سیده مریم محمدی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: ایجاد تصفیه خانه زمینه بازچرخانی یا بازگشت دوباره پساب به چرخه مصرف را فراهم کرد که با توجه به خشکسالی ها، این عدد بسیار قابل توجه است.
وی بیان کرد: اداره کل محیط زیست همدان با همت همه پرسنل واحدهای تابعه، محیط بانان و کارشناسان متخصص اقدامات خوبی را در سه سال گذشته به ثمر رسانده و در حوزه محیط زیست انسانی در جمع استان های نخست کشور قرار گرفت.
مدیرکل حفاظت محیط زیست همدان ادامه داد: در راستای مدیریت پسماندهای صنعتی و ویژه، یک هزار و ۶۰۰ تن پسماند سال گذشته از طریق شرکت های معتمد و همکاری بخش صنعت به خارج از استان منتقل شد.
محمدی افزود: اتفاقات خوبی در مناطق حفاظت شده محیط زیست همدان رخ داده برای نمونه هوشمندسازی منطقه حفاظت شده لشگردر ملایر در ۲ مرحله آغاز و ۶ دوربین بُرد بلند با دکل های مهاری انجام شد که در کاهش، کشف و ضبط تخلفات بسیار موثر بود.
وی با بیان اینکه تجهیزات خوبی برای رصد و کنترل مناطق خریداری شد که شامل دوربین های دید در شب، دوربین های چشمی و چهار خودروی عملیاتی است خاطر نشان کرد: همچنین ۱۷ نیروی محیط بان پارسال جذب و مشغول به کار شدند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست همدان اظهارکرد: مطالعه ارزش گذاری اقتصادی زیست بوم و همه دارایی های طبیعی، منابع پایه و خدمات اکوسیستمی این استان از طریق دانشگاه تهران در حال انجام است.
محمدی افزود: پس از پایان این مطالعه، نتیجه آن در شورای برنامه ریزی همدان رونمایی می شود و همه زیست بوم استان شامل مرتع، جنگل، چمن زارها و منابع آبی ارزش گذاری و به ریال تبدیل می شود.
وی اضافه کرد: بنابراین اگر قرار است بر اساس فعالیت معدنی و تغییر کاربری، یک هکتار از مرتع آسیب ببیند عدد ریالی این خسارت مشخص می شود یعنی این ارزش گذاری و تبدیل به عدد و رقم می تواند ارزش واقعی زیست بوم استان را به ما معرفی کند.
محمدی ادامه داد: در این صورت می توان دریافت که در فرایند توسعه نامتوازن و ناپایدار، چه میزان خسارت از نظر زیستی به محیط زیست استان وارد می شود.
استان همدان دارای ۶ منطقه حفاظت شده و ۱۳ منطقه شکار ممنوع است.
نظر شما