به گزارش ایرنا، «افشین مرادی» روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگاران افزود: تاکنون ۲ هزار و ۷۲۵ واحد روستایی و شهری این شهرستان با اعطای تسهیلات لازم در برابر زلزله مقاوم سازی شده است و تلاش می شود تا ۱۰ سال آینده میزان مقاوم سازی خانه های روستایی بالای ۲۰ خانوار و شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر جمعیت این شهرستان به ۱۰۰ درصد برسد.
وی با بیان اینکه این بنیاد در سال ۱۳۹۸ در این شهرستان تاسیس و شروع به کار کرده است، اظهار کرد: از مجموع واحدهای بازسازی شده، یک هزار و ۸۱۰ واحد قبل از تاسیس بنیاد مسکن و ۹۵۰ واحد نیز بعد از تاسیس این بنیاد مقاوم سازی شده است.
مدیر بنیاد مسکن هوراند گفت: ۱۱۴ واحد مسکونی هم از محل منابع زلزله ارسباران در روستاهای «هلان صفرعلی» و «پیشتاب» و « کرکسر» و ۱۹۰ واحد مسکن نیز از محل تسهیلات بلاعوض برای نیازمندان و محرومان فاقد هر نوع پوششی مقاوم سازی شده است.
مرادی، ادامه داد: ۱۲۰ واحد مسکن با همکاری بنیاد مستضعفان و ۲۵ واحد مسکن نیز با همکاری بسیج مستضعفان در این شهرستان مقاوم سازی شده است.
۱۵ واحد مسکونی در معرض خطر روستای «کرکسر» جابجا شد
مدیر بنیاد مسکن هوراند با اشاره به رانش زمین در روستای کرکسر این شهرستان در سال ۱۳۸۴، گفت: در راستای تامین امنیت اهالی این روستا، طرح جابجایی این روستا مطرح شد ولی اجرای آن تا سال ۱۳۹۸ بدون تکلیف مانده بود.
مرادی، ادامه داد: با تاسیس این بنیاد در این شهرستان، اقدامات لازم برای جابجایی ۱۵ واحد مسکن روستای کرکسر آغاز شد و علاوه بر جابجایی ساکنان دایمی این روستا، ۶ واحد مسکونی نیز مازاد بر آن توسط ساکنان فصلی در محل جدید این روستا ساخته شد.
وی یادآور شد: روستای هلان صفرعلی نیز در مخزن سد «عمارت» استان اردبیل واقع شده است و طرح جابجایی این روستا از سال ۱۳۸۶ به دلیل مخاطرات طبیعی مطرح شده است.
مدیر بنیاد مسکن هوراند با بیان اینکه در مرحله اول اجرای این طرح باید ۷۵ واحد مسکونی ساکنان دایمی این روستا با همکاری اداره آب و برق اردبیل جابجا شود، گفت: تاکنون پوشش سقف ۳۶ واحد مسکونی اجرا شده است.
مرادی، با اشاره به اینکه اقدامات لازم برای انجام عملیات خاکی، زیرسازی و پل سازی در این طرح در حال انجام است، افزود: در مرحله دوم این طرح ۲۹ واحد مسکونی ساکنان فصلی نیز باید به صورت خودمالکی جابجا شود به طوری که در مجموع ۱۰۴ واحد روستای هلان صفرعلی جابجا می شود.
۶۴ روستای بالای ۲۰ خانوار هوراند دارای نقشه طرح هادی است
مدیر بنیاد مسکن هوراند با اشاره به اقدامات بخش عمران روستایی این بنیاد در این شهرستان گفت: در اجرای برنامه های پنجم و ششم توسعه، نقشه طرح هادی برای ۶۴ روستای این شهرستان تهیه شده و طرح هادی ۲۷ روستا نیز بازنگری شده است.
مرادی، ادامه داد: تاکنون در ۳۳ روستای این شهرستان طرح هادی در مراحل اول و دوم اجرا شده و معابر۲۶ روستا نیز از محل قیر رایگان، آسفالتریزی شده است.
وی صدور سه هزار و ۸۰۰ جلد سند مالکیت روستایی و یک هزار و ۲۰۰ سند مالکیت شهری را از دیگر اقدامات این بنیاد اعلام کرد و یادآور شد: در زمان کنونی حدود ۹۵ درصد املاک شهر هوراند و ۸۰ درصد املاک روستاهای این شهرستان دارای سند مالکیت شده اند.
مرادی، بازگشایی و شن ریزی راه ۱۳ روستا به طول ۲۰ کیلومتر، آبرسانی به چهار روستا با همکاری اداره آب و فاضلاب و توسعه ۹ روستا به وسعت ۵۰ هکتار از اراضی ملی واقع در روستاها را از دیگر اقدامات این بنیاد اعلام کرد.
به گزارش ایرنا، شهرستان هوراند با حدود ۲۱ هزار نفر جمعیت در شمال شرقی تبریز واقع شده و دارای ۱۱۱ روستا بوده که ۶۴ روستای آن بالای ۲۰ خانوار است و چهار هزار و ۸۰۰ خانوار روستایی و یک هزار و ۲۰۰ خانوار شهری دارد.
این شهرستان بر اساس آمار سرشماری نفوس و مسکن سال ۱۳۹۵ دارای ۱۶ هزار نفر جمعیت روستایی و چهار هزار و ۵۰۰ نفر جمعیت شهری بوده و بنیاد مسکن این شهرستان در سال ۱۳۹۸ تاسیس شده است.
نظر شما