محرومیت‌زدایی قلب تپنده توسعه روستایی در فارس

شیراز - ایرنا -توسعه روستایی راهبردی است که با هدف بهبود زندگی اقتصادی و اجتماعی روستایی‌ها و در قالب طرح‌ها و پروژه‌های محرومیت‌زدایی در مناطق مختلف استان فارس در حال اجراست.

به گزارش خبرنگار ایرنا، زیرساخت‌های روستایی مهمترین سرمایه‌های عمومی و اجتماعی روستاها به شمار می‌روند که این زیرساخت‌ها در طول سال‌های اخیر با هدف توسعه و تقویت در کانون توجه متولیان امر محرومیت‌زدایی قرار گرفته‌اند و در استان فارس نیز پروژه‌های قابل‌توجهی در این زمینه تعریف شده؛ پروژه‌هایی که روند اجرایی آنها هر هفته مورد بازدید و بررسی مسئولان قرار می‌گیرد؛ برخی از آنها به مرحله بهره‌برداری رسیده‌اند و برخی هنوز در مراحل عملیاتی به سر می‌برند.

بهره برداری از آسفالت ۳۶ هزار مترمربعی معابر روستای لارستان

بهره‌برداری از طرح آسفالت ۳۶ هزار مترمربع از معابر روستای باغ شهرستان لارستان یکی از این پروژه‌ها در زمینه محرومیت‌زدایی و توسعه روستایی بود که اخیراً همزمان با نشست مدیران و نماینده شهرستان‌های جنوبی فارس در مجلس شورای اسلامی به بهره‌برداری رسیده، روستای باغ از بخش صحرای باغ لارستان است که با یک هزار و ۴۲۶ نفر جمعیت در فاصله ۸۸ کیلومتری از مرکز شهرستان و ۴۲۸ کیلومتری از مرکز استان واقع شده و نیاز جدی به اجرای طرح‌های فقرزدایی دارد.

به گفته مدیر بنیاد مسکن شهرستان لارستان در سال جاری بیش از ۳۶ هزار مترمربع از معابر روستای باغ با اعتبار۱۴۴ میلیارد ریال از محل اعتبارات استانی و قیر، قیر پاشی و آسفالت شده است.

آن طور محمد هادی میزان می‌گوید بنیاد مسکن تاکنون در این روستا بیش از ۱۰۰ هزار مترمربع قیرپاشی و آسفالت کرده که ۳۶۹ خانوار از مزایای این طرح بهره‌مند شده‌اند.

محرومیت‌زدایی قلب تپنده توسعه روستایی در فارس

توسعه معابر روستای نصیر آباد بخش شیبکوه شهرستان فسا

توسعه معابر روستای نصیر آباد بخش شیبکوه شهرستان فسا از دیگر پروژه‌های استان فارس در بخش محرومیت‌زدایی است که به گفته مدیر بنیاد مسکن این شهرستان این طرح به مساحت ۱۰هزارمترمربع از محل اعتبارات قیر مشارکتی با اعتبار۵۰ میلیارد ریال اجرایی شده است.

محمد انصاری جابری مدیر بنیاد مسکن شهرستان فسا درباره اهداف توسعه روستایی در این شهرستان گفت: اجرای طرح‌های بهسازی و توسعه معابر زمینه‌ساز ایجاد رضایتمندی و اقامت روستاییان در این مناطق است و از مهاجرت‌نای ناخواسته جلوگیری می‌کند.

انصاری جابری در رابطه با برخی از این اقدامات انجام شده در روستاهای فسا گفت: واحدهای بهسازی و مقاوم‌سازی شده و مسکن محرومین در این شهرستان۵۷۰واحد بوده که به ازای هر نفر سه میلیارد و ۵۰۰میلیون ریال تسهیلات پرداخت شده است.

مدیر بنیاد مسکن فسا که معتقد است در ۱۱ روستای این شهرستان طرح‌های هادی اجرا شده افزود: این طرح‌ها به متراژ۱۸هزار و ۴۳۵مترمربع به مبلغ ۶۰ میلیاردریال در روستاها اجرایی شده؛ در ۱۷ روستای این شهرستان نیز با اجرای آسفالت مشارکتی (قیر رایگان) با مشارکت دهیاری‌ها به متراژ۹۳ هزارمترمربع کار عمرانی صورت گرفت.

او ادامه داد: بنیاد مسکن با بازنگری طرح‌های هادی در ۱۰روستای دیندارلو، هادی آباد، صالح آباد، دشت احمد، امیرحاجیلو، سروگر، ولی آباد، خورنگان، دهشیب، موردی زمینه توسعه دوچندان این روستاها را فراهم کرده است.

مدیر بنیاد مسکن شهرستان فسا تملک ۶۴ هکتار زمین، واگذاری ۷۳ قطعه زمین به متقاضیان و تشکیل ۳۷۲ پرونده برای صدور اسناد مالکیت را از دیگر اقدامات محرومیت‌زدایی در این شهرستان دانست و افزود: ۳۵۵جلد اسناد مالکیت روستایی و شهری با همکاری اداره ثبت اسناد در این شهرستان صادر شده؛ ادامه پروژه ۲۶ واحدی نوبندگان با تسهیلات ۱۰۰ و ۲۰۰میلیونی طرح ویژه پروژه مشارکتی، ادامه اجرای پروژه ۳۲ واحدی که در مرحله نازک‌کاری قرار دارد و همچنین ساخت ۷۰ واحد نهضت ملی مسکن در شهر فسا که در مرحله نازک‌کاری و تأسیسات قرار دارد از دیگر رویکردهای توسعه روستایی در این شهرستان به شمار می‌رود.

توسعه روستاهای داراب با حمایت‌های قضایی

اخیراً با هدف محرومیت‌زدایی و توسعه روستاهای فارس مدیر بنیادمسکن بهمراه رئیس پشتیبانی بنیاد شهرستان داراب با رئیس دادگستری و دادستان این شهرستان دیدار کردند.

مدیر بنیاد مسکن شهرستان داراب در این دیدار درباره برخی از اقدامات انجام شده در روستاهای این شهرستان گفت: حمایت‌های قضایی برای آزادسازی اراضی که از سوی زیاده‌خواهان تصرف شده و حفظ حریم روستاها موجب شده تا بنیاد مسکن با واگذاری اراضی به زوج‌های جوان زمینه را برای ماندگاری در این روستاها بیشتر کند.

هادی نجفی در خصوص تحولات ایجاد شده ناشی از توسعه روستایی در مناطق روستایی این شهرستان افزود: هر چند در سال‌های گذشته حجم فعالیت‌های توسعه در مناطق روستایی بالا بوده اما حجم محرومیت‌ها نیز در این مناطق بالاست و می‌طلبد تا در سال پشتیبانی تولید توسعه روستایی در این شهرستان شتاب بیشتری گیرد.

او از پرداخت ۵۳۴ فقره تسهیلات طرح ویژه بهسازی و نوسازی مسکن روستایی با همکاری بانک‌های عامل با اعتبار ۱۰۶ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان خبر داد و گفت: بنیاد مسکن با معرفی متقاضیان به بانک زمینه پرداخت ۶۴۰ فقره تسهیلات ۳۵۰ میلیونی طرح ویژه بهسازی و نوسازی مسکن روستایی با اعتبار ۲۲۴ میلیارد تومان را فراهم کرده؛ همچنین با معرفی متقاضیان به بانک برای دریافت تسهیلات متمم تسهیلات، ۳۲۷ فقره تسهیلات با اعتبار ۴۹ میلیارد تومان به این افراد پرداخت شده است.

در این دیدار مسئولان قضایی شهرستان داراب نیز با تقدیر از خدمات بنیاد مسکن خواستار شتاب بخشی به طرح‌های توسعه در این شهرستان شدند.

اجرای طرح‌های مسکن مقاوم روستایی در روستای کناره شهرستان مرودشت

اجرای طرح‌های مسکن مقاوم روستایی با مصالح بنایی مسلح در روستای کناره شهرستان مرودشت هم از مهمترین اقداماتی است که با هدف توسعه روستایی در این منطقه انجام شده و اخیراً هم این طرح‌ها از سوی معاون امور بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن فارس و مسئول کنترل نظارت ارزیابی این بنیاد مورد بازدید قرار گرفته است.

در این بازدید که علی شیروانی دوست مدیر بنیاد مسکن مرودشت و کارشناس شهرستان مرودشت حضور داشتند از پروژه در حال اجرا و ساختمان‌های بنایی مسلح آجری و بلوکی واقع در روستای کناره بازدید کردند.

فرج الله نصیری معاون امور بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن فارس در این بازدید در خصوص برنامه‌ریزی جهت اجرای ۵۴ واحد مسکونی جدید به روش ساختمان‌بنایی با دیوار مسلح بلوکی توضیح داد و گفت: این روش بهره.وری بیشتری نسبت به روش‌های ساختمان‌های دیگر روستایی دارد و در زمین لرزه‌های مختلف مقاومت خود را نشان داده است.

مدیر بنیاد مسکن شهرستان مرودشت نیز در این بازدید گزارشی از روند توسعه در این شهرستان ارائه داد و گفت: اجرای ۵۰۲هزار مترمربع آسفالت از محل اعتبارات داخلی بنیاد مسکن و قیر رایگان برابر تفاهم‌نامه سه‌جانبه با مشارکت دهیاری‌ها در ۷۶روستای شهرستان از طرح‌های شاخص محرومیت‌زدایی در این شهرستان است.

علی شیروانی دوست ادامه داد: بنیاد مسکن با اجرای عملیات بهسازی شامل اجرای جدول جدار سنگی، کاه گل، کانال سنگی در ۶ روستا و بازنگری طرح هادی روستایی در ۵۱ روستای شهرستان گام‌های مؤثری برای توسعه روستایی و محرومیت‌زدایی برداشته است.

محرومیت‌زدایی قلب تپنده توسعه روستایی در فارس

آخرین اقدامات جهت توسعه روستاها در شیراز

از دیگر اقداماتی که اخیراً جهت احیای روستاها در فارس انجام شده بازدید مدیر بنیاد مسکن شیراز به همراه یکی از نمایندگان شیراز در مجلس شورای اسلامی از روستاهای حریم این کلانشهر است.

جعفر قادری نماینده شهرستان های شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی در این بازدید از لزوم به فعل رساندن توانمندی‌های توسعه در این مناطق سخن گفت و یادآور شد: ظرفیت‌های توسعه روستایی شهرستان شیراز نباید مغفول بماند و بنیاد مسکن با اجرای طرح‌های توسعه باید زمینه ماندگاری روستاییان در این مناطق را فراهم کند.

این نماینده مجلس معتقد است روستاییان شریف‌ترین اقشار جامعه هستند که رونق و توسعه اقتصاد روستا را رقم زده‌اند لذا باید فرآیند توسعه در این مناطق تقویت شود تا روستاییان با درآمد تأمین معیشت، انگیزه ماندگاری در مناطق داشته باشند.

مدیر و معاون فنی و اجرایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی شیراز که در این بازدید حضور داشتند گزارشی از اجرای طرح های توسعه ارائه دادند.

محسن ابراهیمی مدیر بنیاد مسکن شهرستان شیراز اجرای طرح بهسازی معابر ۲۰ روستا با اعتبار ۲۷۵ هزار میلیون ریال، بازنگری طرح هادی ۱۲ روستای شهرستان شیراز با اعتبار ۲۶هزار و ۴۰۰ میلیون ریال، واگذاری و تعیین تکلیف بیش از ۱۰۰ قطعه زمین به جوانان فاقدمسکن و افراد واجد شرایط در روستاهای شهرستان را از مهمترین اقدامات محرومیت‌زدایی در روستاهای این شهرستان دانست.

بدون شک روستانشینان در مقایسه با شهرنشینان از درآمد و خدمات اجتماعی کمتری بهره می‌برند و به عنوان قشر آسیب‌پذیرتری محسوب می‌شوند که در سال‌های اخیر تمایل بسیاری به مهاجرت سمت شهرها پیدا کرده‌اند؛ از مهمترین دلایل این اتفاق پراکندگی جغرافیایی روستاها، نبود امکانات زیرساختی مناسب، محدودیت منابع ارضی در مقابل رشد جمعیت و نبود مدیریت صحیح مسؤولان در این مناطق بوده است.

برآوردها حاکی از آن است که در صورت بی‌توجهی به این مناطق در دهه‌‏های آتی، جمعیت روستایی روند کاهش نسبی و مطلق خود را ادامه خواهد داد و وضعیت نگران‏ کننده‌‏‏تری را تجربه خواهد کرد؛ لذا ضرورت دارد اقدامات محرومیت‌زدایی و توسعه روستایی با هدفمندی و شتاب بیشتری تعریف و اجرایی شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha