به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، این کارشناس چینی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری تاس در شانگهای افزود افزایش تعداد اعضای بریکس، سازوکار آن را به موتوری محرک برای بهبود اقتصاد جهانی و مبنای مهمی برای رشد اقتصاد جهانی تبدیل کرده است.
وی خاطرنشان کرد که بریکس می تواند به الگو و نمونه ای برای تعداد زیادی از اقتصادهای نوظهور و کشورهای در حال توسعه تبدیل شود. این کشورها متوجه خواهند شد که با حفظ حاکمیت و استقلال اقتصادی خود هم می توانند به صورت عادلانه و برابر رشدی جهانی را تجربه کنند.
این تحلیلگر چینی تاکید کرد که اولین اجلاس رسمی سران بریکس این امکان را فراهم می کند تا صدای این انجمن بلندتر و واضح تر به گوش جهانیان برسد و موقعیت و جایگاه آن در عرصه اقتصادی و سیاسی جهان تقویت شود.
وی همچنین معتقد است که از آن جایی که اعضای بریکس اهداف سیاسی و اقتصادی مختلفی را دنبال می کنند، ممکن است این نهاد در آینده با چالش هایی نیز رو به رو شود و مقابله با این بحران ها و چالش ها را ضروری خواند و تاکید کرد که جدی ترین و مهم ترین چالش های خارجی پیش روی بریکس، مهار، تمایز و سرکوب آمریکا و کشورهای غربی است؛ چرا که آمریکا و کشورهای غربی اجلاس بریکس را ابزاری برای به چالش کشیدن نظم غربی می دانند.
گوی لیو تصریح کرد که سازوکار بریکس علیه غرب نیست؛ چرا که تأکید این نهاد بر همکاری، منافع متقابل، تمایل به دموکراتیک کردن روابط بینالملل و بهبود نظام حکمرانی جهانی است.
وی در پایان این مصاحبه هدف اصلی بریکس را اصلاح نابرابری ها و ارائه فرصت های بیشتر برای کشورهای در حال توسعه خواند.
به گزارش ایرنا، بریکس یک سازمان بینادولتی است که نام آن از اختصار پنج کشور اصلی عضو آن (برزیل-روسیه-هند-چین و آفریقای جنوبی) گرفته شده است.
این سازمان در سال ۲۰۰۶ ایجاد شد. روسیه در اول ژانویه ۲۰۲۴ ریاست این انجمن را بر عهده گرفت.
علاوه بر اعضای اصلی و بنیانگذار، اکنون مصر، اتیوپی، ایران، امارات متحده عربی و عربستان سعودی نیز به عضویت آن درآمده اند.
شانزدهمین اجلاس بریکس با حضور سران کشورها از ۲۲ تا ۲۴ اکتبر (اول تا سوم آبان ماه) در کازان روسیه در حال برگزاری است.
این اولین بار است که اعضای اصلی و سران کشورهای جدید عضو بریکس در این اجلاس به طور هم زمان حضور دارند.
نظر شما