نقی کریمیان روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه طرح فعالیت در دریا از نهم خرداد ماه با استقرار یک هزار و ۴۰۰ ناجی غریق در سواحل شروع شده است، اظهار کرد: از ابتدای طرح سالم سازی دریا تاکنون حدود ۵۰۶ نفر از هموطنان ما توسط این نیروها از آبهای دریای مازندران نجات یافتند. از این تعداد ۳۷۳ نفر مرد و ۱۳۳ نفر هم خانم بودند.
رئیس هیات نجات غریق و غواصی مازندران تعداد غرق شدگان را طی این مدت ۱۰ نفر عنوان کرد و گفت: البته نسبت به مشابه سال گذشته این تعداد کاهش چشمگیری داشته است.
کریمیان با بیان اینکه در اجرای طرح فعالیت دریا ۵۰۰ نیروی امدادگر در کنار یک هزار و ۴۰۰ نفر از ناجیان غریق جهت حفاظت و صیانت از جان هم وطنانمان فعالیت و همکاری دارند، ادامه داد: دریای مازندران به طول ۴۷۳ کیلومتر ۷۰۰ نقطه حادثهخیز دارد که با توجه به پایش سواحل استان، ناجیان غریق در تمامی نقاط حادثه خیز مستقر هستند.
وی از پرداخت حقوق ۲ ماه خرداد و تیر با پیگیریهای صورت گرفته به حساب ناجیان غریق خبر داد و گفت: تمامی اعتبار لازم برای پرداخت حقوق تدارک دیده شده و برای پرداخت هیچ مشکلی وجود ندارد.
به گزارش ایرنا، افزون بر ۴۷۰ کیلومتر از سواحل دریای خزر در مازندران قرار دارد و به واسطه وجود این سواحل نیز سالانه خیل عظیمی از مسافران و گردشگران برای گشت و گذار به این استان سفر می کنند تا از بیکران آبی دریا بهره بگیرند.
اما این سواحل در این خطه از شمال کشور به واسطه داشتن برخی ویژگی ها از جمله موج های شکافنده از نقاط حادثه خیز و خطرناک دریا به شمار می رود؛ عمق متغیر، وجود گردابهای زیرسطحی، ساخت و سازهای چندین دهه پیش در زمان پسروی دریا، ورود رودخانهها و ایجاد جریانات کششی هرکدام باعث شده تا سواحل مازندران میزبان غرقی های بیشماری باشد که اغلب بی توجه به هشدارها هستند.
برای زدن مُهر تایید به حادثه خیز بودن این سواحل می توان به آمارهای اداره کل پزشکی قانونی مازندران اتکا کرد که براساس داده های این اداره در سالهای ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۱ به ترتیب ۱۰۹، ۹۹، ۱۴۷، و سال ۱۴۰۱ تعداد افراد غرق شده در دریای خزر ۱۶۱ نفر است.
بنابر این گزاش از مجموعه ۵۱۶ نفری که هموطنان در مدت ذکر شده در سواحل مازندران جانشان را از دست دادند، ۶۴ نفرشان زن و مابقی مرد بودند.
مازندران دارای ۱۵ شهرستان ساحلی است که در این میان شهرستانهای محمود آباد با ۳۰ کیلومتر ساحل آزاد و بیش از ۱۲۰ راه دسترسی دارای ۱۶ طرح، بابلسر با ۲۷ کیلومتر نوار ساحلی و ۱۳ کیلومتر نوار ساحلی قابل شنا، از شاخصترین شهرستان های مرکزی استان در اجرای این طرح محسوب می شوند.
نظر شما