داریوش سرخانی مقدم روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به نقش مالیات در نظام برنامهریزی کشور اظهار کرد: درآمدهای مالیاتی بیش از ۵۰ درصد درآمدهای عمومی کشور را به خود اختصاص داده است ، بنابراین تحقق درآمدهای مالیاتی منجر به توسعه و آبادانی کشور میشود.
وی اضافه کرد: برای مثال منابع حاصل از ۱۰ درصد مالیات بر ارزش افزوده به حساب شهرداریها، دهیاریها، فرمانداریها، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و وزارت ورزش و جوانان واریز میشود.
مدیرکل امور مالیاتی استان اردبیل یادآورشد: از منابع ۱۰ درصد ارزش افزوده یک درصد مالیات سلامت به حساب وزارت بهداشت، چهار درصد به حساب شهرداری و دهیاریها و ۲۷ صدم درصد مالیات به حساب ورزش و جوانان واریز میشود. بنابراین در جای جای حوزههای آموزش، ورزش سلامت شاهد نقش موثر مالیات هستیم.
وی ادامه داد: هر قدر مالیات به عنوان درآمد پایدار وصول شود امکان کاهش وابستگی بودجه کشور به درآمدهای مالیاتی تسهیل میشود.
سرخانی مقدم افزود: سهم درآمدهای مالیاتی در بودجه ۱۴۰۳ یکهزار و ۱۲۰ همت بوده است که سهم درآمدهای استان اردبیل از این میزان ۴.۶ همت است که از نظر وزنی کمتر از نیم درصد سهم درآمدهای مالیاتی کشور است.
این مقام مسئول اضافه کرد: با توجه به اینکه در این محاسبه تولید ناخالص داخلی معیار است و از سوی دیگر درآمدهای ناخالص استان عمدتا بر کشاورزی است که معاف از مالیات است ، سهم درآمدهای مالیاتی استان اردبیل کمتر از استانهای دیگر است.
وی با بیان اینکه سازمان امور مالیاتی در سالهای اخیر اجرای اصل عدالت مالیاتی را سرلوحه فعالیتهای خود قرار داده است، تصریح کرد: برای تحقق درآمدهای مالیاتی به هیچ عنوان قرار نیست به مودیان شناسنامهدار فشاری وارد شود بلکه این درآمدها از طریق مبارزه با فرارهای مالیاتی محقق میشود.
مدیرکل امور مالیاتی استان اردبیل خاطرنشان کرد: از جمله موارد فرارهای مالیاتی استفاده از شرکتها و فاکتورهای صوری است که به منظور مقابله با این اقدامات و بر اساس تبصره ۱۲ قانون بودجه از طریق نظارت بازرسان مالیاتی و پذیرندههای بانکی تمامی جریانهای نقدی ورودی را به عنوان فروش و درآمد مبنای محاسبه قرار داده و از این طریق درآمدهای مالیاتی را افزیش دهند.
وی در خصوص مهلت تسلیم اظهارنامه مالیات بر درآمد مشاغل و کسبه اظهار کرد: صاحبان مشاغل برای سال ۱۴۰۲ سه ماه (پایان خردادماه) مهلت تسلیم اظهارنامه داشتند که با توجه به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری این مهلت یک و نیم ماه تمدید شد و بر این اساس ۱۵ مرداد آخرین مهلت تسلیم اظهارنامه مالیاتی یا فرم تبصره ۱۰۰ صاحبان مشاغل است.
سرخانی مقدم خاطرنشان کرد: بر اساس تبصره ۱۰۰ قانون بودجه تمامی مودیان الزاما برای حسابرسی باید اسناد، مدارک و اظهارنامه مالیاتی را ارائه کنند و در این اظهارنامه الزاما درآمدها و هزینهها را به ریز مشخص کنند.
مدیرکل امور مالیاتی استان اردبیل اضافه کرد: در عین حال سازمان برای برخی مودیان تمهیداتی اتخاذ کرده که نیاز به ارائه اسناد و مدارک و تسلیم اظهارنامه نیست.
وی افزود: بر اساس این تمهیدات فرم تبصره ۱۰۰ بر اساس اطلاعات سامانههای مالیاتی محاسبه شده است که در آن علاوه بر اینکه از نرخهای تعدیلی استفاده شده، معافیت مالیاتی مشوقها هم لحاظ شده است.
سرخانی مقدم یادآورشد: ممکن است برخی مودیان معاف باشند ، برخی هم مشمول مالیات شوند. اگر مودیان مشمول مالیات فرم تبصره ۱۰۰ را ارسال کنند و بدهی نداشته باشند امکان تقسیط بدهی آنها به مدت ۹ ماه فراهم میشود.
مدیرکل امور مالیاتی استان اردبیل اضافه کرد: علاوه بر این مودیانی که نمیتوانند از فرم تبصره ۱۰۰ استفاده کنند و درآمدهای آنها در یک سال مالیاتی بیشتر از ۱۸۰ میلیارد ریال است سازمان امور مالیاتی بر اساس اطلاعات فروش و درآمد برای آنها اظهارنامه پیش فرض یا اظهارنامه تعاملی تولید کرده است.
وی گفت:اگر مودی نسبت به پذیرش اظهارنامه تعاملی اقدام کند امکان تقسیط مالیات آنها فراهم است ضمن اینکه بخشودگی جرایم مالیاتی هم برای این مودیان پیشبینی شده است ، اگر مالیات را دیر بدهند جریمه خواهد داد ، برای اینها هم گزارش حسابرسی و هم اگر از فرم تبصره ۱۰۰ و اظهارنامه تعاملی کنند امکان بخشودگی جرایم پیشبینی شده است.
سرخانی مقدم یادآورشد: هر مودی سه ماه فرصت دارد اگر در موعد مقرر مالیات را پرداخت کند شامل بخشودگی جرایم و امکان تقسیط میشود، همچنین بر اساس ماده ۱۸۹ کسانی که زودتر از موعد مقرر مالیات بدهند از جایزه خوش حسابی استفاده میکنند.
نظر شما