استرالیامیلیاردها دلار برای ساخت کارخانه زیردریایی هسته‌ای آکوس هزینه می‌کند

تهران- ایرنا- دولت استرالیا اعلام کرد تا سال ۲۰۵۵ یعنی طی سه دهه آینده، ۲۴۵ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار برای توسعه و تجهیرکارخانه کشتی‌سازی استرالیای غربی هزینه می‌کند که محل مناسبی برای ساخت و نگهداری از زیردریایی‌های هسته‌ای آکوس باشد.

به گزارش ایرنا از تارنمای خبری کانال اخبار آسیا، استرالیا روز چهارشنبه (۱۶ اکتبر، ۲۵ مهر) اعلام کرد در دو دهه آینده میلیاردها دلار روی توسعه کارخانه کشتی‌سازی در استرالیای غربی سرمایه گذاری خواهد کرد تا این کارخانه به مرکز نگهداری ناوگان زیردریایی هسته‌ای آکوس (AUKUS) تبدیل شود.

ریچارد مارلز وزیر دفاع استرالیا در بیانیه ای گفت: کانبرا سرمایه‌گذاری اولیه ۱۲۷ میلیون دلار استرالیا (۸۵ میلیون دلار آمریکا) را طی سه سال برای ارتقاء تاسیسات کارخانه کشتی سازی هندرسون اختصاص خواهد داد.

وی افزود: این کارخانه صنعت کشتی‌سازی و نگهداری استرالیا را بهینه خواهد کرد و در عین حال از کشتی‌سازی در استرالیای غربی و ساخت و نگهداری زیردریایی هسته ای استرالیا پشتیبانی خواهد کرد.

مارلز ادامه داد: در این تأسیسات محل فرود برای هواپیماهای ارتش و ناوچه‌های چند منظوره جدید برای نیروی دریایی استرالیا ساخته خواهد شد.

وزیر دفاع استرالیا افزود: این کارخانه کشتی‌سازی ده‌ها میلیارد دلار سرمایه گذاری در قابلیت‌های دفاعی را طی ۲۰ سال آینده به خود اختصاص خواهد داد و حدود ۱۰ هزار شغل محلی ایجاد خواهد کرد.

بر اساس برآوردهای دولتی، انتظار می رود این معامله تا سال ۲۰۵۵ حدود ۳۶۸ میلیارد دلار استرالیا (۲۴۵.۸ میلیارد دلار) برای استرالیا هزینه داشته باشد.

به گزارش ایرنا، ۲۳ مردادماه ۱۴۰۳ استرالیا در راستای پیمان امنیتی سه جانبه با آمریکا و انگلیس موسوم به «آکوس» (Aukus) جهت تجهیز زیردریایی‌های اتمی، قراردادی سه جانبه برای انتقال مواد و دانش حساس اتمی امضا کرد.

آکوس پیمان امنیتی سه جانبه بین استرالیا، ایالات متحده آمریکا و انگلیس است که به موجب آن، آمریکا و انگلیس به استرالیا برای توسعه و استقرار زیردریایی‌های هسته‌ای کمک خواهند کرد و بر حضور نظامی غرب در منطقه اقیانوس آرام می‌افزایند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha