به گزارش ایرنا، حمید ظهرابی روز جمعه در بازدید سرزده از تالاب فریدونکنار، ازباران و سرخرود با ابراز نارضایتی از روند برخورد با متخلفان شکار غیرقانونی، اظهار کرد: هدف سازمان حفاظت محیط زیست حذف کامل صید غیرمجاز است و در این مسیر هیچگونه کوتاهی پذیرفته نیست.
وی خطرات بهداشتی ناشی از عرضه غیرقانونی پرندگان، از جمله انتقال احتمالی آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان، را مورد تأکید قرار داد و خواستار افزایش حساسیت مقامات محلی در این زمینه شد.
ظهرابی گفت: روشهای سنتی و پایدار شکار پرندگان مانند شکار «دوماچال» باید جایگزین روشهای مخرب شوند و بر اهمیت پرندهنگری بهعنوان یک جاذبه گردشگری تأکید شود.
معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست همچنین در گفت وگویی که با محیطبانان و دیگر ذینفعان نفعان محلی داشت، ضمن دریافت نظرات و پیشنهادات آنان، اهمیت همکاری جامعه محلی را در حفاظت از این زیستگاه های ارزشمند یادآور شد.
تصمیماتی نیز برای استفاده از تجهیزات پیشرفته و تقویت اقدامات حفاظتی جهت کاهش صید غیرمجاز و حمایت جدی از توسعه پرنده نگری اتخاذ شد تا توازن میان حفاظت از تنوع زیستی و بهره برداری پایدار از منابع زیستی منطقه برقرار شود.
مازندران دارای ۲ تالاب بینالمللی میانکاله و فریدونکنار و چندین تالاب و آبگیر محلی چون ساهون، لپو و پلنگان، ولشت، استخرپشت، گلپل، خضر نبی، شورمست، دریوک، سراندون و بالندون، گز و کندوچال است.
مازندران همچنین افزون بر ۸۰۰ قطعه آببندان به مساحت ۱۷ هزار هکتار دارد. همه ساله در فصل زمستان۱۰۰ گونه پرنده مهاجر زمستان گذران با جمعیتی حدود ۳۰۰ هزار بال به مازندران مهاجرت میکنند.
بر اساس آمارهای رسمی، تاکنون بیش از ۴۹۰ گونه جانوری از ردههای مختلف مهرهداران اعم از پرندگان، پستانداران، خزندگان، دوزیستان و ماهیها در زیستبوم مازندران شناسایی شدهاند.
پرندگان با ۳۱۷ گونه از ۵۸ خانواده، پستانداران با ۶۳ گونه و ۱۹ خانواده، دوزیستان با ۹ گونه از ۶ جنس و ۶ خانواده، خزندگان با ۲۶ گونه از ۲۱ جنس و ۱۱ خانواده و ماهیها با ۷۵ گونه بخشی از تنوع زیستی حیات وحش مازندران را تشکیل میدهند.
نظر شما