص به قارتال به عنوان کارپرداز، محمد نوری دودران متخلص به نوری به عنوان منشی اول، علاالدین اشرفی به عنوان منشی دوم و عیسی پاشاپور به عنوان مسئول اطلاع رسانی این موسسه فعالیت خواهند کرد.
صدا و سیمای مرکز اردبیل از ایدههای خلاق برای معرفی نمادها استقبال میکند
مدیرکل صدا و سیمای مرکز اردبیل نیز در دیدار با اعضای موسسه حکیم ملامحمد فضولی اظهار کرد: توجه به سرمایههای فرهنگی و ادبی از راهکارهای کاهش آسیبهای اجتماعی است و کم توجهی به بزرگان فرهنگ و ادب در جامعه، متاسفانه سبب اشتهار غیرادبا میشود و نسلهای جدید نسبت به بزرگان فرهنگی و اجتماعی خود ناآگاه به بار می آیند.
سید محسن لطیفی افزود: باید به منظور ارج و اهمیت دادن به سرمایههای ادبی و فرهنگی و اجتماعی و معرفی نمادهایی همچون شمس عطار اردبیلی، ملا ادهم خلخالی و بسیج خلخالی و دیگر نامداران این استان کارهای فرهنگی بزرگی صورت گیرد و در خصوص فضولی باید، فضولی خوانی ترویج یابد.
وی ادامه داد: بسط و ترویج ادبیات و موسیقی را در صدا و سیمای مرکز اردبیل در دستور کار قرار داده ایم و به دنبال این هستیم از ظرفیت شعرا، ادبا و هنرمندان و عاشیقها در این برنامه ها بیشتر استفاده شود.
وی همچنین گفت: استان اردبیل در شعر و ادب، هنر استعداد بالایی دارد اما هر چه افراد پیشرو و الگو، به مسائل جزئی مشغول شوند، جامعه در برخورداری از سرمایهها و داشتههایش عقب میماند.
لطیفی مردمیسازی رسانهها با جلب فعالیت تشکلهای مردمی را ضروی دانست و گفت: کمبود اعتبارات حوزههای فرهنگی نباید مانع پیگیری و پیشبرد اهداف متعالی فرهنگی شود و لازم است از ظرفیت فعالان فرهنگ و ادب به نحو مقتضی استفاده شود.
مدیرکل صدا و سیمای مرکز اردبیل افزود: تمرکززدایی از مرکز و توجه یکسان به کل استان از ضرورتهای کار فرهنگی و ادبی است و باید از فرصتهای این عرصه بیشتر استفاده شود؛ همانگونه که امکان برگزاری محفل شعر و ادب در کنار جشنواره بین المللی کوچ عشایر شاهسون مغان وجود داشت اما برگزار نشد و لازم بود از این رویداد که جنبههای فرهنگی، ادبی، سنتی، اقتصادی و اجتماعی دارد، به جای ۲ روز، یک هفته تا ۱۰ روز بهره برداری رسانهای و فرهنگی صورت میگرفت.
وی اضافه کرد: صدا و سیمای مرکز اردبیل در جهت احیا و معرفی سرمایههای شاخص ادبی، هنری و فرهنگی استان از ایدهها و طرحهای نو استقبال میکند تا به همراهی اهالی فرهنگی و ادب و هنر، گامهای بلندی برای تعالی هر چه بیشتر استان دارالامان و دارالارشاد اردبیل برداشته شود.
فضولی خوانی ترویج یابد
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل نیز در دیدار با اعضای موسسه ادبی حکیم ملامحمد فضولی اظهار کرد: جای خالی موسسهای فعال در حوزه زبان و ادبیات در استان احساس میشد و این جمع وزینی از شعرا و ادبا که برای شکلگیری موسسه فضولی گرد آمده امید برای پر شدن آن خلاء را در دلها زنده میکند.
امیر رجبی افزود: نامگذاری این موسسه ادبی به نام حکیم ملامحمد فضولی از محسنات این حرکت فرهنگی است و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی هم از این کار استقبال میکند و ما اصرار داریم فضولیخوانی در استان اردبیل باید پا بگیرد.
سرمایههای ادبی پاس داشته شود
مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری اردبیل هم در نشستی با اعضای موسسه حکیم ملا محمد فضولی، شکل گیری این موسسه را حرکت مبارک در راستای ترویج و تعالی زبان و ادبیات اعلام کرد و گفت: از این اقدام فرهنگی و ادبی حمایت میکنیم و سرمایههای ادبی استان باید پاسداشت و به نحو بهتری به جامعه معرفی شود.
رضوان باقلاچی اضافه کرد: ملامحمد فضولی از افتخارات فرهنگ و ادبیات ایران است اما درباره معرفی و آثار و احوال او در استان اردبیل کم کار شده است و امیدواریم با شکلگیری این موسسه، کارهای ماندگاری در این حوزه انجام شود و از ظرفیت رسانه ها در بازتاب و انعکاس برنامه های شاخص ادبی استفاده شود.
استان اردبیل که مهد آئینهای عاشورایی، موسیقی زیبای عاشیقی، زندگی بومی و سنتی عشایر، آداب و سنتهای محلی و شاعران و سخنسرایان نامور است، این روزها شاهد شکل گیری موسسه ای با نام و عنوان مولانا حکیم ملامحمد فضولی است تا جمع پویا و شیدای سخنوران و صاحب قلمان این استان با همکاری رسانه های جمعی بیش از پیش بر افتخارات فرهنگی و ادبی خویش بیفزاید.
استان ادبیل با بیش از یک میلیون و ۲۸۰ هزار نفر جمعیت و ۱۲ شهرستان در شمال غرب ایران واقع شده است و انجمنها و گروههای ادبی متعددی در مرکز و شهرستانهای این استان زیر نظر اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مشغول فعالیت هستند.
نظر شما