شورای فرهنگ عمومی کشور بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران با هدف گسترش فرهنگ پژوهش در کشور ۲۵ آذر را روز ملی پژوهش نامگذاری کرد. وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیز از سال ۱۳۷۹ (و با تغییرات در این وزراتخانه از وزارت فرهنگ و آموزش عالی) چهارمین هفته آذر را به نام هفته پژوهش نام گذاشت و پس از آن از سال ۱۳۸۴ این نام به هفته پژوهش و فناوری تغییر نام یافت.
برنامههای هفته پژوهش بهتدریج گستردهتر شد و برگزاری هفته پژوهش در سطح استانی همراه با نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فنبازار از دستاوردهای فناورانه پژوهشگران ایرانی، همچنین برگزاری آن در سطح ملی، افزوده شدن نمایشگاه تستا (تقاضای ساخت و تولید ایرانی) توسط شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری و همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در برگزاری این هفته و همزمان برگزاری نمایشگاه ایرانساخت با آن، تقدیر از مقالات و پژوهشگران نمونه، تجلیل از طرحهای برتر و انتشار کارنامه پژوهشی موسسات همچنین همکاری همه دستگاهها غیر از مجموعه دانشگاهها و پژوهشگاههای وابسته به وزرات علوم و دانشگاه آزاد اسلامی در برگزاری این هفته باعث شده تا چهارمین هفته آذر به هفتهای پرتلاش برای دانشمندان و فناوران ایرانی تبدیل شود.
هفته پژوهش و فناوری امسال در سطح استانی از ۱۰ تا ۲۲ آذر و در سطح ملی از ۲۳ تا ۲۹ آذر با مشارکت دانشگاهها، پژوهشگاهها و مراکز تحقیقات، پارکهای علم و فناوری، مراکز رشد و نهادهای مرتبط در دیگر دستگاهها برگزار میشود.
مراسم زنگ پژوهش دانشآموزی روز شنبه (۲۴ آذر) زده خواهد شد و همزمان با آن جشنواره تجلیل از برگزیدگان پژوهش و فناوری دانشآموزی برگزار میشود. بیست و پنجمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن بازار نیز در محل نمایشگاه بینالمللی تهران برپاخواهد بود و همزمان با آن دوازدهمین دوره نمایشگاه ایرانساخت نیز برگزار خواهد شد.
جشنواره تجلیل از پژوهشگران و فناوران برگزیده کشوری روز ۲۵ آذر، نشست مدیران ارتباط با جامعه و صنعت دانشگاه ها و پژوهشگاه ها و جشنواره تجلیل از اندیشمندان و دانشمندان جوان روز ۲۷ آذر از دیگر برنامههای این هفته است.
نظر شما