به گزارش خبرنگار ایرنا، همه ساله با سردی هوا در منطقه سیبری ۱۵۰ گونه پرنده به تعداد تقریبی ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار بال برای زمستان گذرانی به منطقه شمال کشور به خصوص تالاب ها و آبگیرهای مازندران مهاجرت می کنند.
حضور انواع پرندگان مهاجر در فصل های پاییز و زمستان زیبایی خاصی به تالاب ها و آبگیرهای منطقه می بخشد و در صورت برنامه ریزی و فراهم کردن امکانات اولیه می توان از این مکان ها برای اشتغالزایی و جذب گردشگران بهره برداری کرد.
با اینکه از زیبایی ها و ظرفیت های این پرندگان در جهت توسعه و اشتغالزایی استفاده نمی کنیم، ولی عده ای از شکارچیان شمال کشور برای منافع شخصی، اقدام به شکار آنها می کنند.
در این پیوند رییس اداره نظارت بر امور حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست مازندران با بیان اینکه شکار هرگونه پرنده مهاجر در استان جرم محسوب می شود، گفت: طی ۲۴ ساعت گذشته نیروهای یگان حفاظت محیط زیست ۳۸ رشته دام هوایی شکارچیان را در آب بندان نور و زمین های کشاورزی کمربندی نور به رویان جمع آوری کردند.
کوروس ربیعی افزود: با آغاز مهاجرت پرندگان، شکارچیان منطقه با برافراشتن دام هوایی پرندگان مهاجر را شکار می کنند.
وی گفت: در زمان حاضر چندین گروه چهار نفره و با دستور قضایی و همکاری نیروی انتظامی شهرستان نور دام های هوایی منطقه را جمع آوری می کنند.
رییس اداره نظارت بر امور حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست مازندران با اشاره به وجود بیش از ۸۰ قطعه آب بندان شهرستان نور و مجاورت با تالاب سرخ رود، افزود: آب بندان های نور بیش از ۱۰۰ گونه مختلف پرندگان همچون مرغابی، غاز، قو، پلیکان، باکلان، پرستوی دریایی، سلیم، کاکایی، چنگر، اگرت، خوتکا، گیلان شاه و تلیله را در خود جای داده اند.
جمعآوری ۳۰۰ رشته دام هوایی در پنج شهر مازندران
همچنین مدیرکل محیط زیست مازندران گفت: ماموران یگان حفاظت محیط زیست در پنج شهرستان بیش از ۳۰۰ رشته دام هوایی را جمع آوری کردند.
عطاالله کاویان اظهار کرد: ماموران یگان حفاظت در شهرستان فریدونکنار، نور، بابلسر، محمودآباد و جویبار بیش از ۳۰۰ رشته دام هوایی و ۲۰۰ پایه دام صید پرندگان را که به منظور شکار پرندگان گذاشته شده بود جمعآوری کردند.
وی افزود: با شروع فصل سرما، پرندگان مهاجر با هدف زمستانگذرانی به استان مازندران آمدهاند و رفته رفته تا اواخر آذر زمستانگذرانی پرندگان بیشتر و تالابها نیز مملو از جمعیت پرندگان میشود.
مدیرکل محیط زیست مازندران ادامه داد: با استفاده از این فرصت شکارچیان با استفاده از دام هوایی در حاشیه تالاب محمود آباد، بابلسر، نور، فریدونکنار و جویبار اقدام به شکار میکنند.
کاویان با تاکید بر لزوم استفاده از فرصت گردشگری پرنده نگری خاطرنشان ساخت: ماموران یگان حفاظت محیط زیست در این مناطق رشته دام هوایی و ۲۳۴ پایه دام را کشف و ضبط کردند و پایشها در این مناطق با جدیت دنبال می شود.
مازندران دارای ۲ تالاب بینالمللی میانکاله و فریدونکنار و چندین تالاب و آبگیر محلی چون ساهون، لپو و پلنگان، ولشت، استخرپشت، گلپل، خضر نبی، شورمست، دریوک، سراندون و بالندون، گز و کندوچال است.
این استان همچنین افزون بر ۸۰۰ قطعه آببندان به گستره ۱۷ هزار هکتار دارد. همه ساله در فصل زمستان ۹۰ گونه پرنده مهاجر زمستان گذران با جمعیت حدود یک میلیون بال به مازندران مهاجرت میکنند.
بر اساس آمارهای رسمی، تاکنون بیش از ۴۹۰ گونه جانوری از ردههای مختلف مهرهداران اعم از پرندگان، پستانداران، خزندگان، دوزیستان و ماهیها در زیستبوم مازندران شناسایی شدهاند.
پرندگان با ۳۱۷ گونه از ۵۸ خانواده، پستانداران با ۶۳ گونه و ۱۹ خانواده، دوزیستان با ۹ گونه از ۶ جنس و ۶ خانواده، خزندگان با ۲۶ گونه از ۲۱ جنس و ۱۱ خانواده و ماهیها با ۷۵ گونه بخشی از تنوع زیستی مازندران را تشکیل میدهند.
نظر شما