مهدیه فلاح روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: آذربایجان غربی یکی از استان های تولیدکننده انبوه سیر در کشور به شمار می رود.
وی بیان کرد: شهرستان شاهین دژ با ۵۰۰ هکتار بیشترین سطح زیر کشت را در استان دارا بوده و شهرستان های باروق و نقده در رتبه های دوم تا سوم قرار دارند.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانغربی اضافه کرد: از هر هکتار به طور میانگین ۳۵ تن سیر تر و ۱۸ تن سیر خشک برداشت می شود.
فلاح ادامه داد: سیر نه تنها مصرف تازه خوری دارد بلکه به عنوان یک گیاه دارویی و بهداشتی نیز مطرح بوده و نقش بسیار مهمی در صنایع غذایی و تبدیلی دارد و به عنوان یکی از محصولات درآمدزا با قابلیت صادرات و ارزآور در بخش کشاورزی با مصرف آب کم مطرح است.
وی از کشاورزان خواست با توجه به پتانسیل خاص استان در حوزه کشاورزی سیر را در تناوب با سایر محصولات در الگوی کشت خود به عنوان یک محصول کم آب بر و اقتصادی قرار دهند.
به گزارش ایرنا سیر گیاهی از راسته مارچوبه سانان از تیره نرگسیان و زیر تیره پیازیان، که جایگاه خوبی در سبد سبزیجات ایرانیها دارد، ماده آلیسین در سیر دارای اثر دارویی است که موجب از بین رفتن آنزیمهای میکروبی و ویروسی در بدن میشود.
سیر گیاهی علفی، چندساله و پیازدار از خانوادۀ Amaryllidaceae (که شامل گیاهانی مانند پیاز، ترهفرنگی، موسیر و پیازچه) است که به دلیل پیازهای ظریف و خوراکی خود بهصورت یکساله پرورش مییابد و پس از پیاز دومین گونۀ مهم جنس آلیوم است.
ساقه آن تا ارتفاع ۴۰ سانتیمتر میرسد، این گیاه یکی از قدیمیترین موارد مصرف غذایی و دارویی است که قسمت زیر زمینی آن متورم و مرکب از ۵ تا ۱۲ قطعه و محصور در غشاهای نازک و ظریف به رنگ خاکستری مایل به سفید است.
کل میزان تولید سیر در کشور به حدود ۱۴۰ هزار تن می رسد.
نظر شما